Polet leter etter egnede lokaler på Grorud

Dersom Vinmonopolet finner egnede lokaler, vil det åpnes en butikk i Bydel Grorud i løpet av 2009.

Skrevet av:

- Status er at det er aktuelt å åpne utsalg flere steder på Oslos østkant, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

På denne tiden i fjor bestemte styret i Vinmonopolet seg for å åpne en ny butikk på Oslos østkant - denne er ennå ikke etablert. Og på tirsdag bestemte de seg for at enda en butikk skal etableres på østkanten.

Ifølge Nordahl er bare bydelene Nordstrand og Grorud som ikke har Vinmonopol og han forteller at det går mot en etablering i begge disse bydelene.

- Grorud ligger godt an. Det er naturlig at vi prioriterer bydelene uten pol.

Egnede lokaler

Det er imidlertid et forbehold om at Vinmonopolet finner egnete lokaler.

- Nå vil vi gå ut og søke etter lokaler. Da antar jeg at vi også får søkere fra Bydel Grorud. Får vi det, så vil vi jobbe videre med å etablere butikk der.

Og sjansen for å finne lokaler er ganske stor. Nordahl forteller at det er kun i ti prosent av landets kommuner de sliter med å finne lokaler - altså finner de egnede lokaler i ni av ti kommuner.

- Jeg vet at det er fine muligheter på Grorud. Vi ønsker å finne de beste lokalene med våre kunders øyne. Vi ønsker lokaler som er sentrale og som er i tilknytning til annen handel, sier han.

Positive

Allerede i mai 2007 gikk Grorud Venstre ut i denne avisen med ønske om pol i Bydel Grorud, mens Vinmonopolet uttalte at Grorud kunne være en aktuell lokalisering for en butikk i januar i år.

I februar uttalte markedssjef i Kjøpesenter Holding AS, som driver Grorud nærsenter, at de gjerne tar i mot Vinmonopolet. Olaussen mente den gang at sentret ville bli enda mer komplett med Vinmonopolet på sentret.

- Det ville passet bra inn, sa han da.

De politiske partiene i bydelsutvalget på Grorud, med unntak av Rødt, er også positive til at Vinmonopolet etablerer seg i bydelen.

Tidligere i år sendte bydelsutvalget et brev til Vinmonopolet om at de ønsker at det ses på muligheten for en etablering på enten Grorud senter eller Romsås senter.

Ledig lokale på Grorud

Akkurat nå er det et kjempelokale ledig på Grorud senter. Det er det gamle lokalet til Grorud Fotosenter. Om dette lokalet er stort nok for et pol er avisen ikke sikker på, men plasseringen mellom mat og sko burde være optimal.

Grorud Fotosenter har overtatt lokalene etter gamle Grorud Musikk og Grorud Solsenter.  Grorud Musikk har - som kjent - flyttet sin virksomhet til Stovner senter. Det gamle solstudiet er nedlagt.

Også på Romsås senter er det ledige lokale(r) for et nytt vinmonopol.

 

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!