Overraskende Furuset-seier

Overraskende Furuset-seier

 

Ingen hadde trodd at Furusets første seier skulle komme mot opprykksfavoritten Kongsvinger. Onsdag vant «Ulva» 7-6 i en thriller av en kamp.

Skrevet av:

- En sinnsykt deilig seier. Ingen trodde vi hadde en sjanse i havet, men vi sjokkerte dem. Jeg tror Kongsvinger undervurderte oss. De fikk seg en kraftig en på nesa, sier trener Mats Selbekk etter at Furusets ishockeykrigere sjokkerte med 7-6 over Kongsvinger i Furuset Forum.

Før oppgjøret var Furuset kraftig underdogs. Bettingselsskapene la lista så høyt som 11 i odds på Furuset-seier, men groruddølene så ikke ut til å bry seg nevneverdig.

Selv om Kongsvinger mønstret sitt stjernegalleri og dundret på med fire rekker, var det Furuset som tok grep om kampen.

- Før matchen brukte vi god tid på å bli enige om at vi kunne slå dem. Vi kan ikke legge oss kun fordi vi møter en antatt bedre motstander. Vi gikk ut på isen med ordentlig innsats, og både i den første og den andre perioden var det vi som styrte showet. Dette beviste at vi kan slå hvem som helst. Det er moro å vinne som underdog, sier Mats Selbekk.

Dermed tok Furuset sin første seier og sine første poeng i 1. divisjon denne sesongen. Treneren håper nå at seieren vil gi laget ny energi.

- Dette ga en stor inspirasjon til gutta og mye plussenergi som sprer seg rundt i laget. Er vi heldige så kan vi nå få litt flyt. Likevel kan vi ikke friskmelde oss ennå. Det gjenstår mye arbeid, sier Selbekk.

I bedre form

Furusets akilleshæl så langt denne sesongen har vært mangel på kondisjon og fysikk i den siste perioden.

Laget kom sent i gang med treningen, og har vært i dårligere fysisk form enn de andre lagene. Trener Mats Selbekk tror nå at Furuset-gutta er i ferd med å spise opp konkurrentenes forsprang på det området.

- I siste periode gikk det litt «strøm i kølla» på gutta. Vi stresset litt mot slutten, men vi holdt mye bedre fysisk en vi har gjort tidligere denne sesongen. Gutta har trent bra den siste tiden, og blitt i bedre form, sier han.

Matchvinnere

Kongsvinger kjørte virkelig på i siste periode og hadde 24 skudd på mål.

- Det er ikke rart at de fikk så mange skudd på mål. Vi får fremdeles for mange utvisninger, og må spille deretter, sier Selbekk.

 

Han gir likevel skryt til keeper Kristian Skoveng som tok 46 av 52 skudd og endte opp på en redningsprosent rett under 90 prosent.

- Kjempebra, stort mer er det ikke å si. Jeg er godt fornøyd med begge keeperne våre denne sesongen. Selv om det har blitt mange baklengs har ikke det vært deres skyld, sier Selbekk.

 

I kampen mot Kongsvinger var det førsterekka til Furuset med Stian Furseth, Anton Carlsson, Johan Petterson i spissen som leverte poengene.

- En veldig bra rekke. Slik vi spiller nå har jeg to rekker som produserer og to rekker som går inn for å spille 0-0. Slik må det være, sier Mats Selbekk.

 

I dag, lørdag, tar Furuset imot Stjernen 2 til ny iskrig i Furuset Forum.

- Ny match og nye muligheter. Går vi sammen og spiller hockey kan vi ta de poengene. Likevel må vi huske å være på tå hev. Ingenting kommer gratis, avslutter Selbekk.

KAMPFAKTA

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Kongsvinger 7-6

(3-1, 2-1, 2-4)

Furuset forum

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Robert Hallin

Mål for Furuset: Alexander Eriksson 2, Henrik Jacobsen, Amund Olsen, Stian Furseth, Johan Pettersson.

Utvisninger:

10x2 min. FIF,

9x2 min. Kongsvinger.

Skudd: 32-52.

 

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!