Nå får «Gullet» kunstgress

Nå får «Gullet» kunstgress

 

Det settes av penger til en ny kunstgressbane på Grorud i Oslo-budsjettet for neste år. I samme slengen settes det av 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen.

Tekst:

Publisert:

- Det kan ikke beskrives hvor viktig dette er, sier Richard Pedersen, som er hovedleder i Grorud IL.

For idrettslaget på Grorud går det virkelig veien for tiden. I tillegg til gode sportslige prestasjoner er de nå nærmere en hall en noensinne.

- Jeg har stolt på at det skulle komme penger, og nå kommer det altså, sier Pedersen.

Årets budsjettforhandlinger har vært noe annerledes enn de siste årene. Midt i budsjettprosessen ble det byrådskiftet, dermed var det til sjuende og sist Frp byråds-partiene måtte forhandle med - selv om Frp i utgangspunktet hadde vært med å utforme det opprinnelige budsjettet. Nå er de fire partiene blitt enige.

Bør være fornøyde

Groruddals-duoen Øystein Sjøtveit og Mazyar Keshvari møter Akers Avis Groruddalen på Grorud idrettspark. Det mener Groruddalen absolutt må være fornøyd med det budsjettet det nå er enighet om. De to er selv bosatt i Groruddalen. Dette tok de også med seg inn i forhandlingene.

- Vi ønsket å satse på Groruddalen. Beboerne kan nå glede seg over nye kunstgressbaner både på Høybråten og Grorud. På Grorud settes det også av penger til prosjektering av ny idrettshall, sier Keshvari, som selv satt i alle forhandlingsmøtene.

- Idretten i Groruddalen er en av vinnerne i neste års budsjett.

 

Må vente litt

I sommer uttalte Richard Pedersen at det var viktig å få på plass både kunstgressbanen og hallen - slik at prosjektet ikke stoppet opp. Det er nå altså på plass.

Aller helst skulle nok Pedersen sett at kunstgresset var på plass allerede i morgen, og han har et ønske om at det skal være på plass allerede i mai. Noe lenger må han nok vente.

- Kommunen utretter ikke mirakler, smiler Keshvari.

 

Mer til Høybråten

Med penger til detaljprosjekteringen av flerbrukshallen, er det godt mulig at den kan startes allerede i 2013.

- Nå jobber vi mye med integreringsbiten. Vi prøver blant annet å finne en felles plattform hvor alle kan møtes, sier Pedersen.

Det er imidlertid ikke bare på Grorud de kan juble. 4,5 millioner settes av det kunstgressprosjektet på Høybråten. Dette er allerede i gang, men trengte flere midler for å ferdigstilles.

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.