Nedsnødde og umåkte t-banestasjoner i dalen

Nedsnødde og umåkte t-banestasjoner i dalen

 

Flere stasjoner langs Grorudbanen forble umåkt hele mandag. Ap-politiker Jack Grimsrud reagerer.

Skrevet av:

- Dette synes jeg er ille. De burde klart å få bort snøen fra perrongene i løpet av én dag, sier Jack Grimsrud (Ap), som er leder av byutviklings-, samferdsels- og miljøkomiteen i Bydel Grorud.

Akers Avis Groruddalen møter ham på Rødtvet t-banestasjon klokka 17.30 mandag ettermiddag. Gangveien opp til perrongen er brøyta, men ikke trappa eller perrongene likeså. Snøen rekker nesten opp til knærne.

Grimsrud forteller at han la merke til at perrongene på Linderud og Veitvet heller ikke var måkt.

- Dette reduserer fremkommeligheten betraktelig. Det er mange funksjonshemmede og folk med barnevogn som bruker t-banen. En dame med barnevogn gikk av

t-banen med meg. Hun slet veldig, sier han.

Burde prioritert

Jack Grimsrud synes ikke det er en unnskyldning at det kommer mye snø.

- Alle som har fulgt med på værmeldingen har vært klar over at dette snøfallet skulle komme siden før helga, sier han.

- Perrongene burde vært prioritert når folk oppfordres til å la bilen stå.

Informasjonssjef i Oslo t-banedrift, Bjørn Rydmark, sier måkingen av perronger tok tid på grunn av den store mengden snø som falt i hovedstaden.

- 75 perronger skulle måkes i går. Måkemannskapene klarte ikke alle på én gang. Mandag morgen var bare to perronger på Grorudbanen måkt, innrømmer han.

Klokka 21 mandag kveld var det fremdeles fullt av snø på Ammerud t-banestasjon.

Bedre tirsdag

På stasjonene som i disse dager oppgraderes, blant annet Rødtvet, er det entreprenøren som har ansvaret for snøryddingen. Rydmark beklager likevel situasjonen.

- I dag er det mye bedre. Perrongene har blitt måkt, sier han til Akers Avis Groruddalen tirsdag formiddag.

- Har dere fått mange henvendelser angående uteblitt måking?

- Nei, det har vi ikke, men internkontrollen hos oss reagerte, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!