Oppfordrer til boikott

Oppfordrer til boikott

 

Flertallet i Grorud bydelsutvalg oppfordrer bydelen til å unngå innkjøp av israleske varer og produkter.

Tekst:

Publisert:

Etter forslag fra Maren Rismyhr og partiet Rødt gikk flertallet i Grorud bydelsutvalg inn for å oppfordre bydelen til å unngå innkjøp av israleske varer og produkter. Bakgrunnen for forslaget er staten Israels blokkade av Gaza.

«Bydel Grorud vil bidra til at Israels blokade av Gaza brytes. Boikott av israelske produkter og varer er et slikt bidrag. BU oppfordrer administrasjonen gjøre nødvendige tiltak slik at kjøp av israelske varer og produkter unngås innen bydelens organisasjon og tjenester.» heter det i vedtaket.

Kim Raubakken fra Høyre mente forslaget skulle avvises på prinsipielt grunnlag, fordi det ikke er i deres mandat og drive utenrikspolitikk. Han understreket også at forslaget ikke er konsekvent da det ikke er kun Israel som har en blokkade av Gaza. Under avstemningen stemte derfor Høyres to representanter mot forslaget. Det samme gjorde Frp og én av Aps representanter.

Mens Bydel Grorud oppfordrer til å unngå innkjøp av, vedtok bydelsutvalget i Gamle Oslo en boikott av Israel.

I følge Nrk.no reagerer byrådsleder Stian Berger Røsland på vedtakene. 

- Jeg synes det var litt overraskende at de gjorde det. Jeg mener at vi har hatt diskusjoner om dette i kommunen flere ganger og klargjort at Oslo kommune ikke driver med utenrikspolitikk, sier han til NRK.

 

Les mer fra BU-møtet i onsdagens nummer av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.