Ny tid, nye idealer

Ny tid, nye idealer

 

Bjørn Lundberg (Ap) mener det er behov for et realt løft i Oslo og Groruddalens drabantbyer. Hva mener du?

Tekst:

Publisert:

Boligene i Groruddalen ble bygget for 50 til 60 år siden. Nå er det virkelig på tide med et byfornyingstiltak i Groruddalen, sier bystyrerepresentant Bjørn Lundberg.

- Vi kan ikke forvente at borettslagene gjør dette alene, Oslo kommune må ta et overordnet ansvar for dette.

Lundberg peker på at flere boligsameiere trenger heis, ønsker å bygge ut leilighetene, få større verandaer og fellesarenaer.

- Man kan også fjerne parkeringsplassene og legge disse under jorda, eller bygge et parkeringshus, sier Lundberg.

Bli med i debatten

Nå har Arbeiderpartiets byutviklingsfraksjon, sendt inn forslag til byrådet om å legge en plan for byfornyingstiltak i hovedstadens drabantbyer.

- Vi mener at det ligger et potensiale i fortettingen av drabantbyene. Mange av disse har stort potensiale for rehabilitering.

- Men et dette fornuftlig? spør Bjørn Lundberg Akers Avis Groruddalens lesere, og åpner dermed for debatt.

Har du som bor i Groruddalens drabantbyer noe formening om dette, grip fatt i penn og papir og skriv et innlegg til vår avis.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.