Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

 

Nyttårsbarnet skulle egentlig kommet i fjor. Den lille jenta hadde imidlertid god tid, og tre dager over termin ble Smedstua-paret Maria Aziz og Jahangir Ahmed foreldre til sin førstefødte og Groruddalens nyttårsbarn.

Skrevet av:

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at det er vi som er foreldre til årets nyttårsbarn, sier Maria Aziz stolt. Hun hadde egentlig termin tre dager før det nye året startet, men babyen lot vente på seg. Mandag klokka 19.00 ankom hun Akershus Universitetssykehus sammen med barnefaren Jahangir Ahmed. Seks timer senere, tirsdag 1. januar klokka 01.16 kom ei lita jente på 3540 gram med en høyde på 51 centimeter til verden. - Fødselen gikk litt tregt i begynnelsen, men ellers gikk den greit, forteller AzizForeldrene ler godt når Akers Avis Groruddalens utsendte fleipende spør om moren holdt igjen for at de skulle få Groruddalens nyttårsbarn.Stolt av å blir farDet norskpakistanske paret er bosatt på Smedstua og den lille jenta er parets førstefødte. Ahmed er ikke i tvil om at det er stort å bli far for første gang.- Jeg er stolt, men det er samtidig litt skummelt siden jeg ikke har noen erfaring fra før. Jeg kan heller ikke helt beskrive hvordan det føles, sier Ahmed.Foreldrene har ennå ikke bestemt seg for hva deres lille jente skal hete, men at det blir et fint navn tviler de ikke på. Tatt godt imot Den nyfødte jenta ble også tatt godt imot av parets familie og venner, og hun fikk mye besøk i løpet av sin første levedag. Ahmed forteller at både familie og venner har strømmet til for å se det lille vidunderet. - Jenta vår har holdt seg våken lenge, men nå tror jeg hun begynner å bli litt sliten, sier Ahmed mens han ser på det lille nurket.Stas med nyttårsbarnDe ansatte på Ahus er glade for at Groruddalens nyttårsbarn ble født på akkurat dette sykehuset. Jordmor Linda Aasen var selv ikke tilstede da nyttårsbarnet ble født, men synes likevel det er stas at nyttårsbarnet ble født på hennes avdeling.- Det er gøy at Groruddalens nyttårsbarn ble født her. Det er alltid stas å få nyttårsbarnet, sier jordmor Linda Aasen. Totalt ble det født seks barn på A-hus i løpet av nyttårsnatta, og Aziz og Ahmeds førstefødte var også først ute av disse.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!