ANNONSE

Bjerke har fått nytt bydelshus:

- Oslos fineste NAV-lokaler

- Oslos fineste NAV-lokaler

HELT NYTT PÅ ULVEN: Mina Ellingsrud, Vedran Mihic, Bente Aldrin og Farhana Musharaf viser stolt fram de nye NAV-lokalene i Bydel Bjerke som i disse dager holder på å utarbeide skilt utenfor. De flyttet inn 3. april.

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

LUFTIG: NAV-lokalene i Ulvenveien 80 er lyse og luftige. I tillegg har det blitt et bedre arbeidsmiljø med mer åpenhet nå enn da de holdt til i høyblokka.

Se bildet større

GLAD: Nåværende bydelsdirektør Øyvind Henriksen er glad for de nye og luftige lokalene. De egner seg bedre til å jobbe tverrfaglig.

Da Bydel Bjerke holdt til i høyblokka på Økern senter måtte man ta heisen opp til NAV i 5. og 6. etasje. I tillegg var det som å komme inn på lukkede kontorer uten mulighet til å ta en felles prat eller lunsj. Nå er det helt annerledes.

- Det er luftig og lyst her. Det var veldig på tide at vi flyttet til noe nytt, forteller avdelingssjef Bente Aldrin.

Hele første etasjen til NAV er for å ta i mot brukere på en god måte. De har også såkalt «svevehjelp», mennesker som hjelper brukere med blant annet datamaskin og hvor de skal henvende seg. De ansatte er glad for at også sikkerheten er ivaretatt på en bedre måte.

Vi tror vi har Oslos fineste NAV-lokaler, smiler hun.

Et bedre arbeidsmiljø

NAV har fått mye plass å boltre seg på. Omtrent 95 mennesker jobber i bygget i Ulvenveien 84.

- Vi har mye mer plass nå enn før. Flere jobber i åpent landskap og har fått nye hyller de kan trekke ut for å lage et mer «kontor» dersom de føler for det. I tillegg har vi flere sosiale soner der ansatte kan møtes og spise lunsj sammen. Det hadde vi ikke før. Da fikk vi knapt hilst på andre i andre avdelinger, forteller Aldrin.

De har også fått tekniske hjelpemidler som skal gjøre det enklere for NAV-ansatte å tilegne seg kunnskap og formidle ut.

- Alt lå på vent til vi skulle flytte, så det er veldig fint å få nytt verktøy, forteller Vedran Mihic, avdelingsleder for statlig side.

Mange rom med mening

De ansatte er veldig stolte av den nye utformingen, ikke minst for brukernes del. De har fått et nytt arkivrom det faktisk går ann å arbeide i, flere møterom med nye, digitale verktøy, kjøkkenkroker og stillerom. I tillegg har de forbedret tjenestene.

-Vi har fått noe som heter «Verkstedet», der vi har aktiviteter som yrkesrettet norskopplæring, jobbsøk, temadager, og sysselsettingstiltak generelt, forklarer seksjonsleder for kvalifisering og sysselsetting, Astridur Lund.

- Det er en fin sosiale sone her som gir et hyggelig miljø. Det er naturlige undervisningsrom som er lydtette. Vi har fått gode tilbakemeldinger.

Aldrin er glad for at de nå kan bruke alle lokalene til ulike ting, at de ikke trenger å låse fast et rom til noe spesielt.

- Vi har også fått et stort møterom vi kaller «Høyspenten» som har plass til alle ansatte. Vi har et allmøte én gang i måneden og nå kan vi få alle inn i samme rom, smiler hun.

Tverrfaglige kontorlandskap

Omtrent ti meter over til Ulvenveien 80 ligger bydelsadministrasjonen. Der er bydelens andre tjenester samlet i flere etasjer. Bydelsdirektøren har sin stab rundt seg til en hver tid, som er en forandring fra høyblokkas dager.

- Jeg er veldig fornøyd og det er godt å være samlet på denne måten. Det er mer oversiktlig, forteller nåværende bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE