Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

 

Nyttårsbarnet skulle egentlig kommet i fjor. Den lille jenta hadde imidlertid god tid, og tre dager over termin ble Smedstua-paret Maria Aziz og Jahangir Ahmed foreldre til sin førstefødte og Groruddalens nyttårsbarn.

Tekst:

Publisert:

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at det er vi som er foreldre til årets nyttårsbarn, sier Maria Aziz stolt. Hun hadde egentlig termin tre dager før det nye året startet, men babyen lot vente på seg. Mandag klokka 19.00 ankom hun Akershus Universitetssykehus sammen med barnefaren Jahangir Ahmed. Seks timer senere, tirsdag 1. januar klokka 01.16 kom ei lita jente på 3540 gram med en høyde på 51 centimeter til verden. - Fødselen gikk litt tregt i begynnelsen, men ellers gikk den greit, forteller AzizForeldrene ler godt når Akers Avis Groruddalens utsendte fleipende spør om moren holdt igjen for at de skulle få Groruddalens nyttårsbarn.Stolt av å blir farDet norskpakistanske paret er bosatt på Smedstua og den lille jenta er parets førstefødte. Ahmed er ikke i tvil om at det er stort å bli far for første gang.- Jeg er stolt, men det er samtidig litt skummelt siden jeg ikke har noen erfaring fra før. Jeg kan heller ikke helt beskrive hvordan det føles, sier Ahmed.Foreldrene har ennå ikke bestemt seg for hva deres lille jente skal hete, men at det blir et fint navn tviler de ikke på. Tatt godt imot Den nyfødte jenta ble også tatt godt imot av parets familie og venner, og hun fikk mye besøk i løpet av sin første levedag. Ahmed forteller at både familie og venner har strømmet til for å se det lille vidunderet. - Jenta vår har holdt seg våken lenge, men nå tror jeg hun begynner å bli litt sliten, sier Ahmed mens han ser på det lille nurket.Stas med nyttårsbarnDe ansatte på Ahus er glade for at Groruddalens nyttårsbarn ble født på akkurat dette sykehuset. Jordmor Linda Aasen var selv ikke tilstede da nyttårsbarnet ble født, men synes likevel det er stas at nyttårsbarnet ble født på hennes avdeling.- Det er gøy at Groruddalens nyttårsbarn ble født her. Det er alltid stas å få nyttårsbarnet, sier jordmor Linda Aasen. Totalt ble det født seks barn på A-hus i løpet av nyttårsnatta, og Aziz og Ahmeds førstefødte var også først ute av disse.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.