Pusser opp sentret

Pusser opp sentret

 

Arild Sørum er klubbleder på Veitvet ungdomssenter. Her tilbrakte han mye tid selv som unggutt, og har sett Veitvet-sentret forfalle mens tilbudet på ungdomssentret blomstrer. Han mener jobben sentret gjør er uomtvistelig viktig.

Veitvet ungdomssenter (VUS) har lokaler i Veitvet senter - noe det har hatt de siste 51 årene. VUS er faktisk, ifølge leder Arild Sørum, sentret i Norge med lengst fartstid på samme sted.

Selv gikk Arild mye her da han vokste opp på Veitvet.

- Det gikk mye i biljard og bordtennis. Og litt innebandy. Men jeg var jo også medlem av den legendariske fiskegruppa som dro på turer til Lofoten på åttitallet.

Arild forteller at de jobbet dugnader hele vinteren for å samle inn penger til turen.

- Vi dro vel opp noen tonn fisk, tenker jeg.

Etter hvert ble han for gammel til å gå på sentret, hvor aldersspennet er fra 13 til og med 18 år.

- Så ble jeg spurt av han som var leder her den gang, om jeg ville vikariere på deltid, så jeg gjorde det. Var for så vidt ingen tvil om jeg ville eller ikke.

Arild begynte i '88 og ble fikk heltdisstilling i '93.

 

Vi spør klubblederen om han ser store forskjeller på å vokse opp her i dag, i forhold til slik det var på hans ungdomstid. Han sier at det er ikke de helt store forskjellene, og at humoren definitivt har overlevd.

- Det er den samme ironiske humoren som det alltid har vært.

Men etter at han har tenkt seg litt om kommer det fram noen forskjeller.

- Veitvet-sentret har forfalt fra hva det en gang var, og korpset er borte. Og det er flere som bruker ungdomssentret nå enn tidligere.

- Hva kommer det av tror du?

- Jeg tror stikkorder er tilgjengelighet. At ungdomssentret er mer tilgjengelig for flere. Vi har lengre åpningstider nå, og det er folk her hver dag, så og si året rundt.

 

Akkurat nå holder sentret på med en skikkelig oppussing. De begynte arbeidet i mai, og Arild øyner snart enden av oppussingstunnelen.

- Grovarbeidet er gjort, så nå er det detaljene som er igjen, og det kan fort ta litt tid. Men vi skal ha åpningsturnering her i biljardsalongen i uke 40, forteller han.

Biljardsalongen er bygd om fra dansesal, personalrom og kontorer, og inneholder nå fire biljardbord i verdensklasse og et forseggjort og forholdsvis fullt premieskap.

Sporten er veldig populær blant ungdommene som henger på sentret, og de stakk av med hele tre av fire gullmedaljer under NM i vår.

Midt i arbeidet forstyrrer vi Tuan Duc Nguyen (17). Han har vært med på det meste av malingsarbeidet som er gjort på sentret i denne perioden, og var tidligere en aktiv bruker av VUS. Tuan var også en av dem som var med og tok gull i NM i våres.

- Det er veldig kult at det pusses opp, og særlig med den nye biljardsalongen. Jeg var her mye før, men har ikke brukt sentret så mye i det siste, forteller han.

- Men nå da den nye biljard­salongen er i drift, vil jeg nok komme hit og spille ganske ofte.

 

Det er tydelig at ungdommen på sentret setter pris på å ha et sted som dette.

Men biljardentusiastene på sentret er ikke de eneste som nå får mer å bryne seg på.

Sofagrupper med flatskjermer er underveis, og alle spill samles i egen sone.

Det gamle biljardrommet har blitt en ny dansesal, og den første dansesalen pusses opp.

- Vi har lagt parkett der det før bare var vanlig gulvbelegg, og det kommer et helt nytt musikkanlegg, forteller Sørum.

Dans er også populært på sentret, og det er flere dansegrupper som kommer til å dra nytte av de nye salene.

- Her kommer også tilgjengeligheten inn i bildet. At det er et tilbud til alle. Dansegrupper, forskjellige kulturskoler og andre organisasjoner som har noe å tilby ungdommen bruker sentret. Groruddalen biljardklubb, for eksempel, vil komme hit og bruke den nye biljardsalongen.

 

- Hvor viktig ser du på jobben en institusjon som dette gjør for ungdommer?

- For mange er en institusjon som dette veldig viktig. Kanskje i faser av ungdomsårene for noen, mens for andre er det helt avgjørende hele ungdomstida, og det blir nok viktigere og viktigere, mener Arild.

Han forteller at det til enhver tid er ungdommer som må styres inn på riktig kurs.

- Sentret kan på en måte kalles en døråpner. Vi kan sette ungdommene, familie og slekt i kontakt med andre som kan hjelpe. For eksempel hvis en elev sliter på skolen, kommer han eller hun kanskje hit, og vi kan kanskje hjelpe dem inn i et annet skoletilbud. På den måten kan vi fange drop outs veldig tidlig.

Fremover nå syns Arild det vil bli spennende å se effekten av ombyggingen av ungdomssentret. Han forteller at det i sum vil bety at aktivitetsnivået kan øke.

- Flere aktiviteter kan holde på samtidig med den nye omdisponeringen av rom, og med såpass mye nytt og ikke minst bedre utstyr. På den måten åpner det for mer aktivitet, hele tiden.

Siste nytt i Nyheter

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

 
Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!