På første ekstraavgang

På første ekstraavgang

 

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre og T-banens direktør Øystein Svendsen fulgte Vestli 5 banens første ekstraavgang. Nå går Grorudbanen hvert 7,5 minutt fra klokka 07.00 til 19.00.

Tekst:

Publisert:

- Det er gledelig å se at kollektivtransporten øker, det er ikke ubehagelig å være samferdselsbyråd da, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre, og fortsetter,

- Dette er et veldig viktig tilbud. Det som har vært har ikke vært tilstrekkelig. Skal vi oppfordre folk til å reise kollektivt må alt være på plass.

T-banens direktør Øystein Svendsen er svært glad for at tilbudet er på plass.

- I praksis betyr dette at brukerne av T-banen i Groruddalen kan legge bort ruteplanen. Nå kommer det et tog hvert 7,5 minutt, sier Svendsen.

Også Furusetbanen

- Tror du at flere groruddøler kommer til å bruke T-banen nå?

- Det er jeg helt sikker på. Med flere avganger blir det enklere å bruke T-banen, det vet vi som bor på Helsfyr/Brynseng, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

- Hva med de som bor langs Furusetbanen? Når kan de glede seg over 7,5 minutters avganger?

- Det kommer i tur og orden. Fra 2010 vil linje 2 få åtte avganger i timen, sier Myhre.

- Tilbudet vi ser i dag er faktisk det første konkrete synlige fra Oslopakke 3. Vi har store ambisjoner. Ved Oslopakke 3´s utløp er målet å transportere fem personer med T-banen mot dagens tre personer. Vi har litt å stelle med, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre.

Les mer om dette onsdagsutgaven i Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.