Ønsker bilvei til barnehagen

Ønsker bilvei til barnehagen

 

Foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud synes ikke det kun er positivt med en barnehage midt i et nett av gangveier. De frykter brannberedskapen - og ønsker en bilvei til barnehagen.

Skrevet av:

 - Fremkommeligheten er dårlig. Spesielt på vinterstid, forteller foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud til Akers Avis Grorud-dalen.

Mødrene Eva Erlandsen, Line Kavli og Lene Nordby Boafo forteller fremkommeligheten til barnehagen har vært et tema blant foreldre i barnehagen lenge. 

- Det startet opp med at barne-hagen ikke var merket av på utrykningskjøretøyenes GPS, forteller Erlandsen.

Dette har senere blitt løst ved en muntlig orientering.

 

Gangveier

Utfordringen ligger i at barne-hagen er omringet av gangveier på alle kanter. Den største utfordringen melder seg på vinterstid, siden gangvei da både er trang og smal. 

Foreldrene mener at en av veiene ved barnehagen bør oppgraderes til bilvei. Både av hensyn til utrykningskjøretøy, men også foreldre som henter og bringer. Ved en nødutrykning på vinterstid er foreldrene redde for at barna kan bli skadelidende, siden veiene ikke er tilrettelagt for utrykningskjøretøy.

- Vi ønsker en vei som kan brukes hele året. Slik at vi kan være trygge på at hjelpen kommer fram om det skulle være behov for det, sier Nordby Boafo.

 

Engasjerte

Foreldrene har delt bekymringen sin med Ap-politikerne Nadeem Akhtar og Knut Røli. BU-lederen ser foreldrenes problemstilling.

- Nå er det viktig at vi starter på et sted. Vi kan for eksempel se på hva som kan gjøres med veien til barnehagen. I tillegg må vi finne ut hvem som brøyter gangveien slik at den er bred nok, sier Røli.

Han mener at det er viktig barnehage-foreldre gjør lokalpolitikerne oppmerksomme på denne type utfordringen.

- Konkret hvordan vi kan løse denne saken vet jeg ikke. Men jeg synes det er viktig at samarbeidsutvalgene i barnehagene enga-sjerer seg, sier Røli.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!