Ønsker bilvei til barnehagen

Ønsker bilvei til barnehagen

 

Foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud synes ikke det kun er positivt med en barnehage midt i et nett av gangveier. De frykter brannberedskapen - og ønsker en bilvei til barnehagen.

Skrevet av:

 - Fremkommeligheten er dårlig. Spesielt på vinterstid, forteller foreldre i Stjernemyra barnehage på Haugerud til Akers Avis Grorud-dalen.

Mødrene Eva Erlandsen, Line Kavli og Lene Nordby Boafo forteller fremkommeligheten til barnehagen har vært et tema blant foreldre i barnehagen lenge. 

- Det startet opp med at barne-hagen ikke var merket av på utrykningskjøretøyenes GPS, forteller Erlandsen.

Dette har senere blitt løst ved en muntlig orientering.

 

Gangveier

Utfordringen ligger i at barne-hagen er omringet av gangveier på alle kanter. Den største utfordringen melder seg på vinterstid, siden gangvei da både er trang og smal. 

Foreldrene mener at en av veiene ved barnehagen bør oppgraderes til bilvei. Både av hensyn til utrykningskjøretøy, men også foreldre som henter og bringer. Ved en nødutrykning på vinterstid er foreldrene redde for at barna kan bli skadelidende, siden veiene ikke er tilrettelagt for utrykningskjøretøy.

- Vi ønsker en vei som kan brukes hele året. Slik at vi kan være trygge på at hjelpen kommer fram om det skulle være behov for det, sier Nordby Boafo.

 

Engasjerte

Foreldrene har delt bekymringen sin med Ap-politikerne Nadeem Akhtar og Knut Røli. BU-lederen ser foreldrenes problemstilling.

- Nå er det viktig at vi starter på et sted. Vi kan for eksempel se på hva som kan gjøres med veien til barnehagen. I tillegg må vi finne ut hvem som brøyter gangveien slik at den er bred nok, sier Røli.

Han mener at det er viktig barnehage-foreldre gjør lokalpolitikerne oppmerksomme på denne type utfordringen.

- Konkret hvordan vi kan løse denne saken vet jeg ikke. Men jeg synes det er viktig at samarbeidsutvalgene i barnehagene enga-sjerer seg, sier Røli.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!