Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

Ønsker innspill til innhold

VIL HØRE FOLKETS RØST: Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) og Grete Horntvedt (H) fra Bydel Alna vil ha lokalpolitikere og befolkningen i Groruddalens innspill til innhold i ny Groruddals-satsing fra 2017-2027.

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Skrevet av:

I 2017 skal programområdene i Groruddals-satsingen 2017-2027 være; Barnehage/skole, sysselsetting og nærmiljø. Kapur, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, har flere konkrete eksempler på hva den nye satsingen kan inneholde.

- Vi må få de store lokomotivene hit, som NRK og Politihøgskolen. Det vil skape drivkraft og gi flere jobber. I tillegg kan prosjekter som å få flyktninger raskt ut i samfunnet (Fast track) legges til Groruddalen. Regjeringen ønsker å teste ut en del slike prøveprosjekter, og de bør vi få til Groruddalen også. Det er viktig med tidlig innsats, noe alle partier er enig i, samt tett oppfølging av elever og arbeid med drop-out problematikken. Dette er konkrete eksempler på hva en ny satsing kan inneholde. Men jeg ønsker innspill fra lokalpolitikere og befolkningen, sier Kapur.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å ha en tett dialog mellom regjering, storting og lokalpolitikerne.

Var med fra begynnelsen

Han får støtte av partikollega og Alna-politiker Grete Horntvedt. Da den første Groruddals-satsingen kom satt hun i Erling Laes byråd på begynnelsen av 2000-tallet.

- Da hadde vi et prosjekt i bydelene i indre Oslo øst og jeg satt som byutviklingsbyråd i den gruppa. Det var et spleiselag mellom kommunen og staten. Da prosjektet i indre øst var avsluttet, foreslo jeg at et lignende prosjekt i Groruddalen - og både byråd og bystyret var heldigvis enige om dette, forteller Horntvedt.

De peker begge på at det nå gjelder å være våkne på vegne av Groruddalen.

- Bindeleddet fra grasrota og opp til regjeringen er avgjørende. Man må kjenne sin besøkelsestid og jeg tar gjerne imot ideer, oppfordrer Kapur.

Horntvedt har sittet i Alna bydelsutvalg som lokalpolitiker og kjenner til metodene.

- Jeg mener satsingen ikke bare er en videreføring, men mulighet til å gjøre nye ting. Vi blir ikke alltid spurt på bydelsnivå hva man trenger. Det kan man snu nå.

Justerer beløpet fremover

Etter at staten la fram sitt budsjett kom det fram at de ønsker å bevilge 33,3 millioner kroner til Groruddals-satsingen i 2017. Det er nesten 22 millioner mindre enn kommunens bevilgninger på 55 millioner første år. Kapur er uenig i at det er å svikte Groruddalen.

- Denne regjeringen har satset på ti nye år for Groruddalen. Det er ikke å svikte. I tillegg må slike prosjekter sees over tid. Det er naturlig med justeringer når prosjekter løper ut og nye ikke er i gang ennå. Det betyr ikke at det blir den nye normalen, men la oss nå fylle satsingen med nye ideer, sier han.

- Neste gang kan det også bevilges mer enn 33 millioner. I år er staten inne med 77 millioner, det er langt over 50. Det er ingen grunn til å svartmale og være pessimist. Vi har ikke fasiten for hva som skjer hvert år fremover, men nå kan man tenke nytt.

Les mer om Groruddals-satsingen i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter gjør om rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører T-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!