Karls kafé på Høybråten:

Politikk til grasrota

Politikk til grasrota

FORNØYDE: Bjørn Edvard Torbo, Jan Bøhler og Rolf Torbo er fornøyde med den første Karls Kafé på Høybråten.

For to helger siden ble Karls kafé arrangert på Folkvang. Målet er å vekke et politisk sovende Høybråten - og førstemann ut til å inspirere var Jan Bøhler (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 16:06

Det er Bjørn Edvard Torbo og Rolf Torbo som står bak møtene de kaller for Karls kafépå Folkvang. I det første møte fikk de fremmøtte orientering om diverse politiske prosesser i Groruddalen fra Jan Bøhler. Han snakket blant annet om Aker sykehus, storbylegevakta, Politihøgskolen og Oslopakke 3.

Det er fint å vite at Aker sykehus nå blir et lokalsykehus for Oslo øst. Tidsplanen nå er at det planlegges å stå ferdig i 2025 og utover. Det betyr at man kan få et nytt lokalsykehus om 8-10 år. Det er veldig bra, mener Bøhler.

Han tok opp kampen mot Høyresiden og deres forslag om å privatisere Aker i mellomtiden.

- Når vi endelig er i mål ønsker de å ta Aker ut av det offentlige. Det er helt sprøtt. Egendekningen er lav hos de private, og dette kan bli en viktig debatt i valgkampen fremover, mener han.

Kunnskap til dalen

Om Politihøgskolen mener Bøhler fortsatt at den bør flyttes til Groruddalen, etter at debatten blusset opp igjen som følge av Regjeringens liste over arbeidsplasser som foreslås flyttes ut av Oslo. Der sto Politihøgskolen, selv om Venstres (som forøvrig var det initiativtakende partiet til forslaget) Ola Elvestuen vil at skolen havner i Groruddalen.

- Det blir en stor sak fremover. Det kan gi flere arbeidsplasser og en kunnskapsarbeidsplass som Groruddalen behøver, sier han.

Han tok også opp tverrforbindelse i Groruddalen.

- Det har vært uklarheter i Oslopakke 3 rundt dette. Det skal være reforhandling til sommeren, og da jobber vi for 70 prosent statlig finansiering, sier han.

Vekker politikken

Målet med Karls kafé er å engasjere til debatter og politisk interesse blant lokalbefolkningen.

- Vi ønsker å tiltrekke unge medlemmer i vårt lag, og dette er en spe start på det arbeidet. Det er veldig hyggelig at veteranene dukker opp også, smiler Bjørn Edvard Torbo.

De ønsker å øke interessen rundt politiske prosesser på Høybråten. Navnet Karls kafé har også en spesiell betydning.

- Det kommer etter Karl Andersen fra Høybråten, forteller Rolf Torbo.

- Det skal ikke vare være en Arbeiderparti-kafé, men det setter jo helt klart preg på samlingen. Vi skal fremover ha temaer som kan engasjere bydelen som ungdomstilbud, bolig- og ruspolitikk. Neste møte er 22. april, smiler Torbo.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.