Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

Nyttårsbarnet kom tre dager over termin

 

Nyttårsbarnet skulle egentlig kommet i fjor. Den lille jenta hadde imidlertid god tid, og tre dager over termin ble Smedstua-paret Maria Aziz og Jahangir Ahmed foreldre til sin førstefødte og Groruddalens nyttårsbarn.

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at det er vi som er foreldre til årets nyttårsbarn, sier Maria Aziz stolt. Hun hadde egentlig termin tre dager før det nye året startet, men babyen lot vente på seg. Mandag klokka 19.00 ankom hun Akershus Universitetssykehus sammen med barnefaren Jahangir Ahmed. Seks timer senere, tirsdag 1. januar klokka 01.16 kom ei lita jente på 3540 gram med en høyde på 51 centimeter til verden. - Fødselen gikk litt tregt i begynnelsen, men ellers gikk den greit, forteller AzizForeldrene ler godt når Akers Avis Groruddalens utsendte fleipende spør om moren holdt igjen for at de skulle få Groruddalens nyttårsbarn.Stolt av å blir farDet norskpakistanske paret er bosatt på Smedstua og den lille jenta er parets førstefødte. Ahmed er ikke i tvil om at det er stort å bli far for første gang.- Jeg er stolt, men det er samtidig litt skummelt siden jeg ikke har noen erfaring fra før. Jeg kan heller ikke helt beskrive hvordan det føles, sier Ahmed.Foreldrene har ennå ikke bestemt seg for hva deres lille jente skal hete, men at det blir et fint navn tviler de ikke på. Tatt godt imot Den nyfødte jenta ble også tatt godt imot av parets familie og venner, og hun fikk mye besøk i løpet av sin første levedag. Ahmed forteller at både familie og venner har strømmet til for å se det lille vidunderet. - Jenta vår har holdt seg våken lenge, men nå tror jeg hun begynner å bli litt sliten, sier Ahmed mens han ser på det lille nurket.Stas med nyttårsbarnDe ansatte på Ahus er glade for at Groruddalens nyttårsbarn ble født på akkurat dette sykehuset. Jordmor Linda Aasen var selv ikke tilstede da nyttårsbarnet ble født, men synes likevel det er stas at nyttårsbarnet ble født på hennes avdeling.- Det er gøy at Groruddalens nyttårsbarn ble født her. Det er alltid stas å få nyttårsbarnet, sier jordmor Linda Aasen. Totalt ble det født seks barn på A-hus i løpet av nyttårsnatta, og Aziz og Ahmeds førstefødte var også først ute av disse.

Siste nytt i Nyheter

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!