Overraskende Furuset-seier

Overraskende Furuset-seier

 

Ingen hadde trodd at Furusets første seier skulle komme mot opprykksfavoritten Kongsvinger. Onsdag vant «Ulva» 7-6 i en thriller av en kamp.

Skrevet av:

- En sinnsykt deilig seier. Ingen trodde vi hadde en sjanse i havet, men vi sjokkerte dem. Jeg tror Kongsvinger undervurderte oss. De fikk seg en kraftig en på nesa, sier trener Mats Selbekk etter at Furusets ishockeykrigere sjokkerte med 7-6 over Kongsvinger i Furuset Forum.

Før oppgjøret var Furuset kraftig underdogs. Bettingselsskapene la lista så høyt som 11 i odds på Furuset-seier, men groruddølene så ikke ut til å bry seg nevneverdig.

Selv om Kongsvinger mønstret sitt stjernegalleri og dundret på med fire rekker, var det Furuset som tok grep om kampen.

- Før matchen brukte vi god tid på å bli enige om at vi kunne slå dem. Vi kan ikke legge oss kun fordi vi møter en antatt bedre motstander. Vi gikk ut på isen med ordentlig innsats, og både i den første og den andre perioden var det vi som styrte showet. Dette beviste at vi kan slå hvem som helst. Det er moro å vinne som underdog, sier Mats Selbekk.

Dermed tok Furuset sin første seier og sine første poeng i 1. divisjon denne sesongen. Treneren håper nå at seieren vil gi laget ny energi.

- Dette ga en stor inspirasjon til gutta og mye plussenergi som sprer seg rundt i laget. Er vi heldige så kan vi nå få litt flyt. Likevel kan vi ikke friskmelde oss ennå. Det gjenstår mye arbeid, sier Selbekk.

I bedre form

Furusets akilleshæl så langt denne sesongen har vært mangel på kondisjon og fysikk i den siste perioden.

Laget kom sent i gang med treningen, og har vært i dårligere fysisk form enn de andre lagene. Trener Mats Selbekk tror nå at Furuset-gutta er i ferd med å spise opp konkurrentenes forsprang på det området.

- I siste periode gikk det litt «strøm i kølla» på gutta. Vi stresset litt mot slutten, men vi holdt mye bedre fysisk en vi har gjort tidligere denne sesongen. Gutta har trent bra den siste tiden, og blitt i bedre form, sier han.

Matchvinnere

Kongsvinger kjørte virkelig på i siste periode og hadde 24 skudd på mål.

- Det er ikke rart at de fikk så mange skudd på mål. Vi får fremdeles for mange utvisninger, og må spille deretter, sier Selbekk.

 

Han gir likevel skryt til keeper Kristian Skoveng som tok 46 av 52 skudd og endte opp på en redningsprosent rett under 90 prosent.

- Kjempebra, stort mer er det ikke å si. Jeg er godt fornøyd med begge keeperne våre denne sesongen. Selv om det har blitt mange baklengs har ikke det vært deres skyld, sier Selbekk.

 

I kampen mot Kongsvinger var det førsterekka til Furuset med Stian Furseth, Anton Carlsson, Johan Petterson i spissen som leverte poengene.

- En veldig bra rekke. Slik vi spiller nå har jeg to rekker som produserer og to rekker som går inn for å spille 0-0. Slik må det være, sier Mats Selbekk.

 

I dag, lørdag, tar Furuset imot Stjernen 2 til ny iskrig i Furuset Forum.

- Ny match og nye muligheter. Går vi sammen og spiller hockey kan vi ta de poengene. Likevel må vi huske å være på tå hev. Ingenting kommer gratis, avslutter Selbekk.

KAMPFAKTA

Ishockey, 1. divisjon, herrer:

Furuset - Kongsvinger 7-6

(3-1, 2-1, 2-4)

Furuset forum

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Robert Hallin

Mål for Furuset: Alexander Eriksson 2, Henrik Jacobsen, Amund Olsen, Stian Furseth, Johan Pettersson.

Utvisninger:

10x2 min. FIF,

9x2 min. Kongsvinger.

Skudd: 32-52.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!