Nett-forum for matglade

Nett-forum for matglade

 

Thomas Thoresen fra Kalbakken vil samle matglade nordmenn på ett felles matforum på nett – matboka.no ble nylig lansert.

Tekst:

Publisert:

- Målet er å gjøre Matboka til et samlingssted for matinteresserte i hele Norge. Både faglærte og hobbykokker, sier Thomas Thore-sen, gründer av Matboka.no.

Selv er han både faglært og hobbykokk. Etter to år på restaurant og matfag på Etterstad videregående skole, hoppet han av og tok allmennfaglig påbygging. Nå studerer han internasjonal markedsføring på BI, og jobber med Matboka så å si alene ved siden av studiene.

Ideen kom på en tur til Sørlandet hvor Thoresen delte ut smaksprøver på et matevent. Her kom han i prat med noen om forskjellige oppskrifter og ideen til Matboka ble født.

- Jeg tenkte at dette må gå an å få til på nettet, forteller han.

 

Brukerne bestemmer

Thomas Thoresen vet hvilket mylder av forum og matsider som finnes på nett, og mener at trikset er å skille seg ut.  I motsetning til mange andre matsider er det ikke noe redaksjonelt stoff på Matboka - alt som legges ut er det brukerne selv som står for (på fagspråket heter slike brukerstyrte nettsider en wiki).

- Hos oss er det folket som styrer sjappa. Hvem som helst kan opprette en profil og legge ut oppskrifter, forteller han.

Om du har lagd en fantastisk rett til middag, kan du dele oppskriften med resten av Matboka og utveksle tips og ideer.

 

Månedlige mesterkokker

Som mange kanskje har fått med seg er det veldig i vinden med mat og matlaging for tiden. Et utall matprogram av alle mulige slag kan sees på fjernsyn, og reklame går for ditt og datt.

Matboka slenger seg på denne bølgen og kårer månedlige mesterkokker blant sine brukere.

- Man får poeng for aktivitetene man gjør på Matboka. Den som har flest poeng ved månedsslutt blir månedens mesterkokk, og vinner et gavekort. Denne måned-en leveres, for eksempel, gavekort-et av Hus og Interiør, forteller gründeren.

Aktivitetene man får poeng for kan være å legge ut en ny oppskrift (4 poeng), lage ny gruppe (3 poeng) eller  kommentere noen andre sin oppskrift (1 poeng).

- Det er et sosialt medium som dreier seg rundt mat og oppskrifter, forteller han.

 

Informasjonspunkt

Etter hvert kommer også Matboka til å fungere som et informasjonspunkt for matkurs andre events og arrang-ementer som har med mat å gjøre. I skrivende stund er for eksempel Gladmat-festivalen i Stavanger ett av arrangementene som står på lista.

- Vi kommer til legge ut informasjon om alt fra vinkurs til matreiser, festivaler og generelle kokke­kurs, forteller Thoresen.

 Thomas Thoresen reiser denne høsten til Singapore for ett års utveksling i forbindelse med sine studier på BI.

- En del må ordnes før jeg drar, men det er nettopp dette som er så fantastisk med nettet. Jeg kan jobbe med dette hvor som helst, og det samme gjelder brukerne, forteller han fornøyd.

Når han kommer tilbake fra Singapore, ser han for seg at forumet har mange medlemmer, og at det myldrer av fantastiske oppskrifter på sidene, og på enda lengre sikt vil han samle alle matinteresserte i Norge på Matboka.

Siste nytt i Nyheter

Blir et pilotsykehjem

Flytteprosessen fra Lindeberg sykehjem er over.

Tradisjonsrik frokost 1. mai

Bjerke SV inviterer nok en gang til frokost på arbeidernes dag førstkommende mandag.

 
Vil ha kasino på Bjerkebanen

Bjerke Frp har besluttet å ta med bygging av kasino på Bjerke travbane i sitt lokalpartiprogram, selv om det pr. i dag er ulovlig.

Oslo kommune kjøper opp Hafslund

Oslo kommune har kjøpt Hafslunds strømnett og kraftproduksjon. Raymond Johansen (Ap) kaller det for den største krafttransaksjonen gjennomført i Norge noensinne.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.