Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

Planlegger innholdet etter befolkningen


NY SKOLE: Kathrine Larsen fra Haugerud kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole. Til høsten tar hun over ledelsen på nye Vollebekk skole. Hennes visjon er å styrke språkopplæring og mener mangfold er en ressurs. Hun håper elever i nærområdet velger Vollebekk som sin skole.


Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Tekst:

Publisert:

Vollebekk skole har ikke åpnet ennå, men har allerede rukket å bli et tema for diskusjon. Lokalpolitikere har tatt til orde for skoleveien og bydelen har diskutert at barnetrinnene på Ruseløkka skole skal bruke noe av plassen. Skolen skal etter planen bli en 1.-10 skole med plass til 800 elever.

– Vi skal først ta tak i trafikksikkerheten. Vi har ingen å miste og sikkerhet er alltid i fokus. Vi må først kartlegge og se hvor behovene ligger og finne ut hva vi som skole kan gjøre for presse på. Jeg vet ikke om alle planer for området ennå så det må vi også finne ut. Jeg ser at Brobekkveien er rett ved, sier hun.

Elever som skal sokne til Vollebekk bor i områdene rundt, på Risløkka og Vollebekk-området og går nå på Refstad og Løren skoler.

– Det nytter ikke at noen sitter og tenker ved et skrivebord, vi må vite hvor elevene går til skolen og jobbe utfra det.

Busser elevene opp fra Vika

Skolen åpner til høsten. Da skal elever fra Ruseløkka skole fylle opp tomme lokaler.

– Ruseløkka skole skal rives og elevene på 1.-7. trinn får midlertidige lokaler her med to klasser på hvert trinn. Til sammen blir det 14 klasser, forteller Larsen.

De skal busses opp til Groruddalen fra Cort Adelers gate i Vika.

– Elevene blir en del av vårt skolemiljø. Noen skal også være på aktivitetsskolen (AKS). Dette gjør at vi kan få et samarbeid og en styrke i oppbyggingen av skolen. Ruseløkka skole har også noe av samme type mangfold vi kommer til å få her, forteller hun.

Larsen er ikke ukjent med begrepet. Hun kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole på beste vestkant.

– Det kan ses på som en vestkantskole og ligger i et veletablert område der de med høyest utdannelse i byen bor. Men skolen får en del av elevmassen fra studentbyen.

Mange av de samme utfordringene

Larsen mener det er viktig å speile den byen vi bor i.

– De som bor i studentbyen på Kringsjå går på Universitetet i Oslo som samarbeider med universiteter i hele verden. Vi har hatt et like stort mangfold på Kringsjå som flere skoler i Groruddalen, og mange av de samme utfordringene. Det er ulikt naboskolene. Faktisk så vil det være 40 prosent elever på Kringsjå med annet morsmål enn norsk i 1. trinn til høsten, forteller hun.

På Vollebekk skal det først og fremst inn 24 spesialgruppe-elever; 8 med autismespekterforstyrrelser, 8 multifunksjonshemmede og 8 psykisk utviklingshemmede.

– Nå handler det også om å få elevene i området til å ville begynne her. Dette er et spennende område i utvikling, sier Larsen.

Hun ønsker å satse på språkkopplæring og vil at skolen skal være et sted der ulike elever får like muligheter.

Hele saken kan leses i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.