Ønsker bilvei til barnehagen

Ønsker bilvei til barnehagen

 

Foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud synes ikke det kun er positivt med en barnehage midt i et nett av gangveier. De frykter brannberedskapen - og ønsker en bilvei til barnehagen.

Skrevet av:

 - Fremkommeligheten er dårlig. Spesielt på vinterstid, forteller foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud til Akers Avis Grorud-dalen.

Mødrene Eva Erlandsen, Line Kavli og Lene Nordby Boafo forteller fremkommeligheten til barnehagen har vært et tema blant foreldre i barnehagen lenge. 

- Det startet opp med at barne-hagen ikke var merket av på utrykningskjøretøyenes GPS, forteller Erlandsen.

Dette har senere blitt løst ved en muntlig orientering.

 

Gangveier

Utfordringen ligger i at barne-hagen er omringet av gangveier på alle kanter. Den største utfordringen melder seg på vinterstid, siden gangvei da både er trang og smal. 

Foreldrene mener at en av veiene ved barnehagen bør oppgraderes til bilvei. Både av hensyn til utrykningskjøretøy, men også foreldre som henter og bringer. Ved en nødutrykning på vinterstid er foreldrene redde for at barna kan bli skadelidende, siden veiene ikke er tilrettelagt for utrykningskjøretøy.

- Vi ønsker en vei som kan brukes hele året. Slik at vi kan være trygge på at hjelpen kommer fram om det skulle være behov for det, sier Nordby Boafo.

 

Engasjerte

Foreldrene har delt bekymringen sin med Ap-politikerne Nadeem Akhtar og Knut Røli. BU-lederen ser foreldrenes problemstilling.

- Nå er det viktig at vi starter på et sted. Vi kan for eksempel se på hva som kan gjøres med veien til barnehagen. I tillegg må vi finne ut hvem som brøyter gangveien slik at den er bred nok, sier Røli.

Han mener at det er viktig barnehage-foreldre gjør lokalpolitikerne oppmerksomme på denne type utfordringen.

- Konkret hvordan vi kan løse denne saken vet jeg ikke. Men jeg synes det er viktig at samarbeidsutvalgene i barnehagene enga-sjerer seg, sier Røli.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!