Overraskende Furuset-seier

Overraskende Furuset-seier

 

Ingen hadde trodd at Furusets første seier skulle komme mot opprykksfavoritten Kongsvinger. Onsdag vant «Ulva» 7-6 i en thriller av en kamp.

- En sinnsykt deilig seier. Ingen trodde vi hadde en sjanse i havet, men vi sjokkerte dem. Jeg tror Kongsvinger undervurderte oss. De fikk seg en kraftig en på nesa, sier trener Mats Selbekk etter at Furusets ishockeykrigere sjokkerte med 7-6 over Kongsvinger i Furuset Forum.

Før oppgjøret var Furuset kraftig underdogs. Bettingselsskapene la lista så høyt som 11 i odds på Furuset-seier, men groruddølene så ikke ut til å bry seg nevneverdig.

Selv om Kongsvinger mønstret sitt stjernegalleri og dundret på med fire rekker, var det Furuset som tok grep om kampen.

- Før matchen brukte vi god tid på å bli enige om at vi kunne slå dem. Vi kan ikke legge oss kun fordi vi møter en antatt bedre motstander. Vi gikk ut på isen med ordentlig innsats, og både i den første og den andre perioden var det vi som styrte showet. Dette beviste at vi kan slå hvem som helst. Det er moro å vinne som underdog, sier Mats Selbekk.

Dermed tok Furuset sin første seier og sine første poeng i 1. divisjon denne sesongen. Treneren håper nå at seieren vil gi laget ny energi.

- Dette ga en stor inspirasjon til gutta og mye plussenergi som sprer seg rundt i laget. Er vi heldige så kan vi nå få litt flyt. Likevel kan vi ikke friskmelde oss ennå. Det gjenstår mye arbeid, sier Selbekk.

I bedre form

Furusets akilleshæl så langt denne sesongen har vært mangel på kondisjon og fysikk i den siste perioden.

Laget kom sent i gang med treningen, og har vært i dårligere fysisk form enn de andre lagene. Trener Mats Selbekk tror nå at Furuset-gutta er i ferd med å spise opp konkurrentenes forsprang på det området.

- I siste periode gikk det litt «strøm i kølla» på gutta. Vi stresset litt mot slutten, men vi holdt mye bedre fysisk en vi har gjort tidligere denne sesongen. Gutta har trent bra den siste tiden, og blitt i bedre form, sier han.

Matchvinnere

Kongsvinger kjørte virkelig på i siste periode og hadde 24 skudd på mål.

- Det er ikke rart at de fikk så mange skudd på mål. Vi får fremdeles for mange utvisninger, og må spille deretter, sier Selbekk.

 

Han gir likevel skryt til keeper Kristian Skoveng som tok 46 av 52 skudd og endte opp på en redningsprosent rett under 90 prosent.

- Kjempebra, stort mer er det ikke å si. Jeg er godt fornøyd med begge keeperne våre denne sesongen. Selv om det har blitt mange baklengs har ikke det vært deres skyld, sier Selbekk.

 

I kampen mot Kongsvinger var det førsterekka til Furuset med Stian Furseth, Anton Carlsson, Johan Petterson i spissen som leverte poengene.

- En veldig bra rekke. Slik vi spiller nå har jeg to rekker som produserer og to rekker som går inn for å spille 0-0. Slik må det være, sier Mats Selbekk.

 

I dag, lørdag, tar Furuset imot Stjernen 2 til ny iskrig i Furuset Forum.

- Ny match og nye muligheter. Går vi sammen og spiller hockey kan vi ta de poengene. Likevel må vi huske å være på tå hev. Ingenting kommer gratis, avslutter Selbekk.

KAMPFAKTA

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Kongsvinger 7-6

(3-1, 2-1, 2-4)

Furuset forum

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Robert Hallin

Mål for Furuset: Alexander Eriksson 2, Henrik Jacobsen, Amund Olsen, Stian Furseth, Johan Pettersson.

Utvisninger:

10x2 min. FIF,

9x2 min. Kongsvinger.

Skudd: 32-52.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!