Nett-forum for matglade

Nett-forum for matglade

 

Thomas Thoresen fra Kalbakken vil samle matglade nordmenn på ett felles matforum på nett – matboka.no ble nylig lansert.

Skrevet av:

- Målet er å gjøre Matboka til et samlingssted for matinteresserte i hele Norge. Både faglærte og hobbykokker, sier Thomas Thore-sen, gründer av Matboka.no.

Selv er han både faglært og hobbykokk. Etter to år på restaurant og matfag på Etterstad videregående skole, hoppet han av og tok allmennfaglig påbygging. Nå studerer han internasjonal markedsføring på BI, og jobber med Matboka så å si alene ved siden av studiene.

Ideen kom på en tur til Sørlandet hvor Thoresen delte ut smaksprøver på et matevent. Her kom han i prat med noen om forskjellige oppskrifter og ideen til Matboka ble født.

- Jeg tenkte at dette må gå an å få til på nettet, forteller han.

 

Brukerne bestemmer

Thomas Thoresen vet hvilket mylder av forum og matsider som finnes på nett, og mener at trikset er å skille seg ut.  I motsetning til mange andre matsider er det ikke noe redaksjonelt stoff på Matboka - alt som legges ut er det brukerne selv som står for (på fagspråket heter slike brukerstyrte nettsider en wiki).

- Hos oss er det folket som styrer sjappa. Hvem som helst kan opprette en profil og legge ut oppskrifter, forteller han.

Om du har lagd en fantastisk rett til middag, kan du dele oppskriften med resten av Matboka og utveksle tips og ideer.

 

Månedlige mesterkokker

Som mange kanskje har fått med seg er det veldig i vinden med mat og matlaging for tiden. Et utall matprogram av alle mulige slag kan sees på fjernsyn, og reklame går for ditt og datt.

Matboka slenger seg på denne bølgen og kårer månedlige mesterkokker blant sine brukere.

- Man får poeng for aktivitetene man gjør på Matboka. Den som har flest poeng ved månedsslutt blir månedens mesterkokk, og vinner et gavekort. Denne måned-en leveres, for eksempel, gavekort-et av Hus og Interiør, forteller gründeren.

Aktivitetene man får poeng for kan være å legge ut en ny oppskrift (4 poeng), lage ny gruppe (3 poeng) eller  kommentere noen andre sin oppskrift (1 poeng).

- Det er et sosialt medium som dreier seg rundt mat og oppskrifter, forteller han.

 

Informasjonspunkt

Etter hvert kommer også Matboka til å fungere som et informasjonspunkt for matkurs andre events og arrang-ementer som har med mat å gjøre. I skrivende stund er for eksempel Gladmat-festivalen i Stavanger ett av arrangementene som står på lista.

- Vi kommer til legge ut informasjon om alt fra vinkurs til matreiser, festivaler og generelle kokke­kurs, forteller Thoresen.

 Thomas Thoresen reiser denne høsten til Singapore for ett års utveksling i forbindelse med sine studier på BI.

- En del må ordnes før jeg drar, men det er nettopp dette som er så fantastisk med nettet. Jeg kan jobbe med dette hvor som helst, og det samme gjelder brukerne, forteller han fornøyd.

Når han kommer tilbake fra Singapore, ser han for seg at forumet har mange medlemmer, og at det myldrer av fantastiske oppskrifter på sidene, og på enda lengre sikt vil han samle alle matinteresserte i Norge på Matboka.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

  • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

  • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!