Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

Ønsker innspill til innhold

VIL HØRE FOLKETS RØST: Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) og Grete Horntvedt (H) fra Bydel Alna vil ha lokalpolitikere og befolkningen i Groruddalens innspill til innhold i ny Groruddals-satsing fra 2017-2027.

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Skrevet av:

I 2017 skal programområdene i Groruddals-satsingen 2017-2027 være; Barnehage/skole, sysselsetting og nærmiljø. Kapur, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, har flere konkrete eksempler på hva den nye satsingen kan inneholde.

- Vi må få de store lokomotivene hit, som NRK og Politihøgskolen. Det vil skape drivkraft og gi flere jobber. I tillegg kan prosjekter som å få flyktninger raskt ut i samfunnet (Fast track) legges til Groruddalen. Regjeringen ønsker å teste ut en del slike prøveprosjekter, og de bør vi få til Groruddalen også. Det er viktig med tidlig innsats, noe alle partier er enig i, samt tett oppfølging av elever og arbeid med drop-out problematikken. Dette er konkrete eksempler på hva en ny satsing kan inneholde. Men jeg ønsker innspill fra lokalpolitikere og befolkningen, sier Kapur.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å ha en tett dialog mellom regjering, storting og lokalpolitikerne.

Var med fra begynnelsen

Han får støtte av partikollega og Alna-politiker Grete Horntvedt. Da den første Groruddals-satsingen kom satt hun i Erling Laes byråd på begynnelsen av 2000-tallet.

- Da hadde vi et prosjekt i bydelene i indre Oslo øst og jeg satt som byutviklingsbyråd i den gruppa. Det var et spleiselag mellom kommunen og staten. Da prosjektet i indre øst var avsluttet, foreslo jeg at et lignende prosjekt i Groruddalen - og både byråd og bystyret var heldigvis enige om dette, forteller Horntvedt.

De peker begge på at det nå gjelder å være våkne på vegne av Groruddalen.

- Bindeleddet fra grasrota og opp til regjeringen er avgjørende. Man må kjenne sin besøkelsestid og jeg tar gjerne imot ideer, oppfordrer Kapur.

Horntvedt har sittet i Alna bydelsutvalg som lokalpolitiker og kjenner til metodene.

- Jeg mener satsingen ikke bare er en videreføring, men mulighet til å gjøre nye ting. Vi blir ikke alltid spurt på bydelsnivå hva man trenger. Det kan man snu nå.

Justerer beløpet fremover

Etter at staten la fram sitt budsjett kom det fram at de ønsker å bevilge 33,3 millioner kroner til Groruddals-satsingen i 2017. Det er nesten 22 millioner mindre enn kommunens bevilgninger på 55 millioner første år. Kapur er uenig i at det er å svikte Groruddalen.

- Denne regjeringen har satset på ti nye år for Groruddalen. Det er ikke å svikte. I tillegg må slike prosjekter sees over tid. Det er naturlig med justeringer når prosjekter løper ut og nye ikke er i gang ennå. Det betyr ikke at det blir den nye normalen, men la oss nå fylle satsingen med nye ideer, sier han.

- Neste gang kan det også bevilges mer enn 33 millioner. I år er staten inne med 77 millioner, det er langt over 50. Det er ingen grunn til å svartmale og være pessimist. Vi har ikke fasiten for hva som skjer hvert år fremover, men nå kan man tenke nytt.

Les mer om Groruddals-satsingen i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Nyheter

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

Halvparten går til
helse og omsorg

  • Bydel Stovner

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!