- Nervepirrende, men morsomt

- Nervepirrende, men morsomt

 

Den unge teatergruppa tilhørende Lindebergkulturens venner var svært spente da «Skatten på sjørøverøya» ble vist for første gang.

Skrevet av:

Elin H. Svendsen (13) og Sara Høylo Egeh (10) er to av de unge skuespillertalentene. De har øvd det siste året på å få til en ny versjon av Robert Louis Stevensons fortelling.

- Jeg var skikkelig nervøs på generalprøven, men vi fikk veldig mye skryt så det var veldig fint, mener Sara.

Hun synes alle i teatergruppa har vokst det siste året med iherdig øving på scenen.

- Jeg har vært med i to og et halvt år, men det siste året synes jeg veldig mange har blitt flinke, forteller 10-åringen.

Vil ha skatten

«Skatten på sjørøverøya» handler om en gutt som får tak i et skattekart som fører til sjørøverøya. Men veien dit er ikke uten hindringer og problemer. Flere pirater vil ha tak i skatten.


Lindeberg teatergruppe er et tiltak fra Lindebergkulturens venner for å gi barn i nærmiljøet et tilbud innen teater.

- Jeg trives veldig godt her. Det som også er fint er at hvis man ikke husker det man skal si, så må man rett og slett bare improvisere, mener Elin H. Svendsen.

Viste smakebit

Det siste året har teatergruppa hatt Renata Aleksejuniate som regissør. Gruppa har også samarbeidet med videokunstner Iris T. Korsnes. Birgitta Hjellødegård er inspisient.


Da barna og ungdommene i teatergruppa arrangerte foreldrekveld rett før jul i 2011, viste teaterspirene fram noen smakebiter fra sjørøverforestillingen. Men det er først denne uken at teatret er blitt vist i sin helhet foran både et voksent publikum på kveldstid og flere skoleklasser på dagtid.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!