Nå får «Gullet» kunstgress

Nå får «Gullet» kunstgress

 

Det settes av penger til en ny kunstgressbane på Grorud i Oslo-budsjettet for neste år. I samme slengen settes det av 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen.

Skrevet av:

- Det kan ikke beskrives hvor viktig dette er, sier Richard Pedersen, som er hovedleder i Grorud IL.

For idrettslaget på Grorud går det virkelig veien for tiden. I tillegg til gode sportslige prestasjoner er de nå nærmere en hall en noensinne.

- Jeg har stolt på at det skulle komme penger, og nå kommer det altså, sier Pedersen.

Årets budsjettforhandlinger har vært noe annerledes enn de siste årene. Midt i budsjettprosessen ble det byrådskiftet, dermed var det til sjuende og sist Frp byråds-partiene måtte forhandle med - selv om Frp i utgangspunktet hadde vært med å utforme det opprinnelige budsjettet. Nå er de fire partiene blitt enige.

Bør være fornøyde

Groruddals-duoen Øystein Sjøtveit og Mazyar Keshvari møter Akers Avis Groruddalen på Grorud idrettspark. Det mener Groruddalen absolutt må være fornøyd med det budsjettet det nå er enighet om. De to er selv bosatt i Groruddalen. Dette tok de også med seg inn i forhandlingene.

- Vi ønsket å satse på Groruddalen. Beboerne kan nå glede seg over nye kunstgressbaner både på Høybråten og Grorud. På Grorud settes det også av penger til prosjektering av ny idrettshall, sier Keshvari, som selv satt i alle forhandlingsmøtene.

- Idretten i Groruddalen er en av vinnerne i neste års budsjett.

 

Må vente litt

I sommer uttalte Richard Pedersen at det var viktig å få på plass både kunstgressbanen og hallen - slik at prosjektet ikke stoppet opp. Det er nå altså på plass.

Aller helst skulle nok Pedersen sett at kunstgresset var på plass allerede i morgen, og han har et ønske om at det skal være på plass allerede i mai. Noe lenger må han nok vente.

- Kommunen utretter ikke mirakler, smiler Keshvari.

 

Mer til Høybråten

Med penger til detaljprosjekteringen av flerbrukshallen, er det godt mulig at den kan startes allerede i 2013.

- Nå jobber vi mye med integreringsbiten. Vi prøver blant annet å finne en felles plattform hvor alle kan møtes, sier Pedersen.

Det er imidlertid ikke bare på Grorud de kan juble. 4,5 millioner settes av det kunstgressprosjektet på Høybråten. Dette er allerede i gang, men trengte flere midler for å ferdigstilles.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!