På første ekstraavgang

På første ekstraavgang

 

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre og T-banens direktør Øystein Svendsen fulgte Vestli 5 banens første ekstraavgang. Nå går Grorudbanen hvert 7,5 minutt fra klokka 07.00 til 19.00.

- Det er gledelig å se at kollektivtransporten øker, det er ikke ubehagelig å være samferdselsbyråd da, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre, og fortsetter,

- Dette er et veldig viktig tilbud. Det som har vært har ikke vært tilstrekkelig. Skal vi oppfordre folk til å reise kollektivt må alt være på plass.

T-banens direktør Øystein Svendsen er svært glad for at tilbudet er på plass.

- I praksis betyr dette at brukerne av T-banen i Groruddalen kan legge bort ruteplanen. Nå kommer det et tog hvert 7,5 minutt, sier Svendsen.

Også Furusetbanen

- Tror du at flere groruddøler kommer til å bruke T-banen nå?

- Det er jeg helt sikker på. Med flere avganger blir det enklere å bruke T-banen, det vet vi som bor på Helsfyr/Brynseng, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

- Hva med de som bor langs Furusetbanen? Når kan de glede seg over 7,5 minutters avganger?

- Det kommer i tur og orden. Fra 2010 vil linje 2 få åtte avganger i timen, sier Myhre.

- Tilbudet vi ser i dag er faktisk det første konkrete synlige fra Oslopakke 3. Vi har store ambisjoner. Ved Oslopakke 3´s utløp er målet å transportere fem personer med T-banen mot dagens tre personer. Vi har litt å stelle med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

Les mer om dette onsdagsutgaven i Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Nyheter

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

 
Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

 
Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

 
Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!