Nedsnødde og umåkte t-banestasjoner i dalen

Nedsnødde og umåkte t-banestasjoner i dalen

 

Flere stasjoner langs Grorudbanen forble umåkt hele mandag. Ap-politiker Jack Grimsrud reagerer.

Tekst:

Publisert:

- Dette synes jeg er ille. De burde klart å få bort snøen fra perrongene i løpet av én dag, sier Jack Grimsrud (Ap), som er leder av byutviklings-, samferdsels- og miljøkomiteen i Bydel Grorud.

Akers Avis Groruddalen møter ham på Rødtvet t-banestasjon klokka 17.30 mandag ettermiddag. Gangveien opp til perrongen er brøyta, men ikke trappa eller perrongene likeså. Snøen rekker nesten opp til knærne.

Grimsrud forteller at han la merke til at perrongene på Linderud og Veitvet heller ikke var måkt.

- Dette reduserer fremkommeligheten betraktelig. Det er mange funksjonshemmede og folk med barnevogn som bruker t-banen. En dame med barnevogn gikk av

t-banen med meg. Hun slet veldig, sier han.

Burde prioritert

Jack Grimsrud synes ikke det er en unnskyldning at det kommer mye snø.

- Alle som har fulgt med på værmeldingen har vært klar over at dette snøfallet skulle komme siden før helga, sier han.

- Perrongene burde vært prioritert når folk oppfordres til å la bilen stå.

Informasjonssjef i Oslo t-banedrift, Bjørn Rydmark, sier måkingen av perronger tok tid på grunn av den store mengden snø som falt i hovedstaden.

- 75 perronger skulle måkes i går. Måkemannskapene klarte ikke alle på én gang. Mandag morgen var bare to perronger på Grorudbanen måkt, innrømmer han.

Klokka 21 mandag kveld var det fremdeles fullt av snø på Ammerud t-banestasjon.

Bedre tirsdag

På stasjonene som i disse dager oppgraderes, blant annet Rødtvet, er det entreprenøren som har ansvaret for snøryddingen. Rydmark beklager likevel situasjonen.

- I dag er det mye bedre. Perrongene har blitt måkt, sier han til Akers Avis Groruddalen tirsdag formiddag.

- Har dere fått mange henvendelser angående uteblitt måking?

- Nei, det har vi ikke, men internkontrollen hos oss reagerte, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.