ANNONSE

Ønsker ikke makspris på Omsorg+

Ønsker ikke makspris på Omsorg+

 

I Bydel Bjerke ønskes konseptet med Omsorgs+ velkommen, men man er skeptiske til en makspris på 7.200 kroner i husleie.

Tekst:

Publisert:

 - Omsorg+ som konsept er bra, men vi ser på det som et problem hvordan det legges opp til at husleia skal være, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Bydelen mener at Omsorg+ er et tilbud som ivaretar en viktig del av omsorgstrappa knyttet til Leon-prinsippet. Bydel Bjerke ønsker å utvikle boligene i Øyvinds vei 2 til Omsorg+.

- Dette er alvorlig. Slik man legger opp Omsorg+ med makspris og fullstendig driftsansvar hos bydelen, betyr det at bydelen må bære underskudd, sier nestleder i bydelsutvalget, Geirmund Jor (SV).

Bydelen tror ikke at en husleie på 7200 vil være kostnadsdekkende for disse boligene - en makspris vil da innebære at bydelen må subsidiere leietakernes husleie.

Bydelen ønsker derfor at det ikke knyttes særregler til husleien for Omsorg+-boligene.

- Dersom Omsorg+ blir vedtatt med disse premissene som foreslås, må vi stanse Omsorg+ så fort som mulig. Ellers kommer penger til å renne ut av budsjettet, mener Jor.

Thorleif Holth (Ap) er enig med Jor i dette forholdet.

- Dette bør vi sørge for at det tas skikkelig høyde for i rådhuset, sier han.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE