Norsk Resirk på tv i kveld

Norsk Resirk på tv i kveld

 

Programleder Morten Kræmer i NRKs «Norge Rundt» bader i bokser og plastflasker når han besøker Norsk Resirk på Alnabru i kveld.

Norsk Resirk eier og drifter panteordningen for gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker, og er lokalisert på Alnabru. I kveld besøker NRKs «Norge Rundt» pantebedriften for å se nærmere på hvordan man kan spare miljøet ved å resirkulere, og for å gi seere innsikt i hvordan pantesystemet fungerer.

Hos Resirk kommer tusenvis av bokser og flasker inn hver dag og sorteres ved hjelp av moderne teknologi.

Nordmenn er verdensmestre i panting, og siden 1999 har landet kommet opp i en retur på over 90 prosent. Dette gjelder både bokser og gjenvinnbare plastflasker.

«Norge Rundt» sendes på tv-kanalen NRK1 i kveld, fredag, klokka 19.40. Programleder er Morten Kræmer.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.