...og relieff i bronse

...og relieff i bronse

 

På vegne av Sigvartsen Steinindustri overrakte Leif Sommer et relieff i bronse til redaktør Hjalmar Kielland.

Tekst:

Publisert:

- Hjalmar Kielland senior, som hos oss blir kalt Mr. Groruddalen, har alltid vært en god støttespiller for vårt firma. Helt siden 1969 da Øyvind Sigvartsen startet med steinindustri på Grorud. Vi beundrer Kiellands engasjement, og som ildsjel til det beste for groruddølenes ve og vel, understreker Kjell Sigvartsen, Anne Karin Sigvartsen Meyer og Jan-Erik Bakk.

Relieffet er utført av billed­hugger Erlingur Johnsen (Bredtvet).

- Vår intensjon i denne sammenheng er at vi vil montere dette relieffet på en «bauta» som skal stå i Grorud kulturpark eller på et liknende egnet sted, sier de.

Hjalmar Kielland takker Sigvartsen steinindustri for gaven. Kielland har selv gjennom mange år lagt vekt på å få fram steinindustriens stolte historie og betydning på Grorud.

- Folk kjenner Grorud ut fra steinindustrien. Grorud er stein, og de fleste har hørt om Grorud-granitt, sier Kielland.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.