1 av 4 i Alna bydel lever i fattigdom

- På tide å øke barnetrygden

- På tide å øke barnetrygden

MÅ GJØRE NOE: SVs Susana Kværndal og Kari Elisabeth Kaski mener det er på tide å øke barnetrygden for å bekjempe barnefattigdom. I Bydel Alna lever én av fire barn i fattigdom.

Én av fire barn i Bydel Alna lever i fattigdom. Leder i Alna SV, Susana Kværndal, og SVs stortingskandidat Kari Elisabeth Kaski mener en viktig ingrediens for å bekjempe barnefattigdom fremover er å øke barnetrygden.

Tekst:

Publisert:

Tallene viser at det har blitt over 6000 flere fattige barn i Norge bare det siste året. 2407 av disse barna bor i Alna bydel i Groruddalen.

- Vi kan ikke akseptere at en av fire barn i vår bydel lever i fattigdom når vi samtidig ser at formuen til Norges 400 rikeste har økt med 87 milliarder det siste året, mener Kværndal.

Hun får støtte av Kaski, som nettopp har flyttet til Veitvet i Grorud bydel.

- Det er ikke slik at dette er en naturkatastrofe som plutselig inntreffer. Vi må få fram politikken i det. Vi mener det er på tide å øke barnetrygden, den har stått på stedet hvil i 20 år, sier hun.

I Alna trenger vi spesielt en langt større innsats for språkopplæring og å styrke Groruddalssatsningen, legger Kværndal til.

Viktig debatt i valgkampen

De påpeker at høyresiden ønsker å ha mer kontantstøtte, selv om dette også er oppe til debatt. KrF ønsker å øke denne, mens venstresiden mener det er grunnlag for dårlig integrering. Kaski mener barnetrygden er det som bør økes.

- Hvorfor har beløpet stått på stedet hvil i 20 år?

- Det er et godt spørsmål. Man kan spørre høyresiden om det, men også Ap. Vi forsøkte å øke den da vi satt i regjering, men fikk avslag. Det setter vi som et absolutt krav nå dersom Ap vil inn i regjering med SV, mener hun.

- Det er det mest effektive virkemiddelet for å få færrest fattige barn. Det er dyrere å gi skattelette sammenlignet med å øke barnetrygden.

Har flere tiltak mot fattigdom

De er begge bekymret for de skyhøye fattigdomstallene i Alna, men vil også understreke at det er mye som gjøres for å møte utfordringen.

- Vi har mange gode tiltak fremmet av bydelen for å bekjempe barnefattigdom, som for eksempel å gi mer til barnevernet. Det er flere tjenester som er bra for familier i en vanskelig situasjon. Det er også en annen side ved dette, at vi har så mange gode tiltak som gjør at flere folk ønsker å flytte hit, sier hun.

Kaski mener det er på tide å ta tallene på alvor.

- Vi ser ungene rundt oss, det er våre unger. Vi er allerede i gang med gratis kjernetid og gratis aktivitetsskole. Det tilbudet må utvides, påpeker hun.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.