ANNONSE

Politiske rådgivere i arbeidsuka

Politiske rådgivere i arbeidsuka

 

Jonas og Hans Marius jobbet som politiske rådgivere på Rådhuset i arbeidsuka si.

- Det har vært veldig lærerikt, mener Hans Marius Johnsen og Jonas Hansgaard.

De to guttene går i niende klasse på Bjøråsen skole på Romsås, og i arbeidsuka si ønsket de å være politiske rådgivere for Anders Røberg-Larsen, som er Aps fraksjonsleder i byutviklingskomiteen.

- De tok kontakt med meg, og lurte på om de kunne få jobbe for meg. Det synes jeg hørtes spennende ut, sier Røberg-Larsen.

De to guttene fikk erfare at å være politiske rådgivere innebærer mye møter. I løpet av den første dagen var de på sju møter, og de anslår at de var på i underkant av 30 møter på en uke.

- Nå vet vi hvordan saker behandles, sier Hans Marius.

- Hva har vært det morsomste?

- Det mest spennende var å være med på befaringen, mener Jonas.

Røberg-Larsen er fornøyd med guttenes innsats.

- De har virkelig fått et innblikk i hele prosessen rundt hvordan vi jobber med en sak. De deltok på gruppemøter og fraksjonsmøter, befaring, komitémøte og bystyremøtet. Jeg tror dette er nyttig erfaring for dem å ta med seg videre, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE