På harrytur til Furuset

På harrytur til Furuset

 

Nå busses øsfoldinger og hedmarkinger gratis til Ikea på Furuset. Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde er strålende fornøyde med å tilbringe en halv dag av som-merferien på jakt etter billige varer i det svenske varehuset.

Skrevet av:

 - Dette synes vi er kjempeflott. Nå har vi muligheten til å dra hit helt gratis med buss og handle, sier Heidi Anita Jensen og Inger Johanne Jensen fra Råde i Østfold.

 

Denne uka og neste uke har Ikea Furuset nemlig satt opp gratis busser fra både Fredrikstad og Hamar. Med slagordene «Ille nærme» og «Rætt neri høgge» lokkes busslaster med østfoldinger og hedmarkinger til Furuset - på en harry, men samtidig sjarmerende måte.

 

Fire timer

Ikea på Furuset minner kort og godt om Svinesund for tiden - handleglade nordmenn på jakt etter billige, svenske varer. Det er i alle fall tydelig at de to damene fra Råde er storfornøyde etter å ha vært fire timer i varehuset.

 

- Fangsten i dag ble for det meste småting. Det er så billig her, vet du, smiler Inger Johanne.

 

Heidi Anita forteller at hun er på varehuset to-tre ganger i året, men for Inger Johanne er det aller første gang.

 

- Dette var veldig alreit. Vi har vært her i fire timer, men vi skulle gjerne vært her ennå lenger, sier Inger Johanne. 

 

- Ja, fire timer ble litt i korteste laget. Vi får krysse fingrene for at vi får Ikea til Østfold også, supplerer Heidi Anita.

 

Dårlig vær

Mens busslasten med østfoldinger er ferdige med handleturen for denne gang, går hedmarkingene inn i varehuset med friskt mot.

 

- Vi hadde ikke noe annet å finne på, siden det var dårlig vær i dag, smiler Inger Krogsrud fra Ringsaker. 

 

Med henne på turen er Ida og Mina Bjørge og Fredrik Grønbakken - for alle sammen er det første gang på Ikea.

 

- Er det noe spesielt dere er på jakt etter på Ikea i dag?

 

- Nei, finner jeg noe så finner jeg noe. Vi kommer hit for turens skyld. 

 

Med bussturene er en egen guide som sørger for at bussturen ikke blir kjedelig, blant annet arrangeres en quiz underveis.

 

Kjøper kjøkken

Bussjåførene Martin Johanson og Ørjan Danielson forteller om mye godt humør på bussen. Selv om de har en hektisk tidtabell, blir det også tid for et par stopp. 

 

- Vi måtte stoppe på Espa og kjøpe boller. Vi er fra Sverige og hadde hørt de var gode, så de måtte prøves ut, sier Danielson.

 

Bakgrunnen for at det er satt opp busser fra nettopp Hamar og Fredrikstad er at mange i disse områdene ønsker seg et Ikea-varehus. Dette gjenspeiles blant annet i grupper som er opprettet på nettsamfunnet Facebook.

 

- Vi kan ikke love at det kommer varehus i de to byene, men vi kan gjøre det lettere for dem å komme seg til Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen ved Ikea Furuset.  

 

Flere og flere oppdager de gratis bussene - og noen har allerede meldt seg på for tur nummer to. Enkelte drar tilbake til hjembyene med småting, mens andre har rukket å sette sammen et nytt kjøkken. 

 

- Vi opplever at mange går rett opp til kjøkkenavdelingen. På de timene de er her, rekker de akkurat å bli ferdig med et kjøkken, sier Thommesen, som også avslører at bussdeltakerne får et eget spesialtilbud på hjemtransport av store varer som ikke får plass på bussen.

 

90.000 i uka

I den mest hektiske i sommer er det 90.000 mennesker innom varehuset på Furuset på én uke. Ikea går ikke ut med omsetningen for det enkelte varehus. Totalt omsatte de fem Ikea-varehusene i Norge for 5,099 milliarder kroner i 2009. 

 

- Ferietid er ikeatid. I løpet av sommermånedene kommer mange innom oss på vei til eller fra hytta. Mange bruker også ferien til å pusse opp, sier Thommesen.

 

Selv om andre venter på sola, jubler de over det ustabile været den siste tiden i det populære 

varehuset.

 

- Når det er strålende sol fore-trekker folk å dra på stranda. Den siste uka har det vært fint vær for oss, Thommesen.

 

Parkerings-camping

Thommesen forteller dessuten at trenden fra tidligere år med campingturister på parkeringsplassen fortsetter også i år. 

 

- Nylig fikk vi faktisk en forespørsel fra Sverige. En vennegjeng skulle på campingtur i Norge, og lurte på om de kunne få stå på parkeringsplassen vår i et par dager dersom de handlet hos oss. 

 

- Jeg slår ofte av en prat når folk kommer i campingbilene. Mange blir stående her i ett døgn som en del av sommerferien sin, forteller han.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!