Posten bygger giga-terminal

Posten bygger giga-terminal

 

Innen 2017 skal Posten være ferdig med å bygge Norges største logistikk-senter på Alnabruterminalen. Prosjektet vil koste 1,5 milliarder kroner.

Tekst:

Publisert:

Dagens kjøleterminal på Skårer og Bring Cargo på Karihaugen, samt godssentret, skal alle ta plass i det nye logistikk-knutepunktet.

Allerede er de i gang med å felle trær og gjøre klart for byggingen. Den nye terminalen skal strekke seg fra Alfasetveien og helt ned til godssentret, flere hundre meter nedenfor.

Totalt vil 1100 ansatte jobbe på terminalen.

- Med å samlokalisere vil vi få ned mellomkjøringen, noe som utgjør omlag 10.000 kilometer i året. Dette prosjektet betyr at Co2-utslippene i Oslo vil senkes med et prosent i året, forteller konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell.

Les mer om prosjektet i onsdagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.