NM-sølv i speiding

NM-sølv i speiding

 

Jervepatruljen til 7. Oslo speidergruppe på Bjerke fikk med seg sølv hjem fra NM i speiding i Hauge­sund. Aldri før har noen Oslo-speidere gjort det bedre i et Norgesmesterskap.

Tekst:

Publisert:

 Guttene er naturlig nok jublende glade for den gode plasseringen.

- Det var mange krevende poster og de praktiske oppgavene er alltid en utfordring, forteller patruljefører Bjørn Skauli i Jerv patruljen.

Guttene måtte blant annet lage en fiskestang og en fløyte som laget lyd ved hjelp av damp. Pioneringsoppgaven var å lage en bom som kunne vippes med tau og pinner.

Arne Iversen er patruljefører i Beverpatruljen som endte på 24. plass i konkurransen. Han synes pioneringsoppgaven var vanskelig.

- Det er viktig at surringene blir riktige og at stokkene kommer på rett plass. Været på lørdagen med regn og mye vind gjorde selvfølgelig at det ikke ble lettere å jobbe med tau og knuter, forklarer Iversen.

 

Oppgaver

I løpet av Norgesmesterskapet måtte speiderne også gjennom orienteringsløp, teorioppgave, naturkjennskap og førstehjelp.

I tillegg til Jerv og Bever hadde 7. Oslo speidergruppe med 2 andre patruljer, Ulv og Bjørn. Disse kom på henholdsvis 7. plass og 43. plass.

Fra Oslo var det kun speidere fra speidergruppa på Bjerke som var kvalifisert til NM. Det synes troppsleder Morten Lindquist er moro.

- Det viser at patruljene har mye kunnskap som de klarer å bruke, sier Lindquist.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.