ANNONSE

Folkemøte om motorveiplaner i Smalvollveien:

– Nei, det blir ikke motorvei i Smalvollveien

… uten lengre tunnel

– Nei, det blir ikke motorvei i Smalvollveien

PANELET: Bildet er av det politiske panelet som møttes til debatt på Tveita tirsdag kveld. Alle var enige om at det var stort engasjement blant lokalbefolkningen.

Alle partier i paneldebatten under folkemøte på Tveita angående motorvei i Smalvollveien var enige om at de går i mot prosjektet dersom veien ikke går i en lengre tunnel, og at de ikke vil rasere eksisterende bomiljø. Men Rødt mener det hele handler om prestisje.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.06.2017 kl 13:55

Partiene Frp, Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet, MDG, Ap, SV og Rødt er representert i paneldebatten på Tveita skole. Spørsmål om luft, trafikk, lengre tunnel, bomiljøer, utbygging, kollektivtrafikken, gang- og sykkelvei, boligbygging og Groruddalsutfordringer har kommet opp. Venstres Ola Elvestuen påpeker at det ikke kommer en motorvei i Smalvollveien med slike føringer som ligger i prosjektet i dag, til høy applaus.

– Det blir enten lengre tunnel eller ingenting, påpeker han.

Det var Mikkel Øgrim i Rødt som leverte den fykende kommentaren om at hele Oslopakke 3 handler om makt og klasse, og at motorveiprosjektet er en del av et slikt prestisjeprosjekt.

Ville man bygget en vei rett ved Akerselva? Nei, selvfølgelig ikke. Det er frekt å foreslå, og vi mener Oslopakke 3 er en gedigen gavepakke til Oslo vest, mener Øgrim.

Aps Andreas Halse tar til motangrep.

– Det er mange titals tusen mennesker i Groruddalen som vil merke en forbedring med Oslopakke 3, og er stolt av å ha vært med i forhandlingene. Det er på tide at vi tar dette mer seriøst med tanke på forbedring av luften, alle groruddøler jeg kjenner mener dette er viktig, understreker Halse.

SVs Kari Elisabeth Kaski mener det er viktig å gi folk på Manglerud en tunnel som de har ventet på lenge.

– Jeg blir frustrert når det handler om at man må ha en avlastning når man bygger noe nytt, og ikke redusering. Vi må være villig til å investere i kollektivtrafikken, den har ikke vært godt nok prioritert, det må vi være ærlige på.

Senterpartiets Daniel Stephanek drister seg til å kalle fortetting av byen med boliger som at man bor som høns i bur. MDG kontrer med at de ikke ønsker å ha høns i bur i det hele tatt. I panelet kom det fram mye, også at politikerne skal jobbe for en bedre politisk løsning fremover. Temaet om at all «dritten» legges til Groruddalen ble også tatt opp, og alle partier er uenige i det.

Til slutt tok partiene opp at det var fint å se så mange fremmøtte på Tveita skole.

– Da kan vi konkludere med at ingen partier ønsker motorvei i Smalvollveien, hvertfall ikke uten tunnel. Og da stoler vi på dere, avsluttet innleder Tom Olsson.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE