- Nervepirrende, men morsomt

- Nervepirrende, men morsomt

 

Den unge teatergruppa tilhørende Lindebergkulturens venner var svært spente da «Skatten på sjørøverøya» ble vist for første gang.

Elin H. Svendsen (13) og Sara Høylo Egeh (10) er to av de unge skuespillertalentene. De har øvd det siste året på å få til en ny versjon av Robert Louis Stevensons fortelling.

- Jeg var skikkelig nervøs på generalprøven, men vi fikk veldig mye skryt så det var veldig fint, mener Sara.

Hun synes alle i teatergruppa har vokst det siste året med iherdig øving på scenen.

- Jeg har vært med i to og et halvt år, men det siste året synes jeg veldig mange har blitt flinke, forteller 10-åringen.

Vil ha skatten

«Skatten på sjørøverøya» handler om en gutt som får tak i et skattekart som fører til sjørøverøya. Men veien dit er ikke uten hindringer og problemer. Flere pirater vil ha tak i skatten.

Lindeberg teatergruppe er et tiltak fra Lindebergkulturens venner for å gi barn i nærmiljøet et tilbud innen teater.

- Jeg trives veldig godt her. Det som også er fint er at hvis man ikke husker det man skal si, så må man rett og slett bare improvisere, mener Elin H. Svendsen.

Viste smakebit

Det siste året har teatergruppa hatt Renata Aleksejuniate som regissør. Gruppa har også samarbeidet med videokunstner Iris T. Korsnes. Birgitta Hjellødegård er inspisient.

Da barna og ungdommene i teatergruppa arrangerte foreldrekveld rett før jul i 2011, viste teaterspirene fram noen smakebiter fra sjørøverforestillingen. Men det er først denne uken at teatret er blitt vist i sin helhet foran både et voksent publikum på kveldstid og flere skoleklasser på dagtid.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.