Groruds BU-møter skal holdes på forskjellige steder

Politikerne ut til folket

Politikerne ut til folket


FLYTTER RUNDT: Bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap) flytter bydelsmøtene rundt i bydelen. Første stopp er Romsås torsdag 23. mars.


Grorud bydelsutvalg gjør noe ingen andre har gjort før. Nå skal de møte befolkningen på en helt ny måte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 12:23

Gallup

Kommer du til å engasjere deg mer i lokale politiske saker når bydelsutvalgsmøtene blir lettere tilgjengelig for folk flest?

Ja
Nei
Vet ikke

Vis resultat

Bydel Grorud blir den første bydelen i Oslo som skal holde bydelsutvalgsmøter der folk er. Det betyr at de skal ut av de faste rammene på Ammerud og snakke direkte til befolkningen. Torsdag 23. mars kan man møte lokalpolitikerne på Romsås.

– Dette gjør vi etter eget ønske fra lokalbefolkningen, sier bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap).

Vi vil at folk skal engasjere seg i lokalmiljøet og gi innspill til saker. Det kan være alt fra skole, miljø og byutvikling. Folk skal føle at vi er synlige når det ikke er valg også.

Flere til åpen halvtime

En av grunnene til at bydelen nå tar grep er at folk sjeldent møter opp til åpen halvtime. Det er en halvtime satt av til befolkningen så de kan si det de ønsker om sakene som er på BU-programmet.

– Vi håper at folk forstår det er mulig å snakke direkte til lokalpolitikerne. Vi har fått en god del tilbakemeldinger fra folk som ønsker at vi er mer synlige. Det kan også hende vi utvider åpen halvtime etter hvert, sier Banaras.

Fremover har de planer om å vise seg fram på Grorud senter, Ammerud, Kalbakken og Rødtvet. Førstkommende møte blir på Romsås.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.