Påskelys i påskenatten

Påskelys i påskenatten

 

Grorud kirke fulgte opp tradisjonen med påskenattmesse som startet sent påskeaften og gikk inn i 1. påskedag. Sentralt i messen sto lyset.

 

En opplyst kirkefasade ga en stemningsfull og høyverdig bakgrunn da messen startet med påskebål på kirkeplassen. Der ble påskelyset tent før det ble ført inn i en helt mørk kirke, hvorpå alle de fremmøtte tente sitt eget lille lys fra påskelyset.

 

Første del av messen foregikk i skinnet fra alle stearinlysene og ga en utrolig ramme rundt opplesningene fra flere av prestene i Østre Aker prosti - det hele blandet sammen med Grorud kirkes kammerkors vakre sang.

 

Siden 1994 har Grorud kirke kunnet ønske velkommen til påske­nattmesse som er kirkeårets store høydepunkt. I løpet av messen fikk man gjennom tekstopplesning og sang fremført hele Guds historie med sitt folk, helt fra skapelsens morgen og fram mot Jesu tid.

Avslutningen ble som starten på messen - den foregikk utendørs. På kirkeplassen ble salmen «Krist stod opp av døde» fremført, før man lyste velsignelsen.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.