Protesterer mot mobilmast

Protesterer mot mobilmast

 

Et titalls mennesker møtte opp i åpen halvtime for å be lokalpolitikerne om hjelp til å stoppe etableringen av mobilmasten på Høybråten idrettsplass.

Mona Frisli var én av fire talspersoner i åpen halvtime som er sterkt kritisk til den planlagte mobilmasten. Som Akers Avis tidligere har omtalt ble det i løpet av kort tid er det samlet inn over 300 underskrifter på Høybråten.

- Forskning viser at stråling fra basestasjoner fører til hodepine, utmattelse og andre lidelser. Barn er mest sensitive for stråling. Føre-var-prinsippet bør gjelde, mener Frisli.

Også Leela Borring Låstad mener en mobilmast ikke har noe å gjøre midt i et boligfelt.

- Hvorfor prøve ut noe som kan vise seg å være skadelig på sikt? Jeg ber dere politikere om å gjøre det dere kan for å forhindre dette, sa Låstad under åpen halvtime.

Fått tillatelse

Det er Plan- og bygningsetaten som har gitt Mobil Norway rammetillatelse til å sette opp en basestasjon på Høybråten idrettsplass.

Til tross for mange protester, må bydelen følge de statlige fagretningene og kan derfor ikke gjøre noe med saken.

Spesialkonsulent Reidunn Myster Beier i Bydel Stovner opplyser derimot at det er satt igang en behandling av flere klagesaker.

- Men klagesaken og etableringen av mobilmasten går parallelt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.