Nå får muslimene halal-mat på Ahus

Nå får muslimene halal-mat på Ahus

 

Ahus-pasienter med muslimsk bakgrunn kan glede seg over at det nå serveres halalmat på sykehuset.  

Tekst:

Publisert:

I dag ble Ahus offisielt sertifisert av Islamsk Råd Norge. De har samarbeidet om prosjektet siden november i fjor.

- Ahus er faktisk den eneste offentlige institusjonen som har en slik sertifisering. Dette bidrar til å spre trygghet blant muslimer på sykehuset, i tillegg vet vi at Ahus har dyktige kokker som sørger for sunn og næringsrik mat, sier generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar.

Ahus er det sykehuset i Norge med flest ikke-vestlige pasienter.

Les mer om saken i morgendagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.