Polet leter etter egnede lokaler på Grorud

Dersom Vinmonopolet finner egnede lokaler, vil det åpnes en butikk i Bydel Grorud i løpet av 2009.

- Status er at det er aktuelt å åpne utsalg flere steder på Oslos østkant, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

På denne tiden i fjor bestemte styret i Vinmonopolet seg for å åpne en ny butikk på Oslos østkant - denne er ennå ikke etablert. Og på tirsdag bestemte de seg for at enda en butikk skal etableres på østkanten.

Ifølge Nordahl er bare bydelene Nordstrand og Grorud som ikke har Vinmonopol og han forteller at det går mot en etablering i begge disse bydelene.

- Grorud ligger godt an. Det er naturlig at vi prioriterer bydelene uten pol.

Egnede lokaler

Det er imidlertid et forbehold om at Vinmonopolet finner egnete lokaler.

- Nå vil vi gå ut og søke etter lokaler. Da antar jeg at vi også får søkere fra Bydel Grorud. Får vi det, så vil vi jobbe videre med å etablere butikk der.

Og sjansen for å finne lokaler er ganske stor. Nordahl forteller at det er kun i ti prosent av landets kommuner de sliter med å finne lokaler - altså finner de egnede lokaler i ni av ti kommuner.

- Jeg vet at det er fine muligheter på Grorud. Vi ønsker å finne de beste lokalene med våre kunders øyne. Vi ønsker lokaler som er sentrale og som er i tilknytning til annen handel, sier han.

Positive

Allerede i mai 2007 gikk Grorud Venstre ut i denne avisen med ønske om pol i Bydel Grorud, mens Vinmonopolet uttalte at Grorud kunne være en aktuell lokalisering for en butikk i januar i år.

I februar uttalte markedssjef i Kjøpesenter Holding AS, som driver Grorud nærsenter, at de gjerne tar i mot Vinmonopolet. Olaussen mente den gang at sentret ville bli enda mer komplett med Vinmonopolet på sentret.

- Det ville passet bra inn, sa han da.

De politiske partiene i bydelsutvalget på Grorud, med unntak av Rødt, er også positive til at Vinmonopolet etablerer seg i bydelen.

Tidligere i år sendte bydelsutvalget et brev til Vinmonopolet om at de ønsker at det ses på muligheten for en etablering på enten Grorud senter eller Romsås senter.

Ledig lokale på Grorud

Akkurat nå er det et kjempelokale ledig på Grorud senter. Det er det gamle lokalet til Grorud Fotosenter. Om dette lokalet er stort nok for et pol er avisen ikke sikker på, men plasseringen mellom mat og sko burde være optimal.

Grorud Fotosenter har overtatt lokalene etter gamle Grorud Musikk og Grorud Solsenter.  Grorud Musikk har - som kjent - flyttet sin virksomhet til Stovner senter. Det gamle solstudiet er nedlagt.

Også på Romsås senter er det ledige lokale(r) for et nytt vinmonopol.

 

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Fornøyde beboere

Fornøyde beboere

 • Gang- og sykkelvei

Brigitte Heitmann og Gerhard Skagestein har fulgt med på arbeidene med den nye sykkelveien siden det startet. De er veldig glade for oppgraderingen.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!