Nå har de gjort det

Arbeiderpartiet har sittet med nøkkelen til Huken Pukkverks skjebne, men inntil årsmøtet i Oslo-laget har det vært uvisst hvilken nøkkel de vil velge:...

Tekst:

Publisert:

Arbeiderpartiet har sittet med nøkkelen til Huken Pukkverks skjebne, men inntil årsmøtet i Oslo-laget har det vært uvisst hvilken nøkkel de vil velge: Den som åpner for et utvidet anlegg, eller den som stenger porten for godt. På Oslo Arbeiderpartis årsmøte var det stort flertall for den siste.

Det betyr at Huken Pukkverks dager går mot slutten. Når Oslo Arbeiderparti sier nei til videre drift er det ikke flertall i bystyret. Høyre og Fremskrittspartiet har ikke flertall alene. Alle de øvrige partiene - Venstre, KrF, SV, Rødt og Ap - er imot.

Det er mange som nå er happy på Grorud og i Groruddalen. Dersom utvidelsesplanene til Huken var blitt gjennomført, ville det betydd en rasering av Lillo-marka og - ja - vi vil også si det sentrale Grorud. Det ville også vært en klart brudd på Marka-loven, ett av Regjeringens faneprosjekter i Oslo-området.

Som en naturlig oppfølging av Oslo Ap-vedtaket må partiets bystyregruppe nå ta initiativ til å få stoppet reguleringsplanen - slik at det ikke kastes bort mer tid på en sak som er tapt. Pukk trenger vi, men det får «vi» hente et annet sted - og det uten at man raserer stabile bo-områder!

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

 
Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.