– Oslo trenger Groruddalen...

... og Groruddalen trenger veksten

– Oslo trenger Groruddalen...

SAMMEN OM GRORUDDALEN: Direktør i Plan- og bygningsetaten, Ellen S. de Vibe, og byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) mener begge at Groruddalen har et stort utbyggingspotensial. Nå gjelder det å få med utbyggerne.


Direktør i Plan- og bygningsetaten, Ellen S. de Vibe, utfordret utbyggerne og kommunen til å satse på Groruddalen med konferansen «Boligbygging, small-medium-large». Hun mener Groruddalen er tjent med nye og moderne boligtyper.

Skrevet av:

Plan- og bygningsetaten inviterte til konferanse om boligbygging i Groruddalen. Etatsdirektør Ellen S. de Vibe håper å vise utbyggerne hvor stort potensiale Groruddalen har når det gjelder boligutvikling.

– Hva må til for å få utbyggerne med på laget?

– Vi vil utfordre dem til å tenke etter om de har vurdert markedet godt nok. Selv om det sies at man ikke får solgt for mer enn 35-40.000 per kvadratmeter, ser man at Fossumhagen på Stovner selger for 50.000 per kvadratmeter. Det er populært for folk som bor i villastrøk. Oslo trenger Groruddalen, og Groruddalen trenger veksten. Med en gang man får en byggeaktivitet får vi mekanismer på plass som å ruste opp gater og byrom. Det er en måte å oppgradere Groruddalen på, mener hun.

Mangler det moderne

Et av hovedutfordringene mener de Vibe er mangelen på moderne boligtyper i Groruddalen. Et av forslagene er selvbygging, der et byggfellesskap går sammen om et boligprosjekt.

– Nye boligtyper har kanskje vært undervurdert av utbyggere tidligere, sier hun.

I følge de Vibe ble det bygget 40.000 boliger i Groruddalen fra 1950 til 1980. Og så falt boligproduksjonen mer og mer for hvert år som gikk.

– Produksjonen av boliger falt da Groruddals-satsingen kom. Jeg mener det er viktig å se på prosjekter med nye boformer. Derfor er målet med denne konferansen å vurdere hva kommunen kan gjøre og hva utbyggerne kan gjøre for å slippe løs boligbyggingen i Groruddalen.

Ser fram i tid

– Hvor er Groruddalen i 2030?

– Da håper jeg vi har kommet et godt stykke videre med den grønne ringen i Hovinbyen, og at det er en del prosjekter som har kommet på plass, som Furuset. I tillegg håper jeg mye av Vollebekk er ferdig utviklet, og at den tette byen har spredd seg nordover, sier hun.

På Vollebekk er det planlagt et byområde med 1600 nye boliger.

– Hvor viktig er det da å ta vare på det eksisterende bomiljøet?

– Det er kjempeviktig. Der er boligsamvirket en viktig aktør fordi de tar vare på eksisterende bygningsmasse. Det som er krevende, men morsomt, er å få borettslagene til å se muligheten av noe fortetting, ikke mye, i borettslagenes åpne rom. Der kan man få inn rekkehus der det er leiligheter og omvendt. Det er noe borettslagene selv må bestemme.

Stort potensial

Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) forteller at kommunen ønsker å gjøre noe med mangelen på entusiasme for Groruddalen blant utbyggerne.

– Vi ønsker å teste ut det å selge tomter til private utbyggere, og så prøveselge. Dersom det ikke går, kan utbyggerne selge tilbake tomta til kommunen, sier Marcussen.

Hun ønsker å få fram akkurat hvor stort potensiale som ligger i Groruddalen, og at en god del av tomtene faktisk er ferdigregulert til boligformål.

– Vi ønsker å ha med lokalmiljøet hele veien. Groruddalen har et stort potensial som vi i byrådet ønsker å satse på, understreker hun.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!