På harrytur til Furuset

På harrytur til Furuset

 

Nå busses øsfoldinger og hedmarkinger gratis til Ikea på Furuset. Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde er strålende fornøyde med å tilbringe en halv dag av som-merferien på jakt etter billige varer i det svenske varehuset.

Skrevet av:

 - Dette synes vi er kjempeflott. Nå har vi muligheten til å dra hit helt gratis med buss og handle, sier Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde i Østfold.

 

Denne uka og neste uke har Ikea Furuset nemlig satt opp gratis busser fra både Fredrikstad og Hamar. Med slagordene «Ille nærme» og «Rætt neri høgge» lokkes busslaster med østfoldinger og hedmarkinger til Furuset - på en harry, men samtidig sjarmerende måte.

 

Fire timer

Ikea på Furuset minner kort og godt om Svinesund for tiden - handleglade nordmenn på jakt etter billige, svenske varer. Det er i alle fall tydelig at de to damene fra Råde er storfornøyde etter å ha vært fire timer i varehuset.

 

- Fangsten i dag ble for det meste småting. Det er så billig her, vet du, smiler Inger Johanne.

 

Heidi Anita forteller at hun er på varehuset to-tre ganger i året, men for Inger Johanne er det aller første gang.

 

- Dette var veldig alreit. Vi har vært her i fire timer, men vi skulle gjerne vært her ennå lenger, sier Inger Johanne. 

 

- Ja, fire timer ble litt i korteste laget. Vi får krysse fingrene for at vi får Ikea til Østfold også, supplerer Heidi Anita.

 

Dårlig vær

Mens busslasten med østfoldinger er ferdige med handleturen for denne gang, går hedmarkingene inn i varehuset med friskt mot.

 

- Vi hadde ikke noe annet å finne på, siden det var dårlig vær i dag, smiler Inger Krogsrud fra Ringsaker. 

 

Med henne på turen er Ida og Mina Bjørge og Fredrik Grønbakken - for alle sammen er det første gang på Ikea.

 

- Er det noe spesielt dere er på jakt etter på Ikea i dag?

 

- Nei, finner jeg noe så finner jeg noe. Vi kommer hit for turens skyld. 

 

Med bussturene er en egen guide som sørger for at bussturen ikke blir kjedelig, blant annet arrangeres en quiz underveis.

 

Kjøper kjøkken

Bussjåførene Martin Johanson og Ørjan Danielson forteller om mye godt humør på bussen. Selv om de har en hektisk tidtabell, blir det også tid for et par stopp. 

 

- Vi måtte stoppe på Espa og kjøpe boller. Vi er fra Sverige og hadde hørt de var gode, så de måtte prøves ut, sier Danielson.

 

Bakgrunnen for at det er satt opp busser fra nettopp Hamar og Fredrikstad er at mange i disse områdene ønsker seg et Ikea-varehus. Dette gjenspeiles blant annet i grupper som er opprettet på nettsamfunnet Facebook.

 

- Vi kan ikke love at det kommer varehus i de to byene, men vi kan gjøre det lettere for dem å komme seg til Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen ved Ikea Furuset.  

 

Flere og flere oppdager de gratis bussene - og noen har allerede meldt seg på for tur nummer to. Enkelte drar tilbake til hjembyene med småting, mens andre har rukket å sette sammen et nytt kjøkken. 

 

- Vi opplever at mange går rett opp til kjøkkenavdelingen. På de timene de er her, rekker de akkurat å bli ferdig med et kjøkken, sier Thommesen, som også avslører at bussdeltakerne får et eget spesialtilbud på hjemtransport av store varer som ikke får plass på bussen.

 

90.000 i uka

I den mest hektiske i sommer er det 90.000 mennesker innom varehuset på Furuset på én uke. Ikea går ikke ut med omsetningen for det enkelte varehus. Totalt omsatte de fem Ikea-varehusene i Norge for 5,099 milliarder kroner i 2009. 

 

- Ferietid er ikeatid. I løpet av sommermånedene kommer mange innom oss på vei til eller fra hytta. Mange bruker også ferien til å pusse opp, sier Thommesen.

 

Selv om andre venter på sola, jubler de over det ustabile været den siste tiden i det populære 

varehuset.

 

- Når det er strålende sol fore-trekker folk å dra på stranda. Den siste uka har det vært fint vær for oss, Thommesen.

 

Parkerings-camping

Thommesen forteller dessuten at trenden fra tidligere år med campingturister på parkeringsplassen fortsetter også i år. 

 

- Nylig fikk vi faktisk en forespørsel fra Sverige. En vennegjeng skulle på campingtur i Norge, og lurte på om de kunne få stå på parkeringsplassen vår i et par dager dersom de handlet hos oss. 

 

- Jeg slår ofte av en prat når folk kommer i campingbilene. Mange blir stående her i ett døgn som en del av sommerferien sin, forteller han.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!