Norges beste grillere - fra Ammerud

Norges beste grillere - fra Ammerud

SJEKK DEN GRILLEN: Hjemme i hagen står denne smokeren - som er bygd oppå en tilhenger. Det er her Johnny og Jeanette har tilegnet seg kunnskapene som gjorde at de vant «Norges grillmester».

I konkurranse med 10 par vant Johnny og Jeanette Krosby fra Ammerud TV 2-programmet «Norges grillmester». Hjemme i hagen har de griller som må fraktes på tilhenger.

Tekst:

Publisert:

Mandag kveld ble finalen sendt på TV 2. I konkurranse mot Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen kunne far og datter fra Ammerud strekke henda i været og kalle seg Norges grillmestere.

–  Det var skikkelig moro å være med. Vi lærte mye og fikk inspirasjon. Taktikken var å gjøre ting enkelt, forteller Jeanette (21).

Serien ble spilt inn i Filtvedt på restauranten Villa Malle. Johnny og Jeanette bodde sammen med de andre deltakerne i 14 dager mens programmet ble spilt inn. Totalt ble 10 episoder spilt inn, og de ble utfordret til å grille det som grilles kan.

–  Fisk, skalldyr, vegetarmat, hval, vilt og kake, for å nevne noe. I tillegg måtte vi være kreative og komme opp med tilbehør, forteller Johnny (51).

– Hvordan var det å være på TV?

–  Veldig rart. I starten var vi nok litt reserverte, men etter hvert ga det seg. Det var ikke så hyggelig å se alderdommen på skjermen, humrer Johnny, som er utdannet pølsemaker.

Har vunnet VM

I konkurransen møtte de både kokker og matskribenter.

–  Det var veldig uvant å få utdelt en oppgave og levere mat på begrenset tid. Vi måtte eksprimentere mye, men det gikk jo ikke så verst da, sier de.

Johnny Krosby driver selskapet Krosby kjøtt. I tillegg har familien et catering-selskap som leverer grillmat til fester, bryllup og andre tilstelninger. Kort tid etter seieren hadde de et oppdrag hos en berømt familie øverst i Karl Johan.

–  Vi merker jo at ordretilgangen er økende, og vi har et ønske om å bygge opp familiebedriften sakte, men sikkert, forteller de.

Johnny er også med på det norske barbeque-landslaget som årlig drar til Memphis i USA for å delta i VM. Lagkaptein er Remas grillmester Craig Whitson. I 2011 ble laget verdensmestere.

Gode tips

Hjemme i hagen på Ammerud er det liten tvil om at familien Krosby bruker mye tid på å grille. To store smokere og en kulegrill på størrelse med et traktordekk står på rad og rekke. Smokeren er favoritten - både til hjemmebruk og når de driver med catering.

–  Slow cooking, kalles det. Vi griller kjøttet over lav temperatur og bruker flere timer. Da blir det best resultat og vi får en god røyksmak, forteller Johnny.

–  Hvor ofte griller dere hjemme?

–  Så ofte vi har god tid til å lage og nyte maten. Skal vi stresse, går vi heller på kjøkkenet, forteller de.

– Hva er deres beste grilltips i sommer?

–  Å ta seg god tid og planlegge. Mye kan gjøres dagen før. Unngå marinade - grill kjøttet rent og tilfør smaker etterpå. Innvolver hele familien, for alle kan bidra. Husk at alt kan grilles, og det er viktig å glede seg til sluttresultatet, sier de.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Blir et pilotsykehjem

Flytteprosessen fra Lindeberg sykehjem er over.

Tradisjonsrik frokost 1. mai

Bjerke SV inviterer nok en gang til frokost på arbeidernes dag førstkommende mandag.

 
Vil ha kasino på Bjerkebanen

Bjerke Frp har besluttet å ta med bygging av kasino på Bjerke travbane i sitt lokalpartiprogram, selv om det pr. i dag er ulovlig.

Oslo kommune kjøper opp Hafslund

Oslo kommune har kjøpt Hafslunds strømnett og kraftproduksjon. Raymond Johansen (Ap) kaller det for den største krafttransaksjonen gjennomført i Norge noensinne.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.