ANNONSE

Novemberbad for folkehelse

Novemberbad for folkehelse

BADEGLEDE: Friskhetsambassadør Hanne Strand (f.v.) og coach Bergljot Rosvoll fra Helseatferd klager ikke på kaldt vann i badedammen på Grorud.

Bydel Groruds ferske friskhetsambassadører blir for tiden kurset av en ekstern trener. I går var det mental trening som sto på dagsordenen: bading i seks grader utendørs.

Se bildet større

HOPPET UTI: Tross seks kjølige grader i vannet tok Bydel Groruds friskhetsambassadører utfordringen på strak arm og badet i dammen på Grorud. Her står ambassadører Hanne Strand (f.v.), Espen Lauritzen, Stine Johansen, medlem Leyla Erna Oguz i bydelens aktivitetsgruppe og coach Bergljot Rosvoll fra Helseatferd.

Se bildet større

FULL FOKUS: Friskhetsambassadører Hanne Strand konsentrerer seg mens hun blir kurset i mental trening.

FRISKHETSAMBASSADØRER:

• Bydel Grorud har høsten 2014 utnevnt 10 friskhetsambassadører som en del av bydelens folkehelsearbeid. Alle ansatte fikk mulighet til å søke.

• Ambassadørene er medarbeidere som ønsker å skape positivt engasjement og entusiasme for sine kolleger. Målet er å øke fokus på og gleden ved fysisk aktivitet.

• Hver av de 10 friskhetsambassadørene får 10.000 kroner til sitt tiltak. Prosjektet er støttet økonomisk av Oslo kommunes OU-fond.

• Tiltakene varierer stort, blant annet arrangering av vanngymnastikk for kolleger i barnehagen og innkjøp av skiutstyr til de ansatte slik at barna kan bli med på tur.

• Ambassadørene blir også kurset av innleid coach fra Helseatferd, gjennom tre samlinger, slik at de kan bruke egne erfaringer til å også motivere andre.

– Jeg har tre samlinger med friskhetsambassadørene, og i dag er det mental trening og tøffhet som står i fokus, sier coach Bergljot Rosvoll fra Helseatferd.

– Bading i kaldt vann er ubehagelig. Poenget er at man lærer å gjøre noe man egentlig ønsker å rømme fra, og målet er ambassadørene skal klare å overføre denne mestringen til også å klare å gjennomføre andre ting som virker skremmende, opplyser Rosvoll.

Hanne Strand er én av Bydel Groruds 10 friskhetsambassadører, og tok badeutfordringen på strak arm.

– Det var ganske kaldt, men gøy, fastslår hun etter den korte dukkerten.

– Selv om det var kaldt med én gang, så venner man seg til det etter ti svømmetak.

Skreddersydd

Mental trening er ikke eneste fokus på kursene. Rosvoll har også tatt ambassadørene med på løping i Linderudkollen, kombinert med spørsmål for å aktivere hjernen. Siste samling skal dreie seg om hvordan man kan endre vaner, både hos seg selv og andre.

Bydel Groruds aktivitetsgruppe har vært med på å plukke ut friskhetsambassadørene. Her er blant annet Leyla Erna Oguz medlem.

– Ambassadørene trenger verktøy for å motivere kollegaene sine, for det er jo hele målet med å være ambassadører. De skal trigge sine kollegaer til å være opptatt av folkehelse, forteller Oguz.

Selv om hun ikke er en av ambassadørene, hoppet også hun uti badedammen på Grorud.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE