Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

Planlegger innholdet etter befolkningen


NY SKOLE: Kathrine Larsen fra Haugerud kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole. Til høsten tar hun over ledelsen på nye Vollebekk skole. Hennes visjon er å styrke språkopplæring og mener mangfold er en ressurs. Hun håper elever i nærområdet velger Vollebekk som sin skole.


Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Skrevet av:

Vollebekk skole har ikke åpnet ennå, men har allerede rukket å bli et tema for diskusjon. Lokalpolitikere har tatt til orde for skoleveien og bydelen har diskutert at barnetrinnene på Ruseløkka skole skal bruke noe av plassen. Skolen skal etter planen bli en 1.-10 skole med plass til 800 elever.

– Vi skal først ta tak i trafikksikkerheten. Vi har ingen å miste og sikkerhet er alltid i fokus. Vi må først kartlegge og se hvor behovene ligger og finne ut hva vi som skole kan gjøre for presse på. Jeg vet ikke om alle planer for området ennå så det må vi også finne ut. Jeg ser at Brobekkveien er rett ved, sier hun.

Elever som skal sokne til Vollebekk bor i områdene rundt, på Risløkka og Vollebekk-området og går nå på Refstad og Løren skoler.

– Det nytter ikke at noen sitter og tenker ved et skrivebord, vi må vite hvor elevene går til skolen og jobbe utfra det.

Busser elevene opp fra Vika

Skolen åpner til høsten. Da skal elever fra Ruseløkka skole fylle opp tomme lokaler.

– Ruseløkka skole skal rives og elevene på 1.-7. trinn får midlertidige lokaler her med to klasser på hvert trinn. Til sammen blir det 14 klasser, forteller Larsen.

De skal busses opp til Groruddalen fra Cort Adelers gate i Vika.

– Elevene blir en del av vårt skolemiljø. Noen skal også være på aktivitetsskolen (AKS). Dette gjør at vi kan få et samarbeid og en styrke i oppbyggingen av skolen. Ruseløkka skole har også noe av samme type mangfold vi kommer til å få her, forteller hun.

Larsen er ikke ukjent med begrepet. Hun kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole på beste vestkant.

– Det kan ses på som en vestkantskole og ligger i et veletablert område der de med høyest utdannelse i byen bor. Men skolen får en del av elevmassen fra studentbyen.

Mange av de samme utfordringene

Larsen mener det er viktig å speile den byen vi bor i.

– De som bor i studentbyen på Kringsjå går på Universitetet i Oslo som samarbeider med universiteter i hele verden. Vi har hatt et like stort mangfold på Kringsjå som flere skoler i Groruddalen, og mange av de samme utfordringene. Det er ulikt naboskolene. Faktisk så vil det være 40 prosent elever på Kringsjå med annet morsmål enn norsk i 1. trinn til høsten, forteller hun.

På Vollebekk skal det først og fremst inn 24 spesialgruppe-elever; 8 med autismespekterforstyrrelser, 8 multifunksjonshemmede og 8 psykisk utviklingshemmede.

– Nå handler det også om å få elevene i området til å ville begynne her. Dette er et spennende område i utvikling, sier Larsen.

Hun ønsker å satse på språkkopplæring og vil at skolen skal være et sted der ulike elever får like muligheter.

Hele saken kan leses i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!