ANNONSE

Stort folkemøte om motorveiplaner i Smalvollveien:

Over 6000 beboere i ryggen

Over 6000 beboere i ryggen

BLIR DEBATT: Aksjonsgruppa «Bevar Tveita, nei til E6 i Smalvollveien», med Cecilie B. Hansen, Mari Hellesøy, Tom Olsson og lokalpolitiker Monique Nyberget-Hiller (Ap) inviterer til politisk debatt og folkemøte angånde Statens vegvesens planer for Manglerudprosjektet og å gjøre Smalvollveien om til motorvei.

Aksjonsgruppa «Bevar Tveita, nei til E6 i Smalvollveien» inviterer til folkemøte og paneldebatt om planer for utvidelse av Smalvollveien til åtte felts motorvei. Sju borettslag sier klart nei til planene - og har fått med seg både stortings- og bystyrepolitikere til paneldebatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2017 kl 09:53

Se bildet større

SLIK: Slik ser Smalvollveien ut i dag.

Som en del av Manglerudprosjektet har Statens vegvesen kommet med et alternativ til en ny trasé til E6. De foreslår å utrede en tunnel som skal gå under Manglerud og munne ut i Smalvollveien nedenfor Tveita. Problemet er at det er foreslått en 8-felts motorvei. Nå sier 7 borettslag med over 6000 boenheter klart ifra.

Det er et samlet Tveita som er mot E6 i Smalvollveien, forteller Tom Olsson, beboer fra Luren borettslag på Tveita.

- Vi har forståelse for byutvikling og at det jobbes med flere løsninger. Problemet er at vi ikke har forståelse for at man tar et problem og flytter det til et annet sted som vil belaste over 6000 mennesker på Tveita. Vi mener en total tunnelløsning er mye bedre. Enten må veivesenet glemme Smalvollveien, eller bygge tunnel til og med E6 bak Coop Obs!

Lar ikke forslaget gli forbi

Folkemøtet er delt inn i to bolker; den første delen er informasjon fra beboere og instanser, den andre delen er politisk paneldebatt.

- Vi vil først informere hva som faktisk er foreslått, fordi vi tror ikke alle har fått med seg motorveiplanene. Det vil vi skape blest om. Og så ønsker vi å bevisstgjøre politikere om dette og vise at vi er engasjerte. Vi lar ikke dette gå stille hen, forklarer Cecilie B. Hansen fra Sørhellinga borettslag.

- Vi håper at så mange som mulig kommer for å vise at vi er imot disse planene, oppfordrer hun.

Blant annet kommer Ingun Risnes fra Statens vegvesen, som også er prosjektleder for Manglerudprosjektet, Elin Hoff Johansen i Plan- og bygningsetaten som skal utrede om planene for Breivoll, Aud Tennøy fra Transportøkonomisk Institutt (TØI), Vidar Berget i Alnaelvas venner, og så skal Monique Nyberget-Hiller (Ap) fra bydelsutvalget snakke.

Ønsker politikernes synspunkter

Forventningene før møtet er store.

-Det blir spennende med debatt, forteller Mari Hellesøy.

- Vi vet ikke så mye om hva de forskjellige politikerne mener, så det blir interessant å høre de ulike partiene stille seg til dette utover det lokale synspunktet. Vi har derfor invitert politikere fra hele Oslo, forklarer hun.

Paneldebatten skal gjennomføres av SVs stortingskandidat, Kari Elisabeth Kaski, Aps samferdselspolitiske talsmann Andreas Halse, stortingskandidat Daniel Stephanek fra Senterpartiet, samferdselspolitisk talsmann Tommy Skjervold fra Frp, gruppeleder Eirik Lae Solberg fra Høyre, nestleder Ola Elvestuen fra Venstre, og Marion Godager Tveter fra MDG på Stortinget. Det er ikke avklart hvem som stiller fra Rødt.

Hansen forteller at aksjonsgruppa ikke er imot lokk over Manglerud.

-Men man kan ikke gjøre noe bedre for noen, og verre for andre, sier hun.

Samsvarer med lokalpolitikken

Møtet skjer i matsalen på Tveita skole tirsdag 6. juni på kveldstid.

- Det beboerne på Tveita mener, samsvarer med det bydelsutvalget har sendt høringssvar om, forklarer Nyberget-Hiller.

Mye av poenget med veivesenets planer om ny motorvei er for å avlaste Ulvensplitten. Planene er på sikt å legge den ned så man kan bygge boliger i området. Ifølge Oslo kommune er Ulvensplitten det største hinderet for boligbygging og utvikling i det som kalles Hovinbyen - området rundt Økern og Ulven opp til Vollebekk. Der er det foreslått en stor boligutvikling fremover. Ulvensplitten er en del av E6 og sørger for motorveiforbindelsen mellom E6 nordfra og Ring 3.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Der kan du lese politikernes kommentarer til møtet.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE