- Nervepirrende, men morsomt

- Nervepirrende, men morsomt

 

Den unge teatergruppa tilhørende Lindebergkulturens venner var svært spente da «Skatten på sjørøverøya» ble vist for første gang.

Skrevet av:

Elin H. Svendsen (13) og Sara Høylo Egeh (10) er to av de unge skuespillertalentene. De har øvd det siste året på å få til en ny versjon av Robert Louis Stevensons fortelling.

- Jeg var skikkelig nervøs på generalprøven, men vi fikk veldig mye skryt så det var veldig fint, mener Sara.

Hun synes alle i teatergruppa har vokst det siste året med iherdig øving på scenen.

- Jeg har vært med i to og et halvt år, men det siste året synes jeg veldig mange har blitt flinke, forteller 10-åringen.

Vil ha skatten

«Skatten på sjørøverøya» handler om en gutt som får tak i et skattekart som fører til sjørøverøya. Men veien dit er ikke uten hindringer og problemer. Flere pirater vil ha tak i skatten.

Lindeberg teatergruppe er et tiltak fra Lindebergkulturens venner for å gi barn i nærmiljøet et tilbud innen teater.

- Jeg trives veldig godt her. Det som også er fint er at hvis man ikke husker det man skal si, så må man rett og slett bare improvisere, mener Elin H. Svendsen.

Viste smakebit

Det siste året har teatergruppa hatt Renata Aleksejuniate som regissør. Gruppa har også samarbeidet med videokunstner Iris T. Korsnes. Birgitta Hjellødegård er inspisient.

Da barna og ungdommene i teatergruppa arrangerte foreldrekveld rett før jul i 2011, viste teaterspirene fram noen smakebiter fra sjørøverforestillingen. Men det er først denne uken at teatret er blitt vist i sin helhet foran både et voksent publikum på kveldstid og flere skoleklasser på dagtid.

Siste nytt i Nyheter

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

 
Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!