Politiske rådgivere i arbeidsuka

Politiske rådgivere i arbeidsuka

 

Jonas og Hans Marius jobbet som politiske rådgivere på Rådhuset i arbeidsuka si.

- Det har vært veldig lærerikt, mener Hans Marius Johnsen og Jonas Hansgaard.

De to guttene går i niende klasse på Bjøråsen skole på Romsås, og i arbeidsuka si ønsket de å være politiske rådgivere for Anders Røberg-Larsen, som er Aps fraksjonsleder i byutviklingskomiteen.

- De tok kontakt med meg, og lurte på om de kunne få jobbe for meg. Det synes jeg hørtes spennende ut, sier Røberg-Larsen.

De to guttene fikk erfare at å være politiske rådgivere innebærer mye møter. I løpet av den første dagen var de på sju møter, og de anslår at de var på i underkant av 30 møter på en uke.

- Nå vet vi hvordan saker behandles, sier Hans Marius.

- Hva har vært det morsomste?

- Det mest spennende var å være med på befaringen, mener Jonas.

Røberg-Larsen er fornøyd med guttenes innsats.

- De har virkelig fått et innblikk i hele prosessen rundt hvordan vi jobber med en sak. De deltok på gruppemøter og fraksjonsmøter, befaring, komitémøte og bystyremøtet. Jeg tror dette er nyttig erfaring for dem å ta med seg videre, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

 
Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.