ANNONSE

Groruds BU-møter skal holdes på forskjellige steder

Politikerne ut til folket

Politikerne ut til folket


FLYTTER RUNDT: Bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap) flytter bydelsmøtene rundt i bydelen. Første stopp er Romsås torsdag 23. mars.


Grorud bydelsutvalg gjør noe ingen andre har gjort før. Nå skal de møte befolkningen på en helt ny måte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 12:23

Gallup

Kommer du til å engasjere deg mer i lokale politiske saker når bydelsutvalgsmøtene blir lettere tilgjengelig for folk flest?

Ja
Nei
Vet ikke

Vis resultat

Bydel Grorud blir den første bydelen i Oslo som skal holde bydelsutvalgsmøter der folk er. Det betyr at de skal ut av de faste rammene på Ammerud og snakke direkte til befolkningen. Torsdag 23. mars kan man møte lokalpolitikerne på Romsås.

– Dette gjør vi etter eget ønske fra lokalbefolkningen, sier bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap).

Vi vil at folk skal engasjere seg i lokalmiljøet og gi innspill til saker. Det kan være alt fra skole, miljø og byutvikling. Folk skal føle at vi er synlige når det ikke er valg også.

Flere til åpen halvtime

En av grunnene til at bydelen nå tar grep er at folk sjeldent møter opp til åpen halvtime. Det er en halvtime satt av til befolkningen så de kan si det de ønsker om sakene som er på BU-programmet.

– Vi håper at folk forstår det er mulig å snakke direkte til lokalpolitikerne. Vi har fått en god del tilbakemeldinger fra folk som ønsker at vi er mer synlige. Det kan også hende vi utvider åpen halvtime etter hvert, sier Banaras.

Fremover har de planer om å vise seg fram på Grorud senter, Ammerud, Kalbakken og Rødtvet. Førstkommende møte blir på Romsås.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 

Mathias Meyer fikk prisen for Årets brobygger og Karen Bruun Rønholdt fikk prisen for Årets rakett av Kuben yrkesarena og videregående skole. Dette har de jobbet hardt for.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

 
ANNONSE