Ranet med våpen på 31-bussen

Ranet med våpen på 31-bussen

 

I helgen ble en 26-åring ranet på 31-bussen. Dette er bare én av en rekke kriminelle handlinger som har funnet sted på bussen de siste månedene. Nå jakter politiet én spesiell guttegjeng.

Tekst:

Publisert:

Ved 04.30-tiden natt til lørdag var 26-åringen på vei hjem fra byen. 31-bussen går hver time gjennom hele natta - hele uka gjennom. Mannen satte seg ned, og like ved ham satt en guttegjeng med somalisk opprinnelse.

-  De oppsøkte ham, og tok mobiltelefonen. Da mannen forsøkte å ta den tilbake, ble han truet med noe som liknet et elektrosjokkvåpen, forteller politiførstebetjent Line Henriksen ved Stovner politistasjon.

Guttene, som ifølge beskrivelsen er i alderen 18 til 20 år, tok telefonen og stakk av. Politiet forteller at den fremtredende gutten i gjengen er mørk i huden, rundt 170 centimeter høy og med en slags hanekam. Foreløpig har politiet ingen pågrepne, men de har gode spor å gå etter.

Mange tilfeller

Siden nyttår har Akers Avis Groruddalen omtalt en hel rekke personran, voldsepisoder og grove tyverier tilknyttet offentlig kommunikasjon i Oslo. Som regel har 31-bussen vært innvolvert. Line Henriksen forteller at ruta mellom Snarøya og Grorud har blitt en utfordring.  

-  Det har vært noen runder med 31-bussen, og vi mistenker at det er én somalisk guttegjeng som står bak. I tillegg kan være mørketall, altså folk som har blitt utsatt for noe kriminelt, men som ikke har anmeldt det til oss.

Unibuss har ansvaret for bussene og det er deres sjåfører som leies inn til å kjøre bussene. Kommunikasjonssjef, Merete Agerbak-Jensen, synes det er leit om folk blir redd for å ta buss på kveldstid.

-  Det er ikke greit at dette skjer. Litt støy må man regne med, men tyverier og vold kan vi ikke akseptere, understreker hun.

Ikke vakthold

Hun poenterer at føreren av bussen må være årvåken, men at også han kan havne i en ubehagelig situasjon ved å blande seg inn.

-  Vi er i dialog med politiet og vi forsøker å ha gode rutiner i forhold til kameraovervåkning på bussene våre. Det er Ruter som må avgjøre om det trengs vakthold, sier Agerbak-Jensen.

Pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun, poengterer at de ikke opplever tilfellene på 31-bussen som spesielt alvorlig.

-  Vi har ikke et inntrykk av at det er så mye verre her enn andre steder. Tidligere har vi advart mot lommetyver, og det står vi ved.

-  Så det blir ikke aktuelt med vakthold eller skjerpet sikkerhet på nattbussene?

-  Foreløpig er det ikke snakk om det, avslutter hun.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser. Tirsdag ble to ungdommer på 19 og 20 år pågrepet ...

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.