Nå får «Gullet» kunstgress

Nå får «Gullet» kunstgress

 

Det settes av penger til en ny kunstgressbane på Grorud i Oslo-budsjettet for neste år. I samme slengen settes det av 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen.

- Det kan ikke beskrives hvor viktig dette er, sier Richard Pedersen, som er hovedleder i Grorud IL.

For idrettslaget på Grorud går det virkelig veien for tiden. I tillegg til gode sportslige prestasjoner er de nå nærmere en hall en noensinne.

- Jeg har stolt på at det skulle komme penger, og nå kommer det altså, sier Pedersen.

Årets budsjettforhandlinger har vært noe annerledes enn de siste årene. Midt i budsjettprosessen ble det byrådskiftet, dermed var det til sjuende og sist Frp byråds-partiene måtte forhandle med - selv om Frp i utgangspunktet hadde vært med å utforme det opprinnelige budsjettet. Nå er de fire partiene blitt enige.

Bør være fornøyde

Groruddals-duoen Øystein Sjøtveit og Mazyar Keshvari møter Akers Avis Groruddalen på Grorud idrettspark. Det mener Groruddalen absolutt må være fornøyd med det budsjettet det nå er enighet om. De to er selv bosatt i Groruddalen. Dette tok de også med seg inn i forhandlingene.

- Vi ønsket å satse på Groruddalen. Beboerne kan nå glede seg over nye kunstgressbaner både på Høybråten og Grorud. På Grorud settes det også av penger til prosjektering av ny idrettshall, sier Keshvari, som selv satt i alle forhandlingsmøtene.

- Idretten i Groruddalen er en av vinnerne i neste års budsjett.

 

Må vente litt

I sommer uttalte Richard Pedersen at det var viktig å få på plass både kunstgressbanen og hallen - slik at prosjektet ikke stoppet opp. Det er nå altså på plass.

Aller helst skulle nok Pedersen sett at kunstgresset var på plass allerede i morgen, og han har et ønske om at det skal være på plass allerede i mai. Noe lenger må han nok vente.

- Kommunen utretter ikke mirakler, smiler Keshvari.

 

Mer til Høybråten

Med penger til detaljprosjekteringen av flerbrukshallen, er det godt mulig at den kan startes allerede i 2013.

- Nå jobber vi mye med integreringsbiten. Vi prøver blant annet å finne en felles plattform hvor alle kan møtes, sier Pedersen.

Det er imidlertid ikke bare på Grorud de kan juble. 4,5 millioner settes av det kunstgressprosjektet på Høybråten. Dette er allerede i gang, men trengte flere midler for å ferdigstilles.

 

Siste nytt i Nyheter

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!