Ønsker bilvei til barnehagen

Ønsker bilvei til barnehagen

 

Foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud synes ikke det kun er positivt med en barnehage midt i et nett av gangveier. De frykter brannberedskapen - og ønsker en bilvei til barnehagen.

Tekst:

Publisert:

 - Fremkommeligheten er dårlig. Spesielt på vinterstid, forteller foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud til Akers Avis Grorud-dalen.

Mødrene Eva Erlandsen, Line Kavli og Lene Nordby Boafo forteller fremkommeligheten til barnehagen har vært et tema blant foreldre i barnehagen lenge. 

- Det startet opp med at barne-hagen ikke var merket av på utrykningskjøretøyenes GPS, forteller Erlandsen.

Dette har senere blitt løst ved en muntlig orientering.

 

Gangveier

Utfordringen ligger i at barne-hagen er omringet av gangveier på alle kanter. Den største utfordringen melder seg på vinterstid, siden gangvei da både er trang og smal. 

Foreldrene mener at en av veiene ved barnehagen bør oppgraderes til bilvei. Både av hensyn til utrykningskjøretøy, men også foreldre som henter og bringer. Ved en nødutrykning på vinterstid er foreldrene redde for at barna kan bli skadelidende, siden veiene ikke er tilrettelagt for utrykningskjøretøy.

- Vi ønsker en vei som kan brukes hele året. Slik at vi kan være trygge på at hjelpen kommer fram om det skulle være behov for det, sier Nordby Boafo.

 

Engasjerte

Foreldrene har delt bekymringen sin med Ap-politikerne Nadeem Akhtar og Knut Røli. BU-lederen ser foreldrenes problemstilling.

- Nå er det viktig at vi starter på et sted. Vi kan for eksempel se på hva som kan gjøres med veien til barnehagen. I tillegg må vi finne ut hvem som brøyter gangveien slik at den er bred nok, sier Røli.

Han mener at det er viktig barnehage-foreldre gjør lokalpolitikerne oppmerksomme på denne type utfordringen.

- Konkret hvordan vi kan løse denne saken vet jeg ikke. Men jeg synes det er viktig at samarbeidsutvalgene i barnehagene enga-sjerer seg, sier Røli.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.