På harrytur til Furuset

På harrytur til Furuset

 

Nå busses øsfoldinger og hedmarkinger gratis til Ikea på Furuset. Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde er strålende fornøyde med å tilbringe en halv dag av som-merferien på jakt etter billige varer i det svenske varehuset.

 - Dette synes vi er kjempeflott. Nå har vi muligheten til å dra hit helt gratis med buss og handle, sier Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde i Østfold.

 

Denne uka og neste uke har Ikea Furuset nemlig satt opp gratis busser fra både Fredrikstad og Hamar. Med slagordene «Ille nærme» og «Rætt neri høgge» lokkes busslaster med østfoldinger og hedmarkinger til Furuset - på en harry, men samtidig sjarmerende måte.

 

Fire timer

Ikea på Furuset minner kort og godt om Svinesund for tiden - handleglade nordmenn på jakt etter billige, svenske varer. Det er i alle fall tydelig at de to damene fra Råde er storfornøyde etter å ha vært fire timer i varehuset.

 

- Fangsten i dag ble for det meste småting. Det er så billig her, vet du, smiler Inger Johanne.

 

Heidi Anita forteller at hun er på varehuset to-tre ganger i året, men for Inger Johanne er det aller første gang.

 

- Dette var veldig alreit. Vi har vært her i fire timer, men vi skulle gjerne vært her ennå lenger, sier Inger Johanne. 

 

- Ja, fire timer ble litt i korteste laget. Vi får krysse fingrene for at vi får Ikea til Østfold også, supplerer Heidi Anita.

 

Dårlig vær

Mens busslasten med østfoldinger er ferdige med handleturen for denne gang, går hedmarkingene inn i varehuset med friskt mot.

 

- Vi hadde ikke noe annet å finne på, siden det var dårlig vær i dag, smiler Inger Krogsrud fra Ringsaker. 

 

Med henne på turen er Ida og Mina Bjørge og Fredrik Grønbakken - for alle sammen er det første gang på Ikea.

 

- Er det noe spesielt dere er på jakt etter på Ikea i dag?

 

- Nei, finner jeg noe så finner jeg noe. Vi kommer hit for turens skyld. 

 

Med bussturene er en egen guide som sørger for at bussturen ikke blir kjedelig, blant annet arrangeres en quiz underveis.

 

Kjøper kjøkken

Bussjåførene Martin Johanson og Ørjan Danielson forteller om mye godt humør på bussen. Selv om de har en hektisk tidtabell, blir det også tid for et par stopp. 

 

- Vi måtte stoppe på Espa og kjøpe boller. Vi er fra Sverige og hadde hørt de var gode, så de måtte prøves ut, sier Danielson.

 

Bakgrunnen for at det er satt opp busser fra nettopp Hamar og Fredrikstad er at mange i disse områdene ønsker seg et Ikea-varehus. Dette gjenspeiles blant annet i grupper som er opprettet på nettsamfunnet Facebook.

 

- Vi kan ikke love at det kommer varehus i de to byene, men vi kan gjøre det lettere for dem å komme seg til Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen ved Ikea Furuset.  

 

Flere og flere oppdager de gratis bussene - og noen har allerede meldt seg på for tur nummer to. Enkelte drar tilbake til hjembyene med småting, mens andre har rukket å sette sammen et nytt kjøkken. 

 

- Vi opplever at mange går rett opp til kjøkkenavdelingen. På de timene de er her, rekker de akkurat å bli ferdig med et kjøkken, sier Thommesen, som også avslører at bussdeltakerne får et eget spesialtilbud på hjemtransport av store varer som ikke får plass på bussen.

 

90.000 i uka

I den mest hektiske i sommer er det 90.000 mennesker innom varehuset på Furuset på én uke. Ikea går ikke ut med omsetningen for det enkelte varehus. Totalt omsatte de fem Ikea-varehusene i Norge for 5,099 milliarder kroner i 2009. 

 

- Ferietid er ikeatid. I løpet av sommermånedene kommer mange innom oss på vei til eller fra hytta. Mange bruker også ferien til å pusse opp, sier Thommesen.

 

Selv om andre venter på sola, jubler de over det ustabile været den siste tiden i det populære 

varehuset.

 

- Når det er strålende sol fore-trekker folk å dra på stranda. Den siste uka har det vært fint vær for oss, Thommesen.

 

Parkerings-camping

Thommesen forteller dessuten at trenden fra tidligere år med campingturister på parkeringsplassen fortsetter også i år. 

 

- Nylig fikk vi faktisk en forespørsel fra Sverige. En vennegjeng skulle på campingtur i Norge, og lurte på om de kunne få stå på parkeringsplassen vår i et par dager dersom de handlet hos oss. 

 

- Jeg slår ofte av en prat når folk kommer i campingbilene. Mange blir stående her i ett døgn som en del av sommerferien sin, forteller han.

Siste nytt i Nyheter

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!