Groruds BU-møter skal holdes på forskjellige steder

Politikerne ut til folket

Politikerne ut til folket


FLYTTER RUNDT: Bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap) flytter bydelsmøtene rundt i bydelen. Første stopp er Romsås torsdag 23. mars.


Grorud bydelsutvalg gjør noe ingen andre har gjort før. Nå skal de møte befolkningen på en helt ny måte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 12:23

Gallup

Kommer du til å engasjere deg mer i lokale politiske saker når bydelsutvalgsmøtene blir lettere tilgjengelig for folk flest?

Ja
Nei
Vet ikke

Vis resultat

Bydel Grorud blir den første bydelen i Oslo som skal holde bydelsutvalgsmøter der folk er. Det betyr at de skal ut av de faste rammene på Ammerud og snakke direkte til befolkningen. Torsdag 23. mars kan man møte lokalpolitikerne på Romsås.

– Dette gjør vi etter eget ønske fra lokalbefolkningen, sier bydelsutvalgsleder Mobashar Banaras (Ap).

Vi vil at folk skal engasjere seg i lokalmiljøet og gi innspill til saker. Det kan være alt fra skole, miljø og byutvikling. Folk skal føle at vi er synlige når det ikke er valg også.

Flere til åpen halvtime

En av grunnene til at bydelen nå tar grep er at folk sjeldent møter opp til åpen halvtime. Det er en halvtime satt av til befolkningen så de kan si det de ønsker om sakene som er på BU-programmet.

– Vi håper at folk forstår det er mulig å snakke direkte til lokalpolitikerne. Vi har fått en god del tilbakemeldinger fra folk som ønsker at vi er mer synlige. Det kan også hende vi utvider åpen halvtime etter hvert, sier Banaras.

Fremover har de planer om å vise seg fram på Grorud senter, Ammerud, Kalbakken og Rødtvet. Førstkommende møte blir på Romsås.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.