ANNONSE

Posten bygger giga-terminal

Posten bygger giga-terminal

 

Innen 2017 skal Posten være ferdig med å bygge Norges største logistikk-senter på Alnabruterminalen. Prosjektet vil koste 1,5 milliarder kroner.

Tekst:

Publisert:

Dagens kjøleterminal på Skårer og Bring Cargo på Karihaugen, samt godssentret, skal alle ta plass i det nye logistikk-knutepunktet.

Allerede er de i gang med å felle trær og gjøre klart for byggingen. Den nye terminalen skal strekke seg fra Alfasetveien og helt ned til godssentret, flere hundre meter nedenfor.

Totalt vil 1100 ansatte jobbe på terminalen.

- Med å samlokalisere vil vi få ned mellomkjøringen, noe som utgjør omlag 10.000 kilometer i året. Dette prosjektet betyr at Co2-utslippene i Oslo vil senkes med et prosent i året, forteller konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell.

Les mer om prosjektet i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE