ANNONSE

Søkertall til videregående skoler 2017:

Populært med teknologi på Kuben

Populært med teknologi på Kuben

FORNØYD: Rektor på Kuben, Kjell Ove Hauge, er fornøyd med årets søkertall. Her sammen med elevrådsleder Sara El-Hasan. Foto:Kuben

Kuben videregående skole fikk 49 søkere til 32 plasser på teknologilinja i år. Skolen er en av de mest søkte til i Groruddalen i 2017.

Tekst:

Publisert:

Totalt har 18.189 søkere fra Oslo søkt om videregående opplæring (Vg1) til skole eller bedrift. For Kuben er tallet 1715. Bygg- og anleggsteknikk er linja som øker mest, mens teknologilinja har flere søkere enn plasser.

- Vi er spesielt glade for gode søkertall til byggfag. Her har det målrettede arbeidet fra bransje, bedrifter og skole gitt resultater. Læreplassgarantien har også trolig hatt en positiv effekt., sier rektor Kjell Ove Hauge.

Rektoren mener at arbeidet ikke er gjort med dette.

- Nå er det viktig at vi viderefører det gode arbeidet som er lagt ned slik at søkertallene 2017 ikke blir et blaff.

Kuben klatrer på tabellen

Han forklarer at de 15 søkerne som ikke får plass på teknologilinja trolig kommer inn på deres andrevalg; ordinær studiespesialisering (ST).

- Til ordinært ST Vg1 har vi 18 færre søkere enn i fjor. Den ene nuller dermed ut den andre, mener han.

I et år der søkertallene til ordinært ST Vg1 i Oslo går ned med 430 søkere er rektoren svært fornøyd med 178 søkere til skolens 132 plasser. Skolen har klatret forbi Hartvig Nissen og Foss, og ligger like bak søkertallene til Oslo Katedralskole og Blindern.

- Det er selvsagt veldig kjekt at så mange elever søker seg til skolen vår. Det er den beste attesten vi kan få for det arbeidet vi legger ned, sier Hauge.

Vi har en felles tro på at summen av elevenes positive læringsopplevelser, mestringsopplevelser og relasjonelle opplevelser er avgjørende for elevenes trivsel og resultater.

Flere søkere til elektrofag

De foreløpige tallene for hele Oslo viser flere søkere til yrkesfag og læreplass. Vg1 bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og helse- og oppvekstfag har flere søkere enn i fjor. Kuben fikk 38 flere søkere til elektrofag i år enn i 2016.

- Vi opplever at våre samarbeidsbedrifter innen elektrofagene er flinke til å ta imot elever til praksis, og de ansetter mange lærlinger, sier rektoren.

- Markedet synes samtidig å være noe mettet med høye søkertall over tid.

Elevrådsleder ved Kuben, Sara El-Hasan tror elevmangfoldet ved Kuben er blant det som trekker søkere.

- Uansett hva slags type elev du er kommer du nok til å finne andre elever som du finner sammen med, og etablerer vennskap som kanskje varer livet ut.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE