Ønsker bilvei til barnehagen

Ønsker bilvei til barnehagen

 

Foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud synes ikke det kun er positivt med en barnehage midt i et nett av gangveier. De frykter brannberedskapen - og ønsker en bilvei til barnehagen.

 - Fremkommeligheten er dårlig. Spesielt på vinterstid, forteller foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud til Akers Avis Grorud-dalen.

Mødrene Eva Erlandsen, Line Kavli og Lene Nordby Boafo forteller fremkommeligheten til barnehagen har vært et tema blant foreldre i barnehagen lenge. 

- Det startet opp med at barne-hagen ikke var merket av på utrykningskjøretøyenes GPS, forteller Erlandsen.

Dette har senere blitt løst ved en muntlig orientering.

 

Gangveier

Utfordringen ligger i at barne-hagen er omringet av gangveier på alle kanter. Den største utfordringen melder seg på vinterstid, siden gangvei da både er trang og smal. 

Foreldrene mener at en av veiene ved barnehagen bør oppgraderes til bilvei. Både av hensyn til utrykningskjøretøy, men også foreldre som henter og bringer. Ved en nødutrykning på vinterstid er foreldrene redde for at barna kan bli skadelidende, siden veiene ikke er tilrettelagt for utrykningskjøretøy.

- Vi ønsker en vei som kan brukes hele året. Slik at vi kan være trygge på at hjelpen kommer fram om det skulle være behov for det, sier Nordby Boafo.

 

Engasjerte

Foreldrene har delt bekymringen sin med Ap-politikerne Nadeem Akhtar og Knut Røli. BU-lederen ser foreldrenes problemstilling.

- Nå er det viktig at vi starter på et sted. Vi kan for eksempel se på hva som kan gjøres med veien til barnehagen. I tillegg må vi finne ut hvem som brøyter gangveien slik at den er bred nok, sier Røli.

Han mener at det er viktig barnehage-foreldre gjør lokalpolitikerne oppmerksomme på denne type utfordringen.

- Konkret hvordan vi kan løse denne saken vet jeg ikke. Men jeg synes det er viktig at samarbeidsutvalgene i barnehagene enga-sjerer seg, sier Røli.

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Ordføreren kjøpte tre kasser

Lovlig epleslang ble til eplesaft

Ordføreren kjøpte tre kasser

 • DUGG

Eplesaften DUGG ble lansert på selveste FN-dagen med brask og bram. Ordfører Marianne Borgen kjøpte like så godt tre kasser til sitt kontor i rådhuset.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

 
Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

 
Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!