På første ekstraavgang

På første ekstraavgang

 

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre og T-banens direktør Øystein Svendsen fulgte Vestli 5 banens første ekstraavgang. Nå går Grorudbanen hvert 7,5 minutt fra klokka 07.00 til 19.00.

Skrevet av:

- Det er gledelig å se at kollektivtransporten øker, det er ikke ubehagelig å være samferdselsbyråd da, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre, og fortsetter,

- Dette er et veldig viktig tilbud. Det som har vært har ikke vært tilstrekkelig. Skal vi oppfordre folk til å reise kollektivt må alt være på plass.

T-banens direktør Øystein Svendsen er svært glad for at tilbudet er på plass.

- I praksis betyr dette at brukerne av T-banen i Groruddalen kan legge bort ruteplanen. Nå kommer det et tog hvert 7,5 minutt, sier Svendsen.

Også Furusetbanen

- Tror du at flere groruddøler kommer til å bruke T-banen nå?

- Det er jeg helt sikker på. Med flere avganger blir det enklere å bruke T-banen, det vet vi som bor på Helsfyr/Brynseng, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

- Hva med de som bor langs Furusetbanen? Når kan de glede seg over 7,5 minutters avganger?

- Det kommer i tur og orden. Fra 2010 vil linje 2 få åtte avganger i timen, sier Myhre.

- Tilbudet vi ser i dag er faktisk det første konkrete synlige fra Oslopakke 3. Vi har store ambisjoner. Ved Oslopakke 3´s utløp er målet å transportere fem personer med T-banen mot dagens tre personer. Vi har litt å stelle med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

Les mer om dette onsdagsutgaven i Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Nyheter

– Skapte en smitteeffekt

– Skapte en smitteeffekt

 • Groruddals-satsingen

Umar Munir er styreleder for Nordre Gran borettslag på Furuset. Han ble invitert til paneldebatt med fagfolk og politikere for å snakke om bydelen som samfunnsutvikler. Et av de største forandringene med Groruddals-satsingen er at bydelene ble snudd på hodet.

Løfter skolen sammen

Løfter skolen sammen

 • Stovner vgs

De siste årene har Stovner videregående skole hatt synkende søkertall. I fjor valgte 15 av 120 elever VG1 studiespesialisering på Stovner vgs. som førstevalg. Da bestemte skolen seg for å snu utviklingen.

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

 • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

 
Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

 • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

 • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

 • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

 
Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

 • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

 • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

 • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

 • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

 • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!