Økern går glipp av millionen

Økern går glipp av millionen

 

Økern sykehjem blir ikke byens neste Lotte-sykehjem. Eldrebyråd Sylvi Listhaugs valg falt på Lilleborg sykehjem.

Tekst:

Publisert:

 - Jeg har bestemt meg for at Lilleborg skal bli det tredje Lotte-sykehjemmet i Oslo, sier byråd for eldre og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

 

Lilleborg sykehjem ligger i Bydel Grünerløkka - men inntil Sykehjemsetaten overtok driften av sykehjemmene, tilhørte også dette sykehjemmet Bydel Bjerke.

 

Alt håp er imidlertid ikke ute for Økern - eller de andre kommunale sykehjemmene i Groruddalen.

 

- Vi har satt av to millioner kroner neste år også, sier Listhaug.

 

Suksess

Målet med Lotte-sykehjemmene er at beboerne i langt større grad skal få bestemme over sin egen hverdag.

 

Lotte-modellen er hentet fra pleiehjemmet Lotte i Danmark, som har hatt stor suksess med sin måte å drive sykehjem på. En rapport som ble utarbeidet tidligere i år, viser at denne modellen også gir gode resultater i Norge.

 

Tidligere er Fagerborghjemmet og Manglerudhjemmet plukket ut til å bli Lotte-sykehjem. En undersøkelse som er gjennomført ved Fagerborghjemmet viser at både beboere, ansatte og pårørende mer fornøyde etter at Lotte-modellen ble innført enn tidligere.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.