Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

Ønsker innspill til innhold

VIL HØRE FOLKETS RØST: Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) og Grete Horntvedt (H) fra Bydel Alna vil ha lokalpolitikere og befolkningen i Groruddalens innspill til innhold i ny Groruddals-satsing fra 2017-2027.

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Skrevet av:

I 2017 skal programområdene i Groruddals-satsingen 2017-2027 være; Barnehage/skole, sysselsetting og nærmiljø. Kapur, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, har flere konkrete eksempler på hva den nye satsingen kan inneholde.

- Vi må få de store lokomotivene hit, som NRK og Politihøgskolen. Det vil skape drivkraft og gi flere jobber. I tillegg kan prosjekter som å få flyktninger raskt ut i samfunnet (Fast track) legges til Groruddalen. Regjeringen ønsker å teste ut en del slike prøveprosjekter, og de bør vi få til Groruddalen også. Det er viktig med tidlig innsats, noe alle partier er enig i, samt tett oppfølging av elever og arbeid med drop-out problematikken. Dette er konkrete eksempler på hva en ny satsing kan inneholde. Men jeg ønsker innspill fra lokalpolitikere og befolkningen, sier Kapur.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å ha en tett dialog mellom regjering, storting og lokalpolitikerne.

Var med fra begynnelsen

Han får støtte av partikollega og Alna-politiker Grete Horntvedt. Da den første Groruddals-satsingen kom satt hun i Erling Laes byråd på begynnelsen av 2000-tallet.

- Da hadde vi et prosjekt i bydelene i indre Oslo øst og jeg satt som byutviklingsbyråd i den gruppa. Det var et spleiselag mellom kommunen og staten. Da prosjektet i indre øst var avsluttet, foreslo jeg at et lignende prosjekt i Groruddalen - og både byråd og bystyret var heldigvis enige om dette, forteller Horntvedt.

De peker begge på at det nå gjelder å være våkne på vegne av Groruddalen.

- Bindeleddet fra grasrota og opp til regjeringen er avgjørende. Man må kjenne sin besøkelsestid og jeg tar gjerne imot ideer, oppfordrer Kapur.

Horntvedt har sittet i Alna bydelsutvalg som lokalpolitiker og kjenner til metodene.

- Jeg mener satsingen ikke bare er en videreføring, men mulighet til å gjøre nye ting. Vi blir ikke alltid spurt på bydelsnivå hva man trenger. Det kan man snu nå.

Justerer beløpet fremover

Etter at staten la fram sitt budsjett kom det fram at de ønsker å bevilge 33,3 millioner kroner til Groruddals-satsingen i 2017. Det er nesten 22 millioner mindre enn kommunens bevilgninger på 55 millioner første år. Kapur er uenig i at det er å svikte Groruddalen.

- Denne regjeringen har satset på ti nye år for Groruddalen. Det er ikke å svikte. I tillegg må slike prosjekter sees over tid. Det er naturlig med justeringer når prosjekter løper ut og nye ikke er i gang ennå. Det betyr ikke at det blir den nye normalen, men la oss nå fylle satsingen med nye ideer, sier han.

- Neste gang kan det også bevilges mer enn 33 millioner. I år er staten inne med 77 millioner, det er langt over 50. Det er ingen grunn til å svartmale og være pessimist. Vi har ikke fasiten for hva som skjer hvert år fremover, men nå kan man tenke nytt.

Les mer om Groruddals-satsingen i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!