Polet leter etter egnede lokaler på Grorud

Dersom Vinmonopolet finner egnede lokaler, vil det åpnes en butikk i Bydel Grorud i løpet av 2009.

Skrevet av:

- Status er at det er aktuelt å åpne utsalg flere steder på Oslos østkant, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

På denne tiden i fjor bestemte styret i Vinmonopolet seg for å åpne en ny butikk på Oslos østkant - denne er ennå ikke etablert. Og på tirsdag bestemte de seg for at enda en butikk skal etableres på østkanten.

Ifølge Nordahl er bare bydelene Nordstrand og Grorud som ikke har Vinmonopol og han forteller at det går mot en etablering i begge disse bydelene.

- Grorud ligger godt an. Det er naturlig at vi prioriterer bydelene uten pol.

Egnede lokaler

Det er imidlertid et forbehold om at Vinmonopolet finner egnete lokaler.

- Nå vil vi gå ut og søke etter lokaler. Da antar jeg at vi også får søkere fra Bydel Grorud. Får vi det, så vil vi jobbe videre med å etablere butikk der.

Og sjansen for å finne lokaler er ganske stor. Nordahl forteller at det er kun i ti prosent av landets kommuner de sliter med å finne lokaler - altså finner de egnede lokaler i ni av ti kommuner.

- Jeg vet at det er fine muligheter på Grorud. Vi ønsker å finne de beste lokalene med våre kunders øyne. Vi ønsker lokaler som er sentrale og som er i tilknytning til annen handel, sier han.

Positive

Allerede i mai 2007 gikk Grorud Venstre ut i denne avisen med ønske om pol i Bydel Grorud, mens Vinmonopolet uttalte at Grorud kunne være en aktuell lokalisering for en butikk i januar i år.

I februar uttalte markedssjef i Kjøpesenter Holding AS, som driver Grorud nærsenter, at de gjerne tar i mot Vinmonopolet. Olaussen mente den gang at sentret ville bli enda mer komplett med Vinmonopolet på sentret.

- Det ville passet bra inn, sa han da.

De politiske partiene i bydelsutvalget på Grorud, med unntak av Rødt, er også positive til at Vinmonopolet etablerer seg i bydelen.

Tidligere i år sendte bydelsutvalget et brev til Vinmonopolet om at de ønsker at det ses på muligheten for en etablering på enten Grorud senter eller Romsås senter.

Ledig lokale på Grorud

Akkurat nå er det et kjempelokale ledig på Grorud senter. Det er det gamle lokalet til Grorud Fotosenter. Om dette lokalet er stort nok for et pol er avisen ikke sikker på, men plasseringen mellom mat og sko burde være optimal.

Grorud Fotosenter har overtatt lokalene etter gamle Grorud Musikk og Grorud Solsenter.  Grorud Musikk har - som kjent - flyttet sin virksomhet til Stovner senter. Det gamle solstudiet er nedlagt.

Også på Romsås senter er det ledige lokale(r) for et nytt vinmonopol.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!