Ny natteravn-taktikk

Ny natteravn-taktikk

 

Natteravnene på Furuset er lagt på is, men Gunn Indrevær i Bydel Alna gir seg ikke så lett. Nå har hun en taktikk som hun håper skal engasjere foreldrene.

Tekst:

Publisert:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Problemet er at kun fire-fem stykker har gått natteravn på Furuset de siste månedene. Situasjonen ble uholdbar og lederen for natteravnene på Furuset, Bjørg Møller, valgte å legge det på is.

Roten til problemet har vært at foreldre til barn på Gran og Furuset skoler ikke har stilt opp og gått natteravn. Nå håper Gunn Indrevær i bydelen at hun har funnet nøkkelen til hvordan de skal klare å engasjere foreldrene. 

Via FAU

- Jeg tenker at vi må gå via FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg). De får til å gå natteravn andre steder og jeg kan ikke skjønne hvorfor vi ikke skal få det til på Furuset, sier hun.

Planen er å engasjere foreldre til åttendeklassinger. Målet er å få de til gå fra jul til sommer og fram til jul igjen som niendeklassinger.

- Etter det overtar åttendeklassen som kommer bak, forklarer Indrevær.

Nå skal Indrevær kalle inn til foreldremøte for den aktuelle klassen det gjelder og hun vil rette seg spesielt mot Gran skole.

Diskusjonsmøte

Hun tror det blir enklere å ta tak i de det gjelder.

- På et lite intimt diskusjonsmøte er det kanskje enklere å oppnå direkte kontakt slik at foreldrene engasjerer seg, sier hun.

Lederen for natteravnene på Furuset, Bjørg Møller, stiller seg positiv til at Indrevær forsøker på nytt, men hun understreker:

- Det vil ikke bli gjort noe fra vår side før vi har et skikkelig system på beina.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.