På harrytur til Furuset

På harrytur til Furuset

 

Nå busses øsfoldinger og hedmarkinger gratis til Ikea på Furuset. Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde er strålende fornøyde med å tilbringe en halv dag av som-merferien på jakt etter billige varer i det svenske varehuset.

Skrevet av:

 - Dette synes vi er kjempeflott. Nå har vi muligheten til å dra hit helt gratis med buss og handle, sier Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde i Østfold.

 

Denne uka og neste uke har Ikea Furuset nemlig satt opp gratis busser fra både Fredrikstad og Hamar. Med slagordene «Ille nærme» og «Rætt neri høgge» lokkes busslaster med østfoldinger og hedmarkinger til Furuset - på en harry, men samtidig sjarmerende måte.

 

Fire timer

Ikea på Furuset minner kort og godt om Svinesund for tiden - handleglade nordmenn på jakt etter billige, svenske varer. Det er i alle fall tydelig at de to damene fra Råde er storfornøyde etter å ha vært fire timer i varehuset.

 

- Fangsten i dag ble for det meste småting. Det er så billig her, vet du, smiler Inger Johanne.

 

Heidi Anita forteller at hun er på varehuset to-tre ganger i året, men for Inger Johanne er det aller første gang.

 

- Dette var veldig alreit. Vi har vært her i fire timer, men vi skulle gjerne vært her ennå lenger, sier Inger Johanne. 

 

- Ja, fire timer ble litt i korteste laget. Vi får krysse fingrene for at vi får Ikea til Østfold også, supplerer Heidi Anita.

 

Dårlig vær

Mens busslasten med østfoldinger er ferdige med handleturen for denne gang, går hedmarkingene inn i varehuset med friskt mot.

 

- Vi hadde ikke noe annet å finne på, siden det var dårlig vær i dag, smiler Inger Krogsrud fra Ringsaker. 

 

Med henne på turen er Ida og Mina Bjørge og Fredrik Grønbakken - for alle sammen er det første gang på Ikea.

 

- Er det noe spesielt dere er på jakt etter på Ikea i dag?

 

- Nei, finner jeg noe så finner jeg noe. Vi kommer hit for turens skyld. 

 

Med bussturene er en egen guide som sørger for at bussturen ikke blir kjedelig, blant annet arrangeres en quiz underveis.

 

Kjøper kjøkken

Bussjåførene Martin Johanson og Ørjan Danielson forteller om mye godt humør på bussen. Selv om de har en hektisk tidtabell, blir det også tid for et par stopp. 

 

- Vi måtte stoppe på Espa og kjøpe boller. Vi er fra Sverige og hadde hørt de var gode, så de måtte prøves ut, sier Danielson.

 

Bakgrunnen for at det er satt opp busser fra nettopp Hamar og Fredrikstad er at mange i disse områdene ønsker seg et Ikea-varehus. Dette gjenspeiles blant annet i grupper som er opprettet på nettsamfunnet Facebook.

 

- Vi kan ikke love at det kommer varehus i de to byene, men vi kan gjøre det lettere for dem å komme seg til Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen ved Ikea Furuset.  

 

Flere og flere oppdager de gratis bussene - og noen har allerede meldt seg på for tur nummer to. Enkelte drar tilbake til hjembyene med småting, mens andre har rukket å sette sammen et nytt kjøkken. 

 

- Vi opplever at mange går rett opp til kjøkkenavdelingen. På de timene de er her, rekker de akkurat å bli ferdig med et kjøkken, sier Thommesen, som også avslører at bussdeltakerne får et eget spesialtilbud på hjemtransport av store varer som ikke får plass på bussen.

 

90.000 i uka

I den mest hektiske i sommer er det 90.000 mennesker innom varehuset på Furuset på én uke. Ikea går ikke ut med omsetningen for det enkelte varehus. Totalt omsatte de fem Ikea-varehusene i Norge for 5,099 milliarder kroner i 2009. 

 

- Ferietid er ikeatid. I løpet av sommermånedene kommer mange innom oss på vei til eller fra hytta. Mange bruker også ferien til å pusse opp, sier Thommesen.

 

Selv om andre venter på sola, jubler de over det ustabile været den siste tiden i det populære 

varehuset.

 

- Når det er strålende sol fore-trekker folk å dra på stranda. Den siste uka har det vært fint vær for oss, Thommesen.

 

Parkerings-camping

Thommesen forteller dessuten at trenden fra tidligere år med campingturister på parkeringsplassen fortsetter også i år. 

 

- Nylig fikk vi faktisk en forespørsel fra Sverige. En vennegjeng skulle på campingtur i Norge, og lurte på om de kunne få stå på parkeringsplassen vår i et par dager dersom de handlet hos oss. 

 

- Jeg slår ofte av en prat når folk kommer i campingbilene. Mange blir stående her i ett døgn som en del av sommerferien sin, forteller han.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!