- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

FAU-leder Attia Mirza Mehmood og lokalpolitiker Tore Syvert Haga (Ap) er redd for at prosessen med å få på plass ny gang- og sykkelbro fra Ulven til Teisen over E6 Strømsveien har stoppet opp hos offentlige etater. Nå ber de byrådet komme på banen.

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:41

Den midlertidige broa mellom Ulven-Teisen over E6 Strømsveien er over 30 år gammel. Bryn FAU har flere ganger engasjert seg i saken, ettersom det er en skolevei. Statens vegvesen har signalisert at de arbeider med å få på plass en ny løsning. Nå har derimot vegvesenet, Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten gjort slik at hele prosessen med en ny gang- og sykkelbro har stoppet opp.

- Statens vegvesen har laget et planforslag og sendt inn til kommunen. Så sier Bymiljøetaten i forbindelse med en langsiktig prosess for Hovinbyen at det må være kollektivtilgjengelighet over broa, noe Plan- og bygningsetaten har bedt vegvesenet inkludere. Nå har planprosessen stoppet opp, forteller Haga.

Bymiljøetaten mener broa må tilpasses ny kollektivtrafikk, og fremtidig trikketrasé.

Venter på svar

Bakgrunnen er planene for Hovinbyen i Groruddalen. Plan- og bygningsetaten har derfor bedt Statens vegvesen om å vurdere planene på nytt. I juni inviterte vegvesenet til møte om fremdriften, som de senere avlyste. Nå avventer Plan- og bygningsetaten svar om videre prosess.

- Det er synd for fremdriften, fordi man kan ikke bygge en ny bro uten å ha en plan. Kommunen må avklare hva som skal skje, og om vi får en ny bro, sier han.

Planene for Hovinbyen var ikke kommet like langt da Plan- og bygningsetaten sendte tilbakemelding om broa til vegvesenet.

- Vegvesenet har selv sagt at broa er trafikkfarlig, og de innrømmer sjeldent at egne anlegg er farlige, sier Haga.

Ny og bedre stålbro

Siri Malene Torgeirson i Statens vegvesen forteller til Akers Avis Groruddalen at de jobber uavhengig av utredninger knyttet til Hovinbyen og Manglerudprosjektet i området.

- Disse vil gi svar på de mer langsiktige utfordringer i tilknytting til trafikkavvikling og utvikling i området, herunder kollektivløsninger. Uavhengig av dette jobber Statens vegvesen allerede nå med konkrete planer for å erstatte den nåværende broa med ei ny og bedre stålbro, sier hun.

- Broa vil bli bredere og med helt dekke i tillegg til nye trapper og ramper. Vi ser på mulighetene for å få mindre stigning på rampene og andre tilpasninger for å få bedre løsninger.

Hun kan ikke si når broa vil stå klar. Det er noe vegvesenet avklarer nå.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!