Overraskende Furuset-seier

Overraskende Furuset-seier

 

Ingen hadde trodd at Furusets første seier skulle komme mot opprykksfavoritten Kongsvinger. Onsdag vant «Ulva» 7-6 i en thriller av en kamp.

- En sinnsykt deilig seier. Ingen trodde vi hadde en sjanse i havet, men vi sjokkerte dem. Jeg tror Kongsvinger undervurderte oss. De fikk seg en kraftig en på nesa, sier trener Mats Selbekk etter at Furusets ishockeykrigere sjokkerte med 7-6 over Kongsvinger i Furuset Forum.


Før oppgjøret var Furuset kraftig underdogs. Bettingselsskapene la lista så høyt som 11 i odds på Furuset-seier, men groruddølene så ikke ut til å bry seg nevneverdig.

Selv om Kongsvinger mønstret sitt stjernegalleri og dundret på med fire rekker, var det Furuset som tok grep om kampen.

- Før matchen brukte vi god tid på å bli enige om at vi kunne slå dem. Vi kan ikke legge oss kun fordi vi møter en antatt bedre motstander. Vi gikk ut på isen med ordentlig innsats, og både i den første og den andre perioden var det vi som styrte showet. Dette beviste at vi kan slå hvem som helst. Det er moro å vinne som underdog, sier Mats Selbekk.


Dermed tok Furuset sin første seier og sine første poeng i 1. divisjon denne sesongen. Treneren håper nå at seieren vil gi laget ny energi.

- Dette ga en stor inspirasjon til gutta og mye plussenergi som sprer seg rundt i laget. Er vi heldige så kan vi nå få litt flyt. Likevel kan vi ikke friskmelde oss ennå. Det gjenstår mye arbeid, sier Selbekk.

I bedre form

Furusets akilleshæl så langt denne sesongen har vært mangel på kondisjon og fysikk i den siste perioden.

Laget kom sent i gang med treningen, og har vært i dårligere fysisk form enn de andre lagene. Trener Mats Selbekk tror nå at Furuset-gutta er i ferd med å spise opp konkurrentenes forsprang på det området.

- I siste periode gikk det litt «strøm i kølla» på gutta. Vi stresset litt mot slutten, men vi holdt mye bedre fysisk en vi har gjort tidligere denne sesongen. Gutta har trent bra den siste tiden, og blitt i bedre form, sier han.

Matchvinnere

Kongsvinger kjørte virkelig på i siste periode og hadde 24 skudd på mål.

- Det er ikke rart at de fikk så mange skudd på mål. Vi får fremdeles for mange utvisninger, og må spille deretter, sier Selbekk.

 

Han gir likevel skryt til keeper Kristian Skoveng som tok 46 av 52 skudd og endte opp på en redningsprosent rett under 90 prosent.

- Kjempebra, stort mer er det ikke å si. Jeg er godt fornøyd med begge keeperne våre denne sesongen. Selv om det har blitt mange baklengs har ikke det vært deres skyld, sier Selbekk.

 

I kampen mot Kongsvinger var det førsterekka til Furuset med Stian Furseth, Anton Carlsson, Johan Petterson i spissen som leverte poengene.

- En veldig bra rekke. Slik vi spiller nå har jeg to rekker som produserer og to rekker som går inn for å spille 0-0. Slik må det være, sier Mats Selbekk.

 

I dag, lørdag, tar Furuset imot Stjernen 2 til ny iskrig i Furuset Forum.

- Ny match og nye muligheter. Går vi sammen og spiller hockey kan vi ta de poengene. Likevel må vi huske å være på tå hev. Ingenting kommer gratis, avslutter Selbekk.

KAMPFAKTA

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Kongsvinger 7-6

(3-1, 2-1, 2-4)

Furuset forum

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Robert Hallin

Mål for Furuset: Alexander Eriksson 2, Henrik Jacobsen, Amund Olsen, Stian Furseth, Johan Pettersson.

Utvisninger:

10x2 min. FIF,

9x2 min. Kongsvinger.

Skudd: 32-52.

 

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!