Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

Ønsker innspill til innhold

VIL HØRE FOLKETS RØST: Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) og Grete Horntvedt (H) fra Bydel Alna vil ha lokalpolitikere og befolkningen i Groruddalens innspill til innhold i ny Groruddals-satsing fra 2017-2027.

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Skrevet av:

I 2017 skal programområdene i Groruddals-satsingen 2017-2027 være; Barnehage/skole, sysselsetting og nærmiljø. Kapur, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, har flere konkrete eksempler på hva den nye satsingen kan inneholde.

- Vi må få de store lokomotivene hit, som NRK og Politihøgskolen. Det vil skape drivkraft og gi flere jobber. I tillegg kan prosjekter som å få flyktninger raskt ut i samfunnet (Fast track) legges til Groruddalen. Regjeringen ønsker å teste ut en del slike prøveprosjekter, og de bør vi få til Groruddalen også. Det er viktig med tidlig innsats, noe alle partier er enig i, samt tett oppfølging av elever og arbeid med drop-out problematikken. Dette er konkrete eksempler på hva en ny satsing kan inneholde. Men jeg ønsker innspill fra lokalpolitikere og befolkningen, sier Kapur.

- Nå har vi en gyllen mulighet til å ha en tett dialog mellom regjering, storting og lokalpolitikerne.

Var med fra begynnelsen

Han får støtte av partikollega og Alna-politiker Grete Horntvedt. Da den første Groruddals-satsingen kom satt hun i Erling Laes byråd på begynnelsen av 2000-tallet.

- Da hadde vi et prosjekt i bydelene i indre Oslo øst og jeg satt som byutviklingsbyråd i den gruppa. Det var et spleiselag mellom kommunen og staten. Da prosjektet i indre øst var avsluttet, foreslo jeg at et lignende prosjekt i Groruddalen - og både byråd og bystyret var heldigvis enige om dette, forteller Horntvedt.

De peker begge på at det nå gjelder å være våkne på vegne av Groruddalen.

- Bindeleddet fra grasrota og opp til regjeringen er avgjørende. Man må kjenne sin besøkelsestid og jeg tar gjerne imot ideer, oppfordrer Kapur.

Horntvedt har sittet i Alna bydelsutvalg som lokalpolitiker og kjenner til metodene.

- Jeg mener satsingen ikke bare er en videreføring, men mulighet til å gjøre nye ting. Vi blir ikke alltid spurt på bydelsnivå hva man trenger. Det kan man snu nå.

Justerer beløpet fremover

Etter at staten la fram sitt budsjett kom det fram at de ønsker å bevilge 33,3 millioner kroner til Groruddals-satsingen i 2017. Det er nesten 22 millioner mindre enn kommunens bevilgninger på 55 millioner første år. Kapur er uenig i at det er å svikte Groruddalen.

- Denne regjeringen har satset på ti nye år for Groruddalen. Det er ikke å svikte. I tillegg må slike prosjekter sees over tid. Det er naturlig med justeringer når prosjekter løper ut og nye ikke er i gang ennå. Det betyr ikke at det blir den nye normalen, men la oss nå fylle satsingen med nye ideer, sier han.

- Neste gang kan det også bevilges mer enn 33 millioner. I år er staten inne med 77 millioner, det er langt over 50. Det er ingen grunn til å svartmale og være pessimist. Vi har ikke fasiten for hva som skjer hvert år fremover, men nå kan man tenke nytt.

Les mer om Groruddals-satsingen i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!