Polet leter etter egnede lokaler på Grorud

Dersom Vinmonopolet finner egnede lokaler, vil det åpnes en butikk i Bydel Grorud i løpet av 2009.

Tekst:

Publisert:

- Status er at det er aktuelt å åpne utsalg flere steder på Oslos østkant, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

På denne tiden i fjor bestemte styret i Vinmonopolet seg for å åpne en ny butikk på Oslos østkant - denne er ennå ikke etablert. Og på tirsdag bestemte de seg for at enda en butikk skal etableres på østkanten.

Ifølge Nordahl er bare bydelene Nordstrand og Grorud som ikke har Vinmonopol og han forteller at det går mot en etablering i begge disse bydelene.

- Grorud ligger godt an. Det er naturlig at vi prioriterer bydelene uten pol.

Egnede lokaler

Det er imidlertid et forbehold om at Vinmonopolet finner egnete lokaler.

- Nå vil vi gå ut og søke etter lokaler. Da antar jeg at vi også får søkere fra Bydel Grorud. Får vi det, så vil vi jobbe videre med å etablere butikk der.

Og sjansen for å finne lokaler er ganske stor. Nordahl forteller at det er kun i ti prosent av landets kommuner de sliter med å finne lokaler - altså finner de egnede lokaler i ni av ti kommuner.

- Jeg vet at det er fine muligheter på Grorud. Vi ønsker å finne de beste lokalene med våre kunders øyne. Vi ønsker lokaler som er sentrale og som er i tilknytning til annen handel, sier han.

Positive

Allerede i mai 2007 gikk Grorud Venstre ut i denne avisen med ønske om pol i Bydel Grorud, mens Vinmonopolet uttalte at Grorud kunne være en aktuell lokalisering for en butikk i januar i år.

I februar uttalte markedssjef i Kjøpesenter Holding AS, som driver Grorud nærsenter, at de gjerne tar i mot Vinmonopolet. Olaussen mente den gang at sentret ville bli enda mer komplett med Vinmonopolet på sentret.

- Det ville passet bra inn, sa han da.

De politiske partiene i bydelsutvalget på Grorud, med unntak av Rødt, er også positive til at Vinmonopolet etablerer seg i bydelen.

Tidligere i år sendte bydelsutvalget et brev til Vinmonopolet om at de ønsker at det ses på muligheten for en etablering på enten Grorud senter eller Romsås senter.

Ledig lokale på Grorud

Akkurat nå er det et kjempelokale ledig på Grorud senter. Det er det gamle lokalet til Grorud Fotosenter. Om dette lokalet er stort nok for et pol er avisen ikke sikker på, men plasseringen mellom mat og sko burde være optimal.

Grorud Fotosenter har overtatt lokalene etter gamle Grorud Musikk og Grorud Solsenter.  Grorud Musikk har - som kjent - flyttet sin virksomhet til Stovner senter. Det gamle solstudiet er nedlagt.

Også på Romsås senter er det ledige lokale(r) for et nytt vinmonopol.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.