Nå får «Gullet» kunstgress

Nå får «Gullet» kunstgress

 

Det settes av penger til en ny kunstgressbane på Grorud i Oslo-budsjettet for neste år. I samme slengen settes det av 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen.

Skrevet av:

- Det kan ikke beskrives hvor viktig dette er, sier Richard Pedersen, som er hovedleder i Grorud IL.

For idrettslaget på Grorud går det virkelig veien for tiden. I tillegg til gode sportslige prestasjoner er de nå nærmere en hall en noensinne.

- Jeg har stolt på at det skulle komme penger, og nå kommer det altså, sier Pedersen.

Årets budsjettforhandlinger har vært noe annerledes enn de siste årene. Midt i budsjettprosessen ble det byrådskiftet, dermed var det til sjuende og sist Frp byråds-partiene måtte forhandle med - selv om Frp i utgangspunktet hadde vært med å utforme det opprinnelige budsjettet. Nå er de fire partiene blitt enige.

Bør være fornøyde

Groruddals-duoen Øystein Sjøtveit og Mazyar Keshvari møter Akers Avis Groruddalen på Grorud idrettspark. Det mener Groruddalen absolutt må være fornøyd med det budsjettet det nå er enighet om. De to er selv bosatt i Groruddalen. Dette tok de også med seg inn i forhandlingene.

- Vi ønsket å satse på Groruddalen. Beboerne kan nå glede seg over nye kunstgressbaner både på Høybråten og Grorud. På Grorud settes det også av penger til prosjektering av ny idrettshall, sier Keshvari, som selv satt i alle forhandlingsmøtene.

- Idretten i Groruddalen er en av vinnerne i neste års budsjett.

 

Må vente litt

I sommer uttalte Richard Pedersen at det var viktig å få på plass både kunstgressbanen og hallen - slik at prosjektet ikke stoppet opp. Det er nå altså på plass.

Aller helst skulle nok Pedersen sett at kunstgresset var på plass allerede i morgen, og han har et ønske om at det skal være på plass allerede i mai. Noe lenger må han nok vente.

- Kommunen utretter ikke mirakler, smiler Keshvari.

 

Mer til Høybråten

Med penger til detaljprosjekteringen av flerbrukshallen, er det godt mulig at den kan startes allerede i 2013.

- Nå jobber vi mye med integreringsbiten. Vi prøver blant annet å finne en felles plattform hvor alle kan møtes, sier Pedersen.

Det er imidlertid ikke bare på Grorud de kan juble. 4,5 millioner settes av det kunstgressprosjektet på Høybråten. Dette er allerede i gang, men trengte flere midler for å ferdigstilles.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!