Norges beste grillere - fra Ammerud

Norges beste grillere - fra Ammerud

SJEKK DEN GRILLEN: Hjemme i hagen står denne smokeren - som er bygd oppå en tilhenger. Det er her Johnny og Jeanette har tilegnet seg kunnskapene som gjorde at de vant «Norges grillmester».

I konkurranse med 10 par vant Johnny og Jeanette Krosby fra Ammerud TV 2-programmet «Norges grillmester». Hjemme i hagen har de griller som må fraktes på tilhenger.

Mandag kveld ble finalen sendt på TV 2. I konkurranse mot Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen kunne far og datter fra Ammerud strekke henda i været og kalle seg Norges grillmestere.

–  Det var skikkelig moro å være med. Vi lærte mye og fikk inspirasjon. Taktikken var å gjøre ting enkelt, forteller Jeanette (21).

Serien ble spilt inn i Filtvedt på restauranten Villa Malle. Johnny og Jeanette bodde sammen med de andre deltakerne i 14 dager mens programmet ble spilt inn. Totalt ble 10 episoder spilt inn, og de ble utfordret til å grille det som grilles kan.

–  Fisk, skalldyr, vegetarmat, hval, vilt og kake, for å nevne noe. I tillegg måtte vi være kreative og komme opp med tilbehør, forteller Johnny (51).

– Hvordan var det å være på TV?

–  Veldig rart. I starten var vi nok litt reserverte, men etter hvert ga det seg. Det var ikke så hyggelig å se alderdommen på skjermen, humrer Johnny, som er utdannet pølsemaker.

Har vunnet VM

I konkurransen møtte de både kokker og matskribenter.

–  Det var veldig uvant å få utdelt en oppgave og levere mat på begrenset tid. Vi måtte eksprimentere mye, men det gikk jo ikke så verst da, sier de.

Johnny Krosby driver selskapet Krosby kjøtt. I tillegg har familien et catering-selskap som leverer grillmat til fester, bryllup og andre tilstelninger. Kort tid etter seieren hadde de et oppdrag hos en berømt familie øverst i Karl Johan.

–  Vi merker jo at ordretilgangen er økende, og vi har et ønske om å bygge opp familiebedriften sakte, men sikkert, forteller de.

Johnny er også med på det norske barbeque-landslaget som årlig drar til Memphis i USA for å delta i VM. Lagkaptein er Remas grillmester Craig Whitson. I 2011 ble laget verdensmestere.

Gode tips

Hjemme i hagen på Ammerud er det liten tvil om at familien Krosby bruker mye tid på å grille. To store smokere og en kulegrill på størrelse med et traktordekk står på rad og rekke. Smokeren er favoritten - både til hjemmebruk og når de driver med catering.

–  Slow cooking, kalles det. Vi griller kjøttet over lav temperatur og bruker flere timer. Da blir det best resultat og vi får en god røyksmak, forteller Johnny.

–  Hvor ofte griller dere hjemme?

–  Så ofte vi har god tid til å lage og nyte maten. Skal vi stresse, går vi heller på kjøkkenet, forteller de.

– Hva er deres beste grilltips i sommer?

–  Å ta seg god tid og planlegge. Mye kan gjøres dagen før. Unngå marinade - grill kjøttet rent og tilfør smaker etterpå. Innvolver hele familien, for alle kan bidra. Husk at alt kan grilles, og det er viktig å glede seg til sluttresultatet, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Ny kunstgressbane<BR> for Årvoll IL

Budsjettlekkasje fra byrådet:

Ny kunstgressbane
for Årvoll IL

  • Oslobudsjettet

Årvoll IL har i lang tid kjempet for midler til ny kunstgressbane bak Tonsenhagen senter, der det i dag er grusbane. I dag setter Rina Mariann Hansen (Ap) av cirka 10 millioner til dette i budsjettet.

Dette forventer <BR>Groruddalen i dag

Byrådets Oslobudsjett:

Dette forventer
Groruddalen i dag

  • Oslobudsjett

Det har omtrent gått ett år siden byrådet med Ap, SV, MDG og Rødt tok over Oslo-skuta. I dag legges deres første budsjettet fram. Groruddalen Miljøforum forventer mye.

Nå sikres man ikke<BR>lenger mot bot

Nå sikres man ikke
lenger mot bot

Statens vegvesen har tidligere snakket til de som ikke bruker belte om bord i buss. Den tid er forbi. Nå får du en saftig bot hvis beltebruken uteblir.

 
Bruker Haugenstua<BR> som «mellomstasjon»

Bruker Haugenstua
som «mellomstasjon»

  • Bydel Stovner

Eiendomsmegler Daniel Berggren i Eie Stovner forteller at mange unge kjøper ettroms på Haugenstua, pusser opp og selger igjen for å skaffe seg egenkapital. Nylig gikk en leilighet for 2,4 mill.

Jobber med fortgang

Jobber med fortgang

  • Trikk

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) forteller at byrådet prioriterer trikken høyt. Men arbeidet har stoppet opp på grunn av innsigelser fra Statens vegvesen.

Vil ha trikken<BR> på skinner

Vil ha trikken
på skinner

  • Tonsenhagen

Bjerke SVs Bjarne Kristoffersen forteller at de tar opp kampen for å få på plass Tonsenhagentrikken. Han er lei av stappfulle busser opp Trondheimsveien.

 
Ny næring på Hasle

Ny næring på Hasle

  • Næring

Hovedkontoret til COWI flytter fra Helsfyr til HasleLinje Næring som eies av Höegh Eiendom og AF Gruppen. Bygget er kjent for sin grønne drakt.

Salgsboom av boliger

Salgsboom av boliger

  • Boligbygging

Vi må tilbake til 80-tallet for å finne en tid som slår dagens høye salgsnivå. I takt med dette vokser boliggjelden. Derfor vil Finanstilsynet gjøre det vanskeligere å skaffe seg boliglån.

Lekkasjen på Grorud

Lekkasjen på Grorud

  • trafikk

Torsdag ettermiddag kræsjet en kranbil inni broa over Østre Aker vei ved Jernkroken. Det kuttet varmtvannet til nærmeste bygg.

 
Ekstrem forvandling

Villa Nyborg fra 1912 til 2016:

Ekstrem forvandling

  • Boligbygging

Et stort villahus og en romslig hage boltret seg over fem dekar i 1912. Hundre år etter ble 14 eneboliger i Høybråtenveien 52 solgt unna på samme tomt - på bare én dag.

Ser til Kuben for inspirasjon

Ser til Kuben for inspirasjon

  • Kuben

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er opptatt av å gi Norge flere bein å stå på enn bare olje- og gassektoren. Derfor besøkte hun Kuben yrkesarena for å lære mer om teknologilinja.

Skviser ut spekulantene

Skviser ut spekulantene

  • Næring

Å investere i en bolig for den er ferdig bygd, for å enten selge den videre eller leie den ut, er et økende fenomen i Oslo. Nå har OBOS satt ned et forbud på praksisen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!