ANNONSE

Frustrerte bedriftseiere reagerer:

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

IKKE VIDERE FORNØYD: Regionsdirektør Nina Solli for NHO Oslo og Akershus jubler ikke for byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Hun tror det vil skremme vekk investeringer fra Oslo og kaller framgangsmåten for useriøs.


Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2017 kl 14:24

Regiondirektør for NHO Oslo og Akershus, Nina Solli, reagerer sterkt på de nye reglene om eiendomsskatt for bolig, næring, verk og bruk som byrådet nå går ut med.

– Jeg har truffet flere bedriftseiere som reagerer på den nye skatten. De reagerer først og fremst på måten dette gjennomføres på. Dette er hastverksarbeid på grensen til det uforsvarlige, sier regiondirektør Nina Solli.

Det hun mener er at hun har fått beskjed om at enkelte bedriftseiere reagerer på måten en taksering har foregått på.

– Takstmenn får betalt for å taksere per enhet. Det betyr at enkelte har opplevd en takstmann som kun ser på eiendommen fra utsiden og bruker under ti minutter på en takst som skal stå i ti år. Det er useriøst, hevder Solli.

Vil skremme dem bort

I den anledning har NHO bedt om et møte med byråden. De avventer fremdeles svar. Bedriftseiere er derfor usikre på fremtiden.

– Det hersker stor forvirring blant bedriftene. Dette er på grensen til uforsvarlige. Særlig for bedrifter som skal skatte av produksjonsmidlene. Dette er en håndtering som kan skremme investeringer bort fra Oslo. Oslo kommune må ha en attraktiv næringspolitikk. Vi trenger et variert arbeidsliv i hovedstaden, sier hun.

Den nye næringsskatten betyr at bedriftseiere kan få et skattekrav på rundt 700 millioner kroner.

– NHO Oslo og Akershus mener byrådet først må avklare virkningene på bedriftene og arbeidsplassene. Å påføre bedrifter en betydelig skatteøkning i krevende økonomiske tider, er dårlig timing, sier Solli.

Les hele saken i vår eAvis og papiravis. Da kan du også få med deg Selvaag Bolig ASA sine reaksjoner på eiendomsskatten.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE