Nye barnehageleker er på plass

Nye barnehageleker er på plass

 

Tiurleiken barnehage er en av barnehagene i Bydel Grorud som har fått nye uteleker.

Tekst:

Publisert:

- Det har vært et etterslep på vedlikeholdet av uteleker, så vi er veldig glade for at disse pengene kom og vi fikk gjort noe med dem, sier leder Wenche Hansgaard (Ap) i oppvekstkomiteen i Bydel Grorud.

De nye utelekene er et resultat av at det i 2007 ble bestemt å sette av 30 millioner kroner til akuttvedlikehold av hovedstadens kommunale barnehager.

Bydel Groruds andel av disse 30 millionene gikk i sin helhet til 13 barnehagers utelekeplasser.

Hansgaard prøvde selv ut noen av de gamle lekene til ære for Akers Avis Groruddalen i fjor. Å nå ta de nye i nærmere øyesyn, synes hun er mye morsommere. I Tiurleiken barnehage har de blant annet nye husker og sklier.

Hansgaard står på toppen av sistenevnte.

- Disse lekene gleder veldig mange. Både barn, ansatte, foreldre og besteforeldre. Jeg er veldig fornøyd, sier hun, mens barna i Tiurleiken utålmodig venter på at hun skal bli ferdig med å posere i lekeapparatet deres.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.