... og Steinbruddet gir like mye til kunstskole i Kenya

... og Steinbruddet gir like mye til kunstskole i Kenya

 

Utstillingen som står i kulturhuset denne måneden har solgt til inntekt for kunstneren Alfred Oduyas arbeid med å bygge en kunst- og kulturskole i hjembyen.

Tekst:

Publisert:

- Oduya vet enda ikke hvor mye vi har solgt for, så han kommer nok til å bli veldig glad når han får høre det, forteller Steinar Enerly.

- Og 20.000 kroner er veldig mye penger for ham, og det kommer nok til å sette fart på arbeidet.

Utstillingen som står denne måneden er av malerier gjort av Alfred Oduya. Han har en livslang drøm om å få bygget en kunst- og kulturskole i hjembyen i Kenya.

- Vi er veldig glade for å kunne bidra til å berike noe større, og ikke bare oss selv og kunstnerne vi ellers stiller ut her, fortsetter Enerly.

Bildene til Oduya kan fortsatt sees og kjøpes i kafeen på Steinbruddet i dag og på fredag. Men det vil likevel være mulig å kjøpe bildene som er igjen, selv etter at utstillingen er tatt ned.

- Vi vil fortsette å selge, og sende pengene etter hvert som de kommer inn, sier Enerly.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.