Ønsker ikke makspris på Omsorg+

Ønsker ikke makspris på Omsorg+

 

I Bydel Bjerke ønskes konseptet med Omsorgs+ velkommen, men man er skeptiske til en makspris på 7.200 kroner i husleie.

Tekst:

Publisert:

 - Omsorg+ som konsept er bra, men vi ser på det som et problem hvordan det legges opp til at husleia skal være, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Bydelen mener at Omsorg+ er et tilbud som ivaretar en viktig del av omsorgstrappa knyttet til Leon-prinsippet. Bydel Bjerke ønsker å utvikle boligene i Øyvinds vei 2 til Omsorg+.

- Dette er alvorlig. Slik man legger opp Omsorg+ med makspris og fullstendig driftsansvar hos bydelen, betyr det at bydelen må bære underskudd, sier nestleder i bydelsutvalget, Geirmund Jor (SV).

Bydelen tror ikke at en husleie på 7200 vil være kostnadsdekkende for disse boligene - en makspris vil da innebære at bydelen må subsidiere leietakernes husleie.

Bydelen ønsker derfor at det ikke knyttes særregler til husleien for Omsorg+-boligene.

- Dersom Omsorg+ blir vedtatt med disse premissene som foreslås, må vi stanse Omsorg+ så fort som mulig. Ellers kommer penger til å renne ut av budsjettet, mener Jor.

Thorleif Holth (Ap) er enig med Jor i dette forholdet.

- Dette bør vi sørge for at det tas skikkelig høyde for i rådhuset, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

 
Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.