- Nestenulykker hver eneste dag

- Nestenulykker hver eneste dag

 

- Det er fullstendig kaos når foreldrene leverer barna på skolen, sier Thrond Haugen, i FAU på Tonsenhagen skole.

Skrevet av:

- Tonsenhagen skole ligger ved et uoversiktlig veikryss med mye trafikk, sier Thrond Haugen i FAU.

I samarbeid med Stovner politistasjon aksjonerte de ved skolen.

- I dag gir vi ut flyers med tips om hvor foreldrene kan droppe av barna. Helst skulle vi ønske at de benyttet busslomma som dropp-sone, sier Haugen.

For Haugen er det viktig at foreldrene tar ansvar for at barna ikke utsettes for fare under leverings- og hentesituasjonen ved skolen.

- Ved å gi ut konkrete tips har vi som foreldre gjort det vi kan, nå er  det opp til myndighetene å gjøre noe med trafikksituasjonen.Nesten påkjørt


Venninnene Adrianna Kamilla Bialkowska, Mina Sørli og Lana Kamiran Ahmed synes det er skummelt med mye trafikk ved skolen.

- Jeg holdt på å bli påkjørt ved fotgjengerovergangen, sier Adrianna Kamilla.

- Ja, det er trangt i disse gatene. Det beste er når foreldrene bruker busslomma, sier Mina og Lana.

- Bruk beina

Politibetjent ved Stovner politistasjon, Lisbeth Lesniak, oppfordrer foreldre som slipper av barna til å avpasse farten etter forholdene og ta hensyn til skolebarna.

- Tonsenhagen er en barneskole, og mange av ungene har kanskje ikke vært mye i trafikken, og gjør uforutsette ting, sier Lesniak.

- Området er uoversiktlig og trangt. Det er også få parkeringsplasser i tilknytning til skolen, og vi ser at folk parkerer på «stans forbudt» og snur midt i veien.

- Aller helst ser vi at foreldrene går med ungene til skolen.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

 
Planlegger innholdet etter befolkningen

Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

  • Vollebekk skole

Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Advarer mot falske «hjelpere»

Omsorgsprosjekt i Bydel Grorud misbrukes

Advarer mot falske «hjelpere»

  • eldresvindel

Prosjektleder Ida Johannesen for «Ung hjelper eldre» i Bydel Grorud advarer mot falske unge «hjelpere» som tar seg inn til eldre for å kreve penger. Kari Lyngstadaas benytter seg av det virkelige tilbudet og er rystet.

Gratis prevensjon til Bjerke-jenter

Gratis prevensjon til Bjerke-jenter

  • prevensjon

Jenter mellom 20-24 år som har folkeregistert adresse i Bydel Bjerke kan nå få gratis prevensjon på helsestasjonen. Formålet er å få ned aborttallet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!