Kommunen fjerner p-plassene i Kabelgaten:

Nå må snekker’n ta t-banen

Nå må snekker’n ta t-banen

PÅ BAR BAKKE: Oslo kommune eksproprierer de 123 parkeringsplassene i Kabelgaten på Økern. Eiendomsdirektør Tom Holmen-Jensen frykter at leietakerne vil rømme.

Oslo kommune skal ekspropriere 123 parkeringsplassene på østsiden av Kabelgaten. Dermed kan ikke lenger de ansatte parkere her. Eiendomsdirektør i Oxer Eiendom Tom Holmen-Jensen frykter at bedriftene vil forsvinne.

Tekst:

Publisert:

Da bystyret i 2008 vedtok å bygge Kuben Yrkesarena i Kabelgaten sa de samtidig ja til å eksproriere 123 parkeringsplasser på østsiden av gata. Kabelgaten skal bli en såkalt miljøgate, og den skal åpnes for gjennomkjøring til Haraldrudveien. 12.000 biler vil passere i døgnet.

Utviklingsselskapet Oxer Eiendom eier eiendommene på østsiden av Kabelgaten, og har en tinglyst rett til å disponere de 123 parkeringsplassene. De mister alle parkeringsplassene sine. Oslo kommune skal opprettholde 35 plasser, men de blir eid og drevet av kommunen.

–  Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at vi skulle stå igjen med null parkeringsplasser, sier eiendomsdirektør i Oxer, Tom Holmen-Jensen.

Les hele saken og se hva Oslo kommune svarer i papiravisen eller i vår E-avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.