Pinnekjøtt på menyen

Pinnekjøtt på menyen

 

Selv om vinden blåste kulda langt oppover ryggen på de fleste var det mange som trosset været for en skikkelig porsjon pinnekjøtt på Rødtvet seniorsenter. Knut Thorkildsen kom helt fra Haugenstua.

Tekst:

Publisert:

- Været har nok mye å si om det kommer mange eller få. Jeg hadde nok ikke vært ute av døra i dag om jeg ikke skulle jobbe jeg heller, forteller Målfrid Bjørgtun, leder i brukerrådet ved Rødtvet seniorsenter.

Hun påpeker også at journalisten fra Akers Avis Gro­ruddalen sikkert også hadde holdt seg inne denne vindfylte dagen om det ikke hadde vært for jobben - mest sannsynlig.

Men mange trosset vær og vind for pinnekjøttet, og Knut Thorkildsen tok turen helt fra Haugenstua for å sikre seg en porsjon.

- Deilig mat, mener han, og skryter av den italienske kokken.

- Selv om han er italiensk, er han skikkelig god på pinnekjøtt, sier Målfrid.

Hun forteller at de hyrte inn profesjonell kokk, fordi de mente det var litt for vanskelig å lage pinnekjøtt til oppunder hundre personer på egenhånd.

Brukerrådet har lange tradisjoner med søndagsåpnet senter første søndag i advent.

- Men pinnekjøtt har vi bare på andre året, men vi regner med at dette blir en gjenganger i årene som kommer, tror lederen.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.