På første ekstraavgang

På første ekstraavgang

 

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre og T-banens direktør Øystein Svendsen fulgte Vestli 5 banens første ekstraavgang. Nå går Grorudbanen hvert 7,5 minutt fra klokka 07.00 til 19.00.

Skrevet av:

- Det er gledelig å se at kollektivtransporten øker, det er ikke ubehagelig å være samferdselsbyråd da, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre, og fortsetter,

- Dette er et veldig viktig tilbud. Det som har vært har ikke vært tilstrekkelig. Skal vi oppfordre folk til å reise kollektivt må alt være på plass.

T-banens direktør Øystein Svendsen er svært glad for at tilbudet er på plass.

- I praksis betyr dette at brukerne av T-banen i Groruddalen kan legge bort ruteplanen. Nå kommer det et tog hvert 7,5 minutt, sier Svendsen.

Også Furusetbanen

- Tror du at flere groruddøler kommer til å bruke T-banen nå?

- Det er jeg helt sikker på. Med flere avganger blir det enklere å bruke T-banen, det vet vi som bor på Helsfyr/Brynseng, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.- Hva med de som bor langs Furusetbanen? Når kan de glede seg over 7,5 minutters avganger?


- Det kommer i tur og orden. Fra 2010 vil linje 2 få åtte avganger i timen, sier Myhre.

- Tilbudet vi ser i dag er faktisk det første konkrete synlige fra Oslopakke 3. Vi har store ambisjoner. Ved Oslopakke 3´s utløp er målet å transportere fem personer med T-banen mot dagens tre personer. Vi har litt å stelle med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.Les mer om dette onsdagsutgaven i Akers Avis Groruddalen.


 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter gjør om rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører T-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!