Kommunen fjerner p-plassene i Kabelgaten:

Nå må snekker’n ta t-banen

Nå må snekker’n ta t-banen

PÅ BAR BAKKE: Oslo kommune eksproprierer de 123 parkeringsplassene i Kabelgaten på Økern. Eiendomsdirektør Tom Holmen-Jensen frykter at leietakerne vil rømme.

Oslo kommune skal ekspropriere 123 parkeringsplassene på østsiden av Kabelgaten. Dermed kan ikke lenger de ansatte parkere her. Eiendomsdirektør i Oxer Eiendom Tom Holmen-Jensen frykter at bedriftene vil forsvinne.

Tekst:

Publisert:

Da bystyret i 2008 vedtok å bygge Kuben Yrkesarena i Kabelgaten sa de samtidig ja til å eksproriere 123 parkeringsplasser på østsiden av gata. Kabelgaten skal bli en såkalt miljøgate, og den skal åpnes for gjennomkjøring til Haraldrudveien. 12.000 biler vil passere i døgnet.

Utviklingsselskapet Oxer Eiendom eier eiendommene på østsiden av Kabelgaten, og har en tinglyst rett til å disponere de 123 parkeringsplassene. De mister alle parkeringsplassene sine. Oslo kommune skal opprettholde 35 plasser, men de blir eid og drevet av kommunen.

–  Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at vi skulle stå igjen med null parkeringsplasser, sier eiendomsdirektør i Oxer, Tom Holmen-Jensen.

Les hele saken og se hva Oslo kommune svarer i papiravisen eller i vår E-avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.