ANNONSE

Nå har de gjort det

Arbeiderpartiet har sittet med nøkkelen til Huken Pukkverks skjebne, men inntil årsmøtet i Oslo-laget har det vært uvisst hvilken nøkkel de vil velge:...

Tekst:

Publisert:

Arbeiderpartiet har sittet med nøkkelen til Huken Pukkverks skjebne, men inntil årsmøtet i Oslo-laget har det vært uvisst hvilken nøkkel de vil velge: Den som åpner for et utvidet anlegg, eller den som stenger porten for godt. På Oslo Arbeiderpartis årsmøte var det stort flertall for den siste.

Det betyr at Huken Pukkverks dager går mot slutten. Når Oslo Arbeiderparti sier nei til videre drift er det ikke flertall i bystyret. Høyre og Fremskrittspartiet har ikke flertall alene. Alle de øvrige partiene - Venstre, KrF, SV, Rødt og Ap - er imot.

Det er mange som nå er happy på Grorud og i Groruddalen. Dersom utvidelsesplanene til Huken var blitt gjennomført, ville det betydd en rasering av Lillo-marka og - ja - vi vil også si det sentrale Grorud. Det ville også vært en klart brudd på Marka-loven, ett av Regjeringens faneprosjekter i Oslo-området.

Som en naturlig oppfølging av Oslo Ap-vedtaket må partiets bystyregruppe nå ta initiativ til å få stoppet reguleringsplanen - slik at det ikke kastes bort mer tid på en sak som er tapt. Pukk trenger vi, men det får «vi» hente et annet sted - og det uten at man raserer stabile bo-områder!

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE