På harrytur til Furuset

På harrytur til Furuset

 

Nå busses øsfoldinger og hedmarkinger gratis til Ikea på Furuset. Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde er strålende fornøyde med å tilbringe en halv dag av som-merferien på jakt etter billige varer i det svenske varehuset.

Tekst:

Publisert:

 - Dette synes vi er kjempeflott. Nå har vi muligheten til å dra hit helt gratis med buss og handle, sier Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde i Østfold.

 

Denne uka og neste uke har Ikea Furuset nemlig satt opp gratis busser fra både Fredrikstad og Hamar. Med slagordene «Ille nærme» og «Rætt neri høgge» lokkes busslaster med østfoldinger og hedmarkinger til Furuset - på en harry, men samtidig sjarmerende måte.

 

Fire timer

Ikea på Furuset minner kort og godt om Svinesund for tiden - handleglade nordmenn på jakt etter billige, svenske varer. Det er i alle fall tydelig at de to damene fra Råde er storfornøyde etter å ha vært fire timer i varehuset.

 

- Fangsten i dag ble for det meste småting. Det er så billig her, vet du, smiler Inger Johanne.

 

Heidi Anita forteller at hun er på varehuset to-tre ganger i året, men for Inger Johanne er det aller første gang.

 

- Dette var veldig alreit. Vi har vært her i fire timer, men vi skulle gjerne vært her ennå lenger, sier Inger Johanne. 

 

- Ja, fire timer ble litt i korteste laget. Vi får krysse fingrene for at vi får Ikea til Østfold også, supplerer Heidi Anita.

 

Dårlig vær

Mens busslasten med østfoldinger er ferdige med handleturen for denne gang, går hedmarkingene inn i varehuset med friskt mot.

 

- Vi hadde ikke noe annet å finne på, siden det var dårlig vær i dag, smiler Inger Krogsrud fra Ringsaker. 

 

Med henne på turen er Ida og Mina Bjørge og Fredrik Grønbakken - for alle sammen er det første gang på Ikea.

 

- Er det noe spesielt dere er på jakt etter på Ikea i dag?

 

- Nei, finner jeg noe så finner jeg noe. Vi kommer hit for turens skyld. 

 

Med bussturene er en egen guide som sørger for at bussturen ikke blir kjedelig, blant annet arrangeres en quiz underveis.

 

Kjøper kjøkken

Bussjåførene Martin Johanson og Ørjan Danielson forteller om mye godt humør på bussen. Selv om de har en hektisk tidtabell, blir det også tid for et par stopp. 

 

- Vi måtte stoppe på Espa og kjøpe boller. Vi er fra Sverige og hadde hørt de var gode, så de måtte prøves ut, sier Danielson.

 

Bakgrunnen for at det er satt opp busser fra nettopp Hamar og Fredrikstad er at mange i disse områdene ønsker seg et Ikea-varehus. Dette gjenspeiles blant annet i grupper som er opprettet på nettsamfunnet Facebook.

 

- Vi kan ikke love at det kommer varehus i de to byene, men vi kan gjøre det lettere for dem å komme seg til Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen ved Ikea Furuset.  

 

Flere og flere oppdager de gratis bussene - og noen har allerede meldt seg på for tur nummer to. Enkelte drar tilbake til hjembyene med småting, mens andre har rukket å sette sammen et nytt kjøkken. 

 

- Vi opplever at mange går rett opp til kjøkkenavdelingen. På de timene de er her, rekker de akkurat å bli ferdig med et kjøkken, sier Thommesen, som også avslører at bussdeltakerne får et eget spesialtilbud på hjemtransport av store varer som ikke får plass på bussen.

 

90.000 i uka

I den mest hektiske i sommer er det 90.000 mennesker innom varehuset på Furuset på én uke. Ikea går ikke ut med omsetningen for det enkelte varehus. Totalt omsatte de fem Ikea-varehusene i Norge for 5,099 milliarder kroner i 2009. 

 

- Ferietid er ikeatid. I løpet av sommermånedene kommer mange innom oss på vei til eller fra hytta. Mange bruker også ferien til å pusse opp, sier Thommesen.

 

Selv om andre venter på sola, jubler de over det ustabile været den siste tiden i det populære 

varehuset.

 

- Når det er strålende sol fore-trekker folk å dra på stranda. Den siste uka har det vært fint vær for oss, Thommesen.

 

Parkerings-camping

Thommesen forteller dessuten at trenden fra tidligere år med campingturister på parkeringsplassen fortsetter også i år. 

 

- Nylig fikk vi faktisk en forespørsel fra Sverige. En vennegjeng skulle på campingtur i Norge, og lurte på om de kunne få stå på parkeringsplassen vår i et par dager dersom de handlet hos oss. 

 

- Jeg slår ofte av en prat når folk kommer i campingbilene. Mange blir stående her i ett døgn som en del av sommerferien sin, forteller han.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.