ANNONSE

Karls kafé på Høybråten:

Politikk til grasrota

Politikk til grasrota

FORNØYDE: Bjørn Edvard Torbo, Jan Bøhler og Rolf Torbo er fornøyde med den første Karls Kafé på Høybråten.

For to helger siden ble Karls kafé arrangert på Folkvang. Målet er å vekke et politisk sovende Høybråten - og førstemann ut til å inspirere var Jan Bøhler (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 16:06

Det er Bjørn Edvard Torbo og Rolf Torbo som står bak møtene de kaller for Karls kafépå Folkvang. I det første møte fikk de fremmøtte orientering om diverse politiske prosesser i Groruddalen fra Jan Bøhler. Han snakket blant annet om Aker sykehus, storbylegevakta, Politihøgskolen og Oslopakke 3.

Det er fint å vite at Aker sykehus nå blir et lokalsykehus for Oslo øst. Tidsplanen nå er at det planlegges å stå ferdig i 2025 og utover. Det betyr at man kan få et nytt lokalsykehus om 8-10 år. Det er veldig bra, mener Bøhler.

Han tok opp kampen mot Høyresiden og deres forslag om å privatisere Aker i mellomtiden.

- Når vi endelig er i mål ønsker de å ta Aker ut av det offentlige. Det er helt sprøtt. Egendekningen er lav hos de private, og dette kan bli en viktig debatt i valgkampen fremover, mener han.

Kunnskap til dalen

Om Politihøgskolen mener Bøhler fortsatt at den bør flyttes til Groruddalen, etter at debatten blusset opp igjen som følge av Regjeringens liste over arbeidsplasser som foreslås flyttes ut av Oslo. Der sto Politihøgskolen, selv om Venstres (som forøvrig var det initiativtakende partiet til forslaget) Ola Elvestuen vil at skolen havner i Groruddalen.

- Det blir en stor sak fremover. Det kan gi flere arbeidsplasser og en kunnskapsarbeidsplass som Groruddalen behøver, sier han.

Han tok også opp tverrforbindelse i Groruddalen.

- Det har vært uklarheter i Oslopakke 3 rundt dette. Det skal være reforhandling til sommeren, og da jobber vi for 70 prosent statlig finansiering, sier han.

Vekker politikken

Målet med Karls kafé er å engasjere til debatter og politisk interesse blant lokalbefolkningen.

- Vi ønsker å tiltrekke unge medlemmer i vårt lag, og dette er en spe start på det arbeidet. Det er veldig hyggelig at veteranene dukker opp også, smiler Bjørn Edvard Torbo.

De ønsker å øke interessen rundt politiske prosesser på Høybråten. Navnet Karls kafé har også en spesiell betydning.

- Det kommer etter Karl Andersen fra Høybråten, forteller Rolf Torbo.

- Det skal ikke vare være en Arbeiderparti-kafé, men det setter jo helt klart preg på samlingen. Vi skal fremover ha temaer som kan engasjere bydelen som ungdomstilbud, bolig- og ruspolitikk. Neste møte er 22. april, smiler Torbo.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE