Nå får «Gullet» kunstgress

Nå får «Gullet» kunstgress

 

Det settes av penger til en ny kunstgressbane på Grorud i Oslo-budsjettet for neste år. I samme slengen settes det av 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen.

Skrevet av:

- Det kan ikke beskrives hvor viktig dette er, sier Richard Pedersen, som er hovedleder i Grorud IL.

For idrettslaget på Grorud går det virkelig veien for tiden. I tillegg til gode sportslige prestasjoner er de nå nærmere en hall en noensinne.

- Jeg har stolt på at det skulle komme penger, og nå kommer det altså, sier Pedersen.

Årets budsjettforhandlinger har vært noe annerledes enn de siste årene. Midt i budsjettprosessen ble det byrådskiftet, dermed var det til sjuende og sist Frp byråds-partiene måtte forhandle med - selv om Frp i utgangspunktet hadde vært med å utforme det opprinnelige budsjettet. Nå er de fire partiene blitt enige.

Bør være fornøyde

Groruddals-duoen Øystein Sjøtveit og Mazyar Keshvari møter Akers Avis Groruddalen på Grorud idrettspark. Det mener Groruddalen absolutt må være fornøyd med det budsjettet det nå er enighet om. De to er selv bosatt i Groruddalen. Dette tok de også med seg inn i forhandlingene.

- Vi ønsket å satse på Groruddalen. Beboerne kan nå glede seg over nye kunstgressbaner både på Høybråten og Grorud. På Grorud settes det også av penger til prosjektering av ny idrettshall, sier Keshvari, som selv satt i alle forhandlingsmøtene.

- Idretten i Groruddalen er en av vinnerne i neste års budsjett.

 

Må vente litt

I sommer uttalte Richard Pedersen at det var viktig å få på plass både kunstgressbanen og hallen - slik at prosjektet ikke stoppet opp. Det er nå altså på plass.

Aller helst skulle nok Pedersen sett at kunstgresset var på plass allerede i morgen, og han har et ønske om at det skal være på plass allerede i mai. Noe lenger må han nok vente.

- Kommunen utretter ikke mirakler, smiler Keshvari.

 

Mer til Høybråten

Med penger til detaljprosjekteringen av flerbrukshallen, er det godt mulig at den kan startes allerede i 2013.

- Nå jobber vi mye med integreringsbiten. Vi prøver blant annet å finne en felles plattform hvor alle kan møtes, sier Pedersen.

Det er imidlertid ikke bare på Grorud de kan juble. 4,5 millioner settes av det kunstgressprosjektet på Høybråten. Dette er allerede i gang, men trengte flere midler for å ferdigstilles.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!