Frustrerte bedriftseiere reagerer:

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

IKKE VIDERE FORNØYD: Regionsdirektør Nina Solli for NHO Oslo og Akershus jubler ikke for byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Hun tror det vil skremme vekk investeringer fra Oslo og kaller framgangsmåten for useriøs.


Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2017 kl 14:24

Regiondirektør for NHO Oslo og Akershus, Nina Solli, reagerer sterkt på de nye reglene om eiendomsskatt for bolig, næring, verk og bruk som byrådet nå går ut med.

– Jeg har truffet flere bedriftseiere som reagerer på den nye skatten. De reagerer først og fremst på måten dette gjennomføres på. Dette er hastverksarbeid på grensen til det uforsvarlige, sier regiondirektør Nina Solli.

Det hun mener er at hun har fått beskjed om at enkelte bedriftseiere reagerer på måten en taksering har foregått på.

– Takstmenn får betalt for å taksere per enhet. Det betyr at enkelte har opplevd en takstmann som kun ser på eiendommen fra utsiden og bruker under ti minutter på en takst som skal stå i ti år. Det er useriøst, hevder Solli.

Vil skremme dem bort

I den anledning har NHO bedt om et møte med byråden. De avventer fremdeles svar. Bedriftseiere er derfor usikre på fremtiden.

– Det hersker stor forvirring blant bedriftene. Dette er på grensen til uforsvarlige. Særlig for bedrifter som skal skatte av produksjonsmidlene. Dette er en håndtering som kan skremme investeringer bort fra Oslo. Oslo kommune må ha en attraktiv næringspolitikk. Vi trenger et variert arbeidsliv i hovedstaden, sier hun.

Den nye næringsskatten betyr at bedriftseiere kan få et skattekrav på rundt 700 millioner kroner.

– NHO Oslo og Akershus mener byrådet først må avklare virkningene på bedriftene og arbeidsplassene. Å påføre bedrifter en betydelig skatteøkning i krevende økonomiske tider, er dårlig timing, sier Solli.

Les hele saken i vår eAvis og papiravis. Da kan du også få med deg Selvaag Bolig ASA sine reaksjoner på eiendomsskatten.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.