ANNONSE

1 av 4 i Alna bydel lever i fattigdom

- På tide å øke barnetrygden

- På tide å øke barnetrygden

MÅ GJØRE NOE: SVs Susana Kværndal og Kari Elisabeth Kaski mener det er på tide å øke barnetrygden for å bekjempe barnefattigdom. I Bydel Alna lever én av fire barn i fattigdom.

Én av fire barn i Bydel Alna lever i fattigdom. Leder i Alna SV, Susana Kværndal, og SVs stortingskandidat Kari Elisabeth Kaski mener en viktig ingrediens for å bekjempe barnefattigdom fremover er å øke barnetrygden.

Tekst:

Publisert:

Tallene viser at det har blitt over 6000 flere fattige barn i Norge bare det siste året. 2407 av disse barna bor i Alna bydel i Groruddalen.

- Vi kan ikke akseptere at en av fire barn i vår bydel lever i fattigdom når vi samtidig ser at formuen til Norges 400 rikeste har økt med 87 milliarder det siste året, mener Kværndal.

Hun får støtte av Kaski, som nettopp har flyttet til Veitvet i Grorud bydel.

- Det er ikke slik at dette er en naturkatastrofe som plutselig inntreffer. Vi må få fram politikken i det. Vi mener det er på tide å øke barnetrygden, den har stått på stedet hvil i 20 år, sier hun.

I Alna trenger vi spesielt en langt større innsats for språkopplæring og å styrke Groruddalssatsningen, legger Kværndal til.

Viktig debatt i valgkampen

De påpeker at høyresiden ønsker å ha mer kontantstøtte, selv om dette også er oppe til debatt. KrF ønsker å øke denne, mens venstresiden mener det er grunnlag for dårlig integrering. Kaski mener barnetrygden er det som bør økes.

- Hvorfor har beløpet stått på stedet hvil i 20 år?

- Det er et godt spørsmål. Man kan spørre høyresiden om det, men også Ap. Vi forsøkte å øke den da vi satt i regjering, men fikk avslag. Det setter vi som et absolutt krav nå dersom Ap vil inn i regjering med SV, mener hun.

- Det er det mest effektive virkemiddelet for å få færrest fattige barn. Det er dyrere å gi skattelette sammenlignet med å øke barnetrygden.

Har flere tiltak mot fattigdom

De er begge bekymret for de skyhøye fattigdomstallene i Alna, men vil også understreke at det er mye som gjøres for å møte utfordringen.

- Vi har mange gode tiltak fremmet av bydelen for å bekjempe barnefattigdom, som for eksempel å gi mer til barnevernet. Det er flere tjenester som er bra for familier i en vanskelig situasjon. Det er også en annen side ved dette, at vi har så mange gode tiltak som gjør at flere folk ønsker å flytte hit, sier hun.

Kaski mener det er på tide å ta tallene på alvor.

- Vi ser ungene rundt oss, det er våre unger. Vi er allerede i gang med gratis kjernetid og gratis aktivitetsskole. Det tilbudet må utvides, påpeker hun.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE