Posten bygger giga-terminal

Posten bygger giga-terminal

 

Innen 2017 skal Posten være ferdig med å bygge Norges største logistikk-senter på Alnabruterminalen. Prosjektet vil koste 1,5 milliarder kroner.

Tekst:

Publisert:

Dagens kjøleterminal på Skårer og Bring Cargo på Karihaugen, samt godssentret, skal alle ta plass i det nye logistikk-knutepunktet.

Allerede er de i gang med å felle trær og gjøre klart for byggingen. Den nye terminalen skal strekke seg fra Alfasetveien og helt ned til godssentret, flere hundre meter nedenfor.

Totalt vil 1100 ansatte jobbe på terminalen.

- Med å samlokalisere vil vi få ned mellomkjøringen, noe som utgjør omlag 10.000 kilometer i året. Dette prosjektet betyr at Co2-utslippene i Oslo vil senkes med et prosent i året, forteller konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell.

Les mer om prosjektet i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.