Positive budsjettall i Alna

Positive budsjettall i Alna

 

Bydel Alna må kutte kraftig i budsjettet for 2013. Nå ser de ut til å få med seg en solid egenkapital inn i neste år.

Tekst:

Publisert:

-  Slik det ser ut nå, styrer vi mot et mindreforbruk på totalt 18 millioner fra årets budsjett. Det er penger som blir veldig godt å ha med seg inn neste år, sa bydelsdirektør Tore Olsen Pran under torsdagens møte i bydelsutvalget.

Børge Ingvaldsen (H) er overbevist om at tallet vil bli høyere.

-  Hvert eneste år styrer vi mot et mindreforbruk, og jeg tipper vi går med rundt 25 millioner i pluss.

Det er flere ukjente faktorer som er vanskelig å spå når et budsjett settes opp. Utgifter til barnevern, antall sykehjemsplasser og arbeidsledighet er vanskelig å spå.

BU-leder Knut Røli (Ap) er imponert over egen administrasjon.

-  Vi har et budsjett på rundt 1.7 milliarder i bydelen, og om administrasjonen har klart å gå med et prosent i pluss er det formidabelt. Jeg skulle likt å sett hvilke oppussingsprosjekter som holder seg innenfor budsjettet med så liten margin, smiler han.

I budsjettforslaget fra byrådet ser Bydel Alna ut til å måtte kutte omkring 25 millioner. Derfor blir pengene fra i år gull verdt.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.