Lokalpolitikere frir til Groruddals-satsingen:

Nå er det Vestli sin tur

Nå er det Vestli sin tur


VIL SATSE PÅ VESTLI: Lokalpolitikerne Athithan Kumarasamy (Ap) og May-Britt Christensen (Ap) fra Bydel Stovner ønsker å løfte fram barn og unge på Vestli i den nye Groruddals-satsingen. De mener det ligger mye til rette for å skape en arena for ungdom, blant annet på Vestliskogen grendeskole.


Lokalpolitikerne May-Britt Christensen (Ap) og Athithan Kumarasamy (Ap) i Stovner bydel ønsker å få mer aktivitet for barn og unge på Vestli – og etterlyser tiltak i Vestliskogen grendeskole.

Tekst:

Publisert:

Grendeskolen har stått brakk siden The Planet flyttet til Haugenstua. I området rundt bor det mange barn som ikke har et nærmiljøtiltak å forholde seg til. Dette synes Christensen og Kumarasamy er trist.

– Vi har ikke et godt nok tilbud til barn og unge her på Vestli, sier Christensen.

– En områdesatsing på Vestli i den nye Groruddals-satsingen er kjempeviktig. Det er tragisk at området her med grendeskolen og det store uteområdet ikke blir brukt til noe, legger Kumarasamy til.

Lokalpolitikerne ønsker å fremheve kvalitetene som allerede finnes i området, som en fotballbane som står uten aktivitet – som kan passe som skøytebane om vinteren.

Området blir ikke brukt

De mener det bør finnes rom til midler for å satse på Vestli i den nye Groruddals-satsingen.

– Vi må finne ut hva folk kan tenke seg å ha i sitt nærmiljø. Jeg har snakket med foreldre, også med forskjellig bakgrunn, som ikke vil sende barna ut lange veier til fritidstilbud. Vi er opptatt av at grendeskolen står brakk på grunn av dårlig ventilasjon. Men den blir ikke brukt til noe, fortviler Christensen.

Les også lokalpolitikernes tanker om den nye satsingen: Groruddals-satsingen øverst på lista

Mandag 18. januar skal det være et møte om den nye Groruddals-satsingen og hva den skal inneholde.

– Vestli var ikke med i forrige satsing, så vi har mye å komme med i denne.

Foreldrene må engasjeres

Christensen peker også på at Tokerudbekken, en liten perle bak det ene sameiet på Vestli, ikke ser ut.

– Det ser ikke ut der og jeg personlig tør ikke gå dit nå. Alt er gjengrodd, sier hun.

Les hele saken i vår eAvis og papiravis førstkommende onsdag. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.