Nå skal Bredtvet kirke leies ut

Nå skal Bredtvet kirke leies ut

 

Kirkelig fellesråd vedtok i går kveld at kirkeverge Robert Wright nå kan begynne å forhandle om fremtidig utleie av Bredtvet kirke.

Torsdag kveld hadde Kirkelig fellesråd i Oslo sitt møte, der blant annet Bredtvet kirkes fremtid skulle avgjøres. Saken er basert på Oslo bispedømmeråds møte i september, hvor rådet anmodet til fristilling av Bredtvet kirke og enten salg eller utleie av kirkelokalene.

Bakgrunnen for bispedømmeråds vedtak var å fristille én av kirkene i Groruddalen, ettersom flere sokn er blitt slått sammen. Bredtvet sokn ble slått sammen med Rødtvet, Grorud og Romsås sokn.

Fellesrådet bestemte altså i går kveld at Bredtvet kirke ikke skal selges, men leies ut. Det er kirkevergen som skal gå inn i forhandlinger om utleie, men avtalen må godkjennes endelig av fellesrådet. Den katolske kirke har i lang tid vært en aktuell leietaker.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.