Nye Vollebekk skole tar form

Planlegger innholdet etter befolkningen

Planlegger innholdet etter befolkningen


NY SKOLE: Kathrine Larsen fra Haugerud kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole. Til høsten tar hun over ledelsen på nye Vollebekk skole. Hennes visjon er å styrke språkopplæring og mener mangfold er en ressurs. Hun håper elever i nærområdet velger Vollebekk som sin skole.


Vollebekk skole står klar til høsten. Kathrine Larsen er klar til å ta over etter å ha jobbet som rektor på Kringsjå skole. Trafikken blir et av de første områdene hun tar tak i - og elever fra Ruseløkka skole skal busses opp.

Skrevet av:

Vollebekk skole har ikke åpnet ennå, men har allerede rukket å bli et tema for diskusjon. Lokalpolitikere har tatt til orde for skoleveien og bydelen har diskutert at barnetrinnene på Ruseløkka skole skal bruke noe av plassen. Skolen skal etter planen bli en 1.-10 skole med plass til 800 elever.

– Vi skal først ta tak i trafikksikkerheten. Vi har ingen å miste og sikkerhet er alltid i fokus. Vi må først kartlegge og se hvor behovene ligger og finne ut hva vi som skole kan gjøre for presse på. Jeg vet ikke om alle planer for området ennå så det må vi også finne ut. Jeg ser at Brobekkveien er rett ved, sier hun.

Elever som skal sokne til Vollebekk bor i områdene rundt, på Risløkka og Vollebekk-området og går nå på Refstad og Løren skoler.

– Det nytter ikke at noen sitter og tenker ved et skrivebord, vi må vite hvor elevene går til skolen og jobbe utfra det.

Busser elevene opp fra Vika

Skolen åpner til høsten. Da skal elever fra Ruseløkka skole fylle opp tomme lokaler.

– Ruseløkka skole skal rives og elevene på 1.-7. trinn får midlertidige lokaler her med to klasser på hvert trinn. Til sammen blir det 14 klasser, forteller Larsen.

De skal busses opp til Groruddalen fra Cort Adelers gate i Vika.

– Elevene blir en del av vårt skolemiljø. Noen skal også være på aktivitetsskolen (AKS). Dette gjør at vi kan få et samarbeid og en styrke i oppbyggingen av skolen. Ruseløkka skole har også noe av samme type mangfold vi kommer til å få her, forteller hun.

Larsen er ikke ukjent med begrepet. Hun kommer fra rektorstillingen på Kringsjå skole på beste vestkant.

– Det kan ses på som en vestkantskole og ligger i et veletablert område der de med høyest utdannelse i byen bor. Men skolen får en del av elevmassen fra studentbyen.

Mange av de samme utfordringene

Larsen mener det er viktig å speile den byen vi bor i.

– De som bor i studentbyen på Kringsjå går på Universitetet i Oslo som samarbeider med universiteter i hele verden. Vi har hatt et like stort mangfold på Kringsjå som flere skoler i Groruddalen, og mange av de samme utfordringene. Det er ulikt naboskolene. Faktisk så vil det være 40 prosent elever på Kringsjå med annet morsmål enn norsk i 1. trinn til høsten, forteller hun.

På Vollebekk skal det først og fremst inn 24 spesialgruppe-elever; 8 med autismespekterforstyrrelser, 8 multifunksjonshemmede og 8 psykisk utviklingshemmede.

– Nå handler det også om å få elevene i området til å ville begynne her. Dette er et spennende område i utvikling, sier Larsen.

Hun ønsker å satse på språkkopplæring og vil at skolen skal være et sted der ulike elever får like muligheter.

Hele saken kan leses i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!