1 av 4 i Alna bydel lever i fattigdom

- På tide å øke barnetrygden

- På tide å øke barnetrygden

MÅ GJØRE NOE: SVs Susana Kværndal og Kari Elisabeth Kaski mener det er på tide å øke barnetrygden for å bekjempe barnefattigdom. I Bydel Alna lever én av fire barn i fattigdom.

Én av fire barn i Bydel Alna lever i fattigdom. Leder i Alna SV, Susana Kværndal, og SVs stortingskandidat Kari Elisabeth Kaski mener en viktig ingrediens for å bekjempe barnefattigdom fremover er å øke barnetrygden.

Tekst:

Publisert:

Tallene viser at det har blitt over 6000 flere fattige barn i Norge bare det siste året. 2407 av disse barna bor i Alna bydel i Groruddalen.

- Vi kan ikke akseptere at en av fire barn i vår bydel lever i fattigdom når vi samtidig ser at formuen til Norges 400 rikeste har økt med 87 milliarder det siste året, mener Kværndal.

Hun får støtte av Kaski, som nettopp har flyttet til Veitvet i Grorud bydel.

- Det er ikke slik at dette er en naturkatastrofe som plutselig inntreffer. Vi må få fram politikken i det. Vi mener det er på tide å øke barnetrygden, den har stått på stedet hvil i 20 år, sier hun.

I Alna trenger vi spesielt en langt større innsats for språkopplæring og å styrke Groruddalssatsningen, legger Kværndal til.

Viktig debatt i valgkampen

De påpeker at høyresiden ønsker å ha mer kontantstøtte, selv om dette også er oppe til debatt. KrF ønsker å øke denne, mens venstresiden mener det er grunnlag for dårlig integrering. Kaski mener barnetrygden er det som bør økes.

- Hvorfor har beløpet stått på stedet hvil i 20 år?

- Det er et godt spørsmål. Man kan spørre høyresiden om det, men også Ap. Vi forsøkte å øke den da vi satt i regjering, men fikk avslag. Det setter vi som et absolutt krav nå dersom Ap vil inn i regjering med SV, mener hun.

- Det er det mest effektive virkemiddelet for å få færrest fattige barn. Det er dyrere å gi skattelette sammenlignet med å øke barnetrygden.

Har flere tiltak mot fattigdom

De er begge bekymret for de skyhøye fattigdomstallene i Alna, men vil også understreke at det er mye som gjøres for å møte utfordringen.

- Vi har mange gode tiltak fremmet av bydelen for å bekjempe barnefattigdom, som for eksempel å gi mer til barnevernet. Det er flere tjenester som er bra for familier i en vanskelig situasjon. Det er også en annen side ved dette, at vi har så mange gode tiltak som gjør at flere folk ønsker å flytte hit, sier hun.

Kaski mener det er på tide å ta tallene på alvor.

- Vi ser ungene rundt oss, det er våre unger. Vi er allerede i gang med gratis kjernetid og gratis aktivitetsskole. Det tilbudet må utvides, påpeker hun.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.