- Nervepirrende, men morsomt

- Nervepirrende, men morsomt

 

Den unge teatergruppa tilhørende Lindebergkulturens venner var svært spente da «Skatten på sjørøverøya» ble vist for første gang.

Elin H. Svendsen (13) og Sara Høylo Egeh (10) er to av de unge skuespillertalentene. De har øvd det siste året på å få til en ny versjon av Robert Louis Stevensons fortelling.

- Jeg var skikkelig nervøs på generalprøven, men vi fikk veldig mye skryt så det var veldig fint, mener Sara.

Hun synes alle i teatergruppa har vokst det siste året med iherdig øving på scenen.

- Jeg har vært med i to og et halvt år, men det siste året synes jeg veldig mange har blitt flinke, forteller 10-åringen.

Vil ha skatten

«Skatten på sjørøverøya» handler om en gutt som får tak i et skattekart som fører til sjørøverøya. Men veien dit er ikke uten hindringer og problemer. Flere pirater vil ha tak i skatten.

Lindeberg teatergruppe er et tiltak fra Lindebergkulturens venner for å gi barn i nærmiljøet et tilbud innen teater.

- Jeg trives veldig godt her. Det som også er fint er at hvis man ikke husker det man skal si, så må man rett og slett bare improvisere, mener Elin H. Svendsen.

Viste smakebit

Det siste året har teatergruppa hatt Renata Aleksejuniate som regissør. Gruppa har også samarbeidet med videokunstner Iris T. Korsnes. Birgitta Hjellødegård er inspisient.

Da barna og ungdommene i teatergruppa arrangerte foreldrekveld rett før jul i 2011, viste teaterspirene fram noen smakebiter fra sjørøverforestillingen. Men det er først denne uken at teatret er blitt vist i sin helhet foran både et voksent publikum på kveldstid og flere skoleklasser på dagtid.

Siste nytt i Nyheter

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

 
Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

 
Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

 
Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!