Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

Ønsker innspill til innhold

VIL HØRE FOLKETS RØST: Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) og Grete Horntvedt (H) fra Bydel Alna vil ha lokalpolitikere og befolkningen i Groruddalens innspill til innhold i ny Groruddals-satsing fra 2017-2027.

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Tekst:

Publisert:

I 2017 skal programområdene i Groruddals-satsingen 2017-2027 være; Barnehage/skole, sysselsetting og nærmiljø. Kapur, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, har flere konkrete eksempler på hva den nye satsingen kan inneholde.

- Vi må få de store lokomotivene hit, som NRK og Politihøgskolen. Det vil skape drivkraft og gi flere jobber. I tillegg kan prosjekter som å få flyktninger raskt ut i samfunnet (Fast track) legges til Groruddalen. Regjeringen ønsker å teste ut en del slike prøveprosjekter, og de bør vi få til Groruddalen også. Det er viktig med tidlig innsats, noe alle partier er enig i, samt tett oppfølging av elever og arbeid med drop-out problematikken. Dette er konkrete eksempler på hva en ny satsing kan inneholde. Men jeg ønsker innspill fra lokalpolitikere og befolkningen, sier Kapur.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å ha en tett dialog mellom regjering, storting og lokalpolitikerne.

Var med fra begynnelsen

Han får støtte av partikollega og Alna-politiker Grete Horntvedt. Da den første Groruddals-satsingen kom satt hun i Erling Laes byråd på begynnelsen av 2000-tallet.

- Da hadde vi et prosjekt i bydelene i indre Oslo øst og jeg satt som byutviklingsbyråd i den gruppa. Det var et spleiselag mellom kommunen og staten. Da prosjektet i indre øst var avsluttet, foreslo jeg at et lignende prosjekt i Groruddalen - og både byråd og bystyret var heldigvis enige om dette, forteller Horntvedt.

De peker begge på at det nå gjelder å være våkne på vegne av Groruddalen.

- Bindeleddet fra grasrota og opp til regjeringen er avgjørende. Man må kjenne sin besøkelsestid og jeg tar gjerne imot ideer, oppfordrer Kapur.

Horntvedt har sittet i Alna bydelsutvalg som lokalpolitiker og kjenner til metodene.

- Jeg mener satsingen ikke bare er en videreføring, men mulighet til å gjøre nye ting. Vi blir ikke alltid spurt på bydelsnivå hva man trenger. Det kan man snu nå.

Justerer beløpet fremover

Etter at staten la fram sitt budsjett kom det fram at de ønsker å bevilge 33,3 millioner kroner til Groruddals-satsingen i 2017. Det er nesten 22 millioner mindre enn kommunens bevilgninger på 55 millioner første år. Kapur er uenig i at det er å svikte Groruddalen.

- Denne regjeringen har satset på ti nye år for Groruddalen. Det er ikke å svikte. I tillegg må slike prosjekter sees over tid. Det er naturlig med justeringer når prosjekter løper ut og nye ikke er i gang ennå. Det betyr ikke at det blir den nye normalen, men la oss nå fylle satsingen med nye ideer, sier han.

- Neste gang kan det også bevilges mer enn 33 millioner. I år er staten inne med 77 millioner, det er langt over 50. Det er ingen grunn til å svartmale og være pessimist. Vi har ikke fasiten for hva som skjer hvert år fremover, men nå kan man tenke nytt.

Les mer om Groruddals-satsingen i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.