Polet leter etter egnede lokaler på Grorud

Dersom Vinmonopolet finner egnede lokaler, vil det åpnes en butikk i Bydel Grorud i løpet av 2009.

Skrevet av:

- Status er at det er aktuelt å åpne utsalg flere steder på Oslos østkant, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

På denne tiden i fjor bestemte styret i Vinmonopolet seg for å åpne en ny butikk på Oslos østkant - denne er ennå ikke etablert. Og på tirsdag bestemte de seg for at enda en butikk skal etableres på østkanten.

Ifølge Nordahl er bare bydelene Nordstrand og Grorud som ikke har Vinmonopol og han forteller at det går mot en etablering i begge disse bydelene.

- Grorud ligger godt an. Det er naturlig at vi prioriterer bydelene uten pol.

Egnede lokaler

Det er imidlertid et forbehold om at Vinmonopolet finner egnete lokaler.

- Nå vil vi gå ut og søke etter lokaler. Da antar jeg at vi også får søkere fra Bydel Grorud. Får vi det, så vil vi jobbe videre med å etablere butikk der.

Og sjansen for å finne lokaler er ganske stor. Nordahl forteller at det er kun i ti prosent av landets kommuner de sliter med å finne lokaler - altså finner de egnede lokaler i ni av ti kommuner.

- Jeg vet at det er fine muligheter på Grorud. Vi ønsker å finne de beste lokalene med våre kunders øyne. Vi ønsker lokaler som er sentrale og som er i tilknytning til annen handel, sier han.

Positive

Allerede i mai 2007 gikk Grorud Venstre ut i denne avisen med ønske om pol i Bydel Grorud, mens Vinmonopolet uttalte at Grorud kunne være en aktuell lokalisering for en butikk i januar i år.

I februar uttalte markedssjef i Kjøpesenter Holding AS, som driver Grorud nærsenter, at de gjerne tar i mot Vinmonopolet. Olaussen mente den gang at sentret ville bli enda mer komplett med Vinmonopolet på sentret.

- Det ville passet bra inn, sa han da.

De politiske partiene i bydelsutvalget på Grorud, med unntak av Rødt, er også positive til at Vinmonopolet etablerer seg i bydelen.

Tidligere i år sendte bydelsutvalget et brev til Vinmonopolet om at de ønsker at det ses på muligheten for en etablering på enten Grorud senter eller Romsås senter.

Ledig lokale på Grorud

Akkurat nå er det et kjempelokale ledig på Grorud senter. Det er det gamle lokalet til Grorud Fotosenter. Om dette lokalet er stort nok for et pol er avisen ikke sikker på, men plasseringen mellom mat og sko burde være optimal.

Grorud Fotosenter har overtatt lokalene etter gamle Grorud Musikk og Grorud Solsenter.  Grorud Musikk har - som kjent - flyttet sin virksomhet til Stovner senter. Det gamle solstudiet er nedlagt.

Også på Romsås senter er det ledige lokale(r) for et nytt vinmonopol.

 

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!