Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

 

Nyttårsbarnet skulle egentlig kommet i fjor. Den lille jenta hadde imidlertid god tid, og tre dager over termin ble Smedstua-paret Maria Aziz og Jahangir Ahmed foreldre til sin førstefødte og Groruddalens nyttårsbarn.

Skrevet av:

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at det er vi som er foreldre til årets nyttårsbarn, sier Maria Aziz stolt. Hun hadde egentlig termin tre dager før det nye året startet, men babyen lot vente på seg. Mandag klokka 19.00 ankom hun Akershus Universitetssykehus sammen med barnefaren Jahangir Ahmed. Seks timer senere, tirsdag 1. januar klokka 01.16 kom ei lita jente på 3540 gram med en høyde på 51 centimeter til verden. - Fødselen gikk litt tregt i begynnelsen, men ellers gikk den greit, forteller AzizForeldrene ler godt når Akers Avis Groruddalens utsendte fleipende spør om moren holdt igjen for at de skulle få Groruddalens nyttårsbarn.Stolt av å blir farDet norskpakistanske paret er bosatt på Smedstua og den lille jenta er parets førstefødte. Ahmed er ikke i tvil om at det er stort å bli far for første gang.- Jeg er stolt, men det er samtidig litt skummelt siden jeg ikke har noen erfaring fra før. Jeg kan heller ikke helt beskrive hvordan det føles, sier Ahmed.Foreldrene har ennå ikke bestemt seg for hva deres lille jente skal hete, men at det blir et fint navn tviler de ikke på. Tatt godt imot Den nyfødte jenta ble også tatt godt imot av parets familie og venner, og hun fikk mye besøk i løpet av sin første levedag. Ahmed forteller at både familie og venner har strømmet til for å se det lille vidunderet. - Jenta vår har holdt seg våken lenge, men nå tror jeg hun begynner å bli litt sliten, sier Ahmed mens han ser på det lille nurket.Stas med nyttårsbarnDe ansatte på Ahus er glade for at Groruddalens nyttårsbarn ble født på akkurat dette sykehuset. Jordmor Linda Aasen var selv ikke tilstede da nyttårsbarnet ble født, men synes likevel det er stas at nyttårsbarnet ble født på hennes avdeling.- Det er gøy at Groruddalens nyttårsbarn ble født her. Det er alltid stas å få nyttårsbarnet, sier jordmor Linda Aasen. Totalt ble det født seks barn på A-hus i løpet av nyttårsnatta, og Aziz og Ahmeds førstefødte var også først ute av disse.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!