Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

 

Nyttårsbarnet skulle egentlig kommet i fjor. Den lille jenta hadde imidlertid god tid, og tre dager over termin ble Smedstua-paret Maria Aziz og Jahangir Ahmed foreldre til sin førstefødte og Groruddalens nyttårsbarn.

Skrevet av:

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at det er vi som er foreldre til årets nyttårsbarn, sier Maria Aziz stolt. Hun hadde egentlig termin tre dager før det nye året startet, men babyen lot vente på seg. Mandag klokka 19.00 ankom hun Akershus Universitetssykehus sammen med barnefaren Jahangir Ahmed. Seks timer senere, tirsdag 1. januar klokka 01.16 kom ei lita jente på 3540 gram med en høyde på 51 centimeter til verden. - Fødselen gikk litt tregt i begynnelsen, men ellers gikk den greit, forteller AzizForeldrene ler godt når Akers Avis Groruddalens utsendte fleipende spør om moren holdt igjen for at de skulle få Groruddalens nyttårsbarn.Stolt av å blir farDet norskpakistanske paret er bosatt på Smedstua og den lille jenta er parets førstefødte. Ahmed er ikke i tvil om at det er stort å bli far for første gang.- Jeg er stolt, men det er samtidig litt skummelt siden jeg ikke har noen erfaring fra før. Jeg kan heller ikke helt beskrive hvordan det føles, sier Ahmed.Foreldrene har ennå ikke bestemt seg for hva deres lille jente skal hete, men at det blir et fint navn tviler de ikke på. Tatt godt imot Den nyfødte jenta ble også tatt godt imot av parets familie og venner, og hun fikk mye besøk i løpet av sin første levedag. Ahmed forteller at både familie og venner har strømmet til for å se det lille vidunderet. - Jenta vår har holdt seg våken lenge, men nå tror jeg hun begynner å bli litt sliten, sier Ahmed mens han ser på det lille nurket.Stas med nyttårsbarnDe ansatte på Ahus er glade for at Groruddalens nyttårsbarn ble født på akkurat dette sykehuset. Jordmor Linda Aasen var selv ikke tilstede da nyttårsbarnet ble født, men synes likevel det er stas at nyttårsbarnet ble født på hennes avdeling.- Det er gøy at Groruddalens nyttårsbarn ble født her. Det er alltid stas å få nyttårsbarnet, sier jordmor Linda Aasen. Totalt ble det født seks barn på A-hus i løpet av nyttårsnatta, og Aziz og Ahmeds førstefødte var også først ute av disse.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!