Overraskende Furuset-seier

Overraskende Furuset-seier

 

Ingen hadde trodd at Furusets første seier skulle komme mot opprykksfavoritten Kongsvinger. Onsdag vant «Ulva» 7-6 i en thriller av en kamp.

- En sinnsykt deilig seier. Ingen trodde vi hadde en sjanse i havet, men vi sjokkerte dem. Jeg tror Kongsvinger undervurderte oss. De fikk seg en kraftig en på nesa, sier trener Mats Selbekk etter at Furusets ishockeykrigere sjokkerte med 7-6 over Kongsvinger i Furuset Forum.

Før oppgjøret var Furuset kraftig underdogs. Bettingselsskapene la lista så høyt som 11 i odds på Furuset-seier, men groruddølene så ikke ut til å bry seg nevneverdig.

Selv om Kongsvinger mønstret sitt stjernegalleri og dundret på med fire rekker, var det Furuset som tok grep om kampen.

- Før matchen brukte vi god tid på å bli enige om at vi kunne slå dem. Vi kan ikke legge oss kun fordi vi møter en antatt bedre motstander. Vi gikk ut på isen med ordentlig innsats, og både i den første og den andre perioden var det vi som styrte showet. Dette beviste at vi kan slå hvem som helst. Det er moro å vinne som underdog, sier Mats Selbekk.

Dermed tok Furuset sin første seier og sine første poeng i 1. divisjon denne sesongen. Treneren håper nå at seieren vil gi laget ny energi.

- Dette ga en stor inspirasjon til gutta og mye plussenergi som sprer seg rundt i laget. Er vi heldige så kan vi nå få litt flyt. Likevel kan vi ikke friskmelde oss ennå. Det gjenstår mye arbeid, sier Selbekk.

I bedre form

Furusets akilleshæl så langt denne sesongen har vært mangel på kondisjon og fysikk i den siste perioden.

Laget kom sent i gang med treningen, og har vært i dårligere fysisk form enn de andre lagene. Trener Mats Selbekk tror nå at Furuset-gutta er i ferd med å spise opp konkurrentenes forsprang på det området.

- I siste periode gikk det litt «strøm i kølla» på gutta. Vi stresset litt mot slutten, men vi holdt mye bedre fysisk en vi har gjort tidligere denne sesongen. Gutta har trent bra den siste tiden, og blitt i bedre form, sier han.

Matchvinnere

Kongsvinger kjørte virkelig på i siste periode og hadde 24 skudd på mål.

- Det er ikke rart at de fikk så mange skudd på mål. Vi får fremdeles for mange utvisninger, og må spille deretter, sier Selbekk.

 

Han gir likevel skryt til keeper Kristian Skoveng som tok 46 av 52 skudd og endte opp på en redningsprosent rett under 90 prosent.

- Kjempebra, stort mer er det ikke å si. Jeg er godt fornøyd med begge keeperne våre denne sesongen. Selv om det har blitt mange baklengs har ikke det vært deres skyld, sier Selbekk.

 

I kampen mot Kongsvinger var det førsterekka til Furuset med Stian Furseth, Anton Carlsson, Johan Petterson i spissen som leverte poengene.

- En veldig bra rekke. Slik vi spiller nå har jeg to rekker som produserer og to rekker som går inn for å spille 0-0. Slik må det være, sier Mats Selbekk.

 

I dag, lørdag, tar Furuset imot Stjernen 2 til ny iskrig i Furuset Forum.

- Ny match og nye muligheter. Går vi sammen og spiller hockey kan vi ta de poengene. Likevel må vi huske å være på tå hev. Ingenting kommer gratis, avslutter Selbekk.

KAMPFAKTA

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Kongsvinger 7-6

(3-1, 2-1, 2-4)

Furuset forum

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Robert Hallin

Mål for Furuset: Alexander Eriksson 2, Henrik Jacobsen, Amund Olsen, Stian Furseth, Johan Pettersson.

Utvisninger:

10x2 min. FIF,

9x2 min. Kongsvinger.

Skudd: 32-52.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.