ANNONSE

Protesterer mot mobilmast

Protesterer mot mobilmast

 

Et titalls mennesker møtte opp i åpen halvtime for å be lokalpolitikerne om hjelp til å stoppe etableringen av mobilmasten på Høybråten idrettsplass.

Mona Frisli var én av fire talspersoner i åpen halvtime som er sterkt kritisk til den planlagte mobilmasten. Som Akers Avis tidligere har omtalt ble det i løpet av kort tid er det samlet inn over 300 underskrifter på Høybråten.

- Forskning viser at stråling fra basestasjoner fører til hodepine, utmattelse og andre lidelser. Barn er mest sensitive for stråling. Føre-var-prinsippet bør gjelde, mener Frisli.

Også Leela Borring Låstad mener en mobilmast ikke har noe å gjøre midt i et boligfelt.

- Hvorfor prøve ut noe som kan vise seg å være skadelig på sikt? Jeg ber dere politikere om å gjøre det dere kan for å forhindre dette, sa Låstad under åpen halvtime.

Fått tillatelse

Det er Plan- og bygningsetaten som har gitt Mobil Norway rammetillatelse til å sette opp en basestasjon på Høybråten idrettsplass.

Til tross for mange protester, må bydelen følge de statlige fagretningene og kan derfor ikke gjøre noe med saken.

Spesialkonsulent Reidunn Myster Beier i Bydel Stovner opplyser derimot at det er satt igang en behandling av flere klagesaker.

- Men klagesaken og etableringen av mobilmasten går parallelt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE