ANNONSE

Kommunen fjerner p-plassene i Kabelgaten:

Nå må snekker’n ta t-banen

Nå må snekker’n ta t-banen

PÅ BAR BAKKE: Oslo kommune eksproprierer de 123 parkeringsplassene i Kabelgaten på Økern. Eiendomsdirektør Tom Holmen-Jensen frykter at leietakerne vil rømme.

Oslo kommune skal ekspropriere 123 parkeringsplassene på østsiden av Kabelgaten. Dermed kan ikke lenger de ansatte parkere her. Eiendomsdirektør i Oxer Eiendom Tom Holmen-Jensen frykter at bedriftene vil forsvinne.

Tekst:

Publisert:

Da bystyret i 2008 vedtok å bygge Kuben Yrkesarena i Kabelgaten sa de samtidig ja til å eksproriere 123 parkeringsplasser på østsiden av gata. Kabelgaten skal bli en såkalt miljøgate, og den skal åpnes for gjennomkjøring til Haraldrudveien. 12.000 biler vil passere i døgnet.

Utviklingsselskapet Oxer Eiendom eier eiendommene på østsiden av Kabelgaten, og har en tinglyst rett til å disponere de 123 parkeringsplassene. De mister alle parkeringsplassene sine. Oslo kommune skal opprettholde 35 plasser, men de blir eid og drevet av kommunen.

–  Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at vi skulle stå igjen med null parkeringsplasser, sier eiendomsdirektør i Oxer, Tom Holmen-Jensen.

Les hele saken og se hva Oslo kommune svarer i papiravisen eller i vår E-avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE