- Nestenulykker hver eneste dag

- Nestenulykker hver eneste dag

 

- Det er fullstendig kaos når foreldrene leverer barna på skolen, sier Thrond Haugen, i FAU på Tonsenhagen skole.

- Tonsenhagen skole ligger ved et uoversiktlig veikryss med mye trafikk, sier Thrond Haugen i FAU.

I samarbeid med Stovner politistasjon aksjonerte de ved skolen.

- I dag gir vi ut flyers med tips om hvor foreldrene kan droppe av barna. Helst skulle vi ønske at de benyttet busslomma som dropp-sone, sier Haugen.

For Haugen er det viktig at foreldrene tar ansvar for at barna ikke utsettes for fare under leverings- og hentesituasjonen ved skolen.

- Ved å gi ut konkrete tips har vi som foreldre gjort det vi kan, nå er  det opp til myndighetene å gjøre noe med trafikksituasjonen.

Nesten påkjørt

Venninnene Adrianna Kamilla Bialkowska, Mina Sørli og Lana Kamiran Ahmed synes det er skummelt med mye trafikk ved skolen.

- Jeg holdt på å bli påkjørt ved fotgjengerovergangen, sier Adrianna Kamilla.

- Ja, det er trangt i disse gatene. Det beste er når foreldrene bruker busslomma, sier Mina og Lana.

- Bruk beina

Politibetjent ved Stovner politistasjon, Lisbeth Lesniak, oppfordrer foreldre som slipper av barna til å avpasse farten etter forholdene og ta hensyn til skolebarna.

- Tonsenhagen er en barneskole, og mange av ungene har kanskje ikke vært mye i trafikken, og gjør uforutsette ting, sier Lesniak.

- Området er uoversiktlig og trangt. Det er også få parkeringsplasser i tilknytning til skolen, og vi ser at folk parkerer på «stans forbudt» og snur midt i veien.

- Aller helst ser vi at foreldrene går med ungene til skolen.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!