- Nestenulykker hver eneste dag

- Nestenulykker hver eneste dag

 

- Det er fullstendig kaos når foreldrene leverer barna på skolen, sier Thrond Haugen, i FAU på Tonsenhagen skole.

Tekst:

Publisert:

- Tonsenhagen skole ligger ved et uoversiktlig veikryss med mye trafikk, sier Thrond Haugen i FAU.

I samarbeid med Stovner politistasjon aksjonerte de ved skolen.

- I dag gir vi ut flyers med tips om hvor foreldrene kan droppe av barna. Helst skulle vi ønske at de benyttet busslomma som dropp-sone, sier Haugen.

For Haugen er det viktig at foreldrene tar ansvar for at barna ikke utsettes for fare under leverings- og hentesituasjonen ved skolen.

- Ved å gi ut konkrete tips har vi som foreldre gjort det vi kan, nå er  det opp til myndighetene å gjøre noe med trafikksituasjonen.

Nesten påkjørt

Venninnene Adrianna Kamilla Bialkowska, Mina Sørli og Lana Kamiran Ahmed synes det er skummelt med mye trafikk ved skolen.

- Jeg holdt på å bli påkjørt ved fotgjengerovergangen, sier Adrianna Kamilla.

- Ja, det er trangt i disse gatene. Det beste er når foreldrene bruker busslomma, sier Mina og Lana.

- Bruk beina

Politibetjent ved Stovner politistasjon, Lisbeth Lesniak, oppfordrer foreldre som slipper av barna til å avpasse farten etter forholdene og ta hensyn til skolebarna.

- Tonsenhagen er en barneskole, og mange av ungene har kanskje ikke vært mye i trafikken, og gjør uforutsette ting, sier Lesniak.

- Området er uoversiktlig og trangt. Det er også få parkeringsplasser i tilknytning til skolen, og vi ser at folk parkerer på «stans forbudt» og snur midt i veien.

- Aller helst ser vi at foreldrene går med ungene til skolen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.