ANNONSE

Påskelys i påskenatten

Påskelys i påskenatten

 

Grorud kirke fulgte opp tradisjonen med påskenattmesse som startet sent påskeaften og gikk inn i 1. påskedag. Sentralt i messen sto lyset.

 

En opplyst kirkefasade ga en stemningsfull og høyverdig bakgrunn da messen startet med påskebål på kirkeplassen. Der ble påskelyset tent før det ble ført inn i en helt mørk kirke, hvorpå alle de fremmøtte tente sitt eget lille lys fra påskelyset.

 

Første del av messen foregikk i skinnet fra alle stearinlysene og ga en utrolig ramme rundt opplesningene fra flere av prestene i Østre Aker prosti - det hele blandet sammen med Grorud kirkes kammerkors vakre sang.

 

Siden 1994 har Grorud kirke kunnet ønske velkommen til påske­nattmesse som er kirkeårets store høydepunkt. I løpet av messen fikk man gjennom tekstopplesning og sang fremført hele Guds historie med sitt folk, helt fra skapelsens morgen og fram mot Jesu tid.

Avslutningen ble som starten på messen - den foregikk utendørs. På kirkeplassen ble salmen «Krist stod opp av døde» fremført, før man lyste velsignelsen.

 

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE