Frustrerte bedriftseiere reagerer:

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

IKKE VIDERE FORNØYD: Regionsdirektør Nina Solli for NHO Oslo og Akershus jubler ikke for byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Hun tror det vil skremme vekk investeringer fra Oslo og kaller framgangsmåten for useriøs.


Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2017 kl 14:24

Regiondirektør for NHO Oslo og Akershus, Nina Solli, reagerer sterkt på de nye reglene om eiendomsskatt for bolig, næring, verk og bruk som byrådet nå går ut med.

– Jeg har truffet flere bedriftseiere som reagerer på den nye skatten. De reagerer først og fremst på måten dette gjennomføres på. Dette er hastverksarbeid på grensen til det uforsvarlige, sier regiondirektør Nina Solli.

Det hun mener er at hun har fått beskjed om at enkelte bedriftseiere reagerer på måten en taksering har foregått på.

– Takstmenn får betalt for å taksere per enhet. Det betyr at enkelte har opplevd en takstmann som kun ser på eiendommen fra utsiden og bruker under ti minutter på en takst som skal stå i ti år. Det er useriøst, hevder Solli.

Vil skremme dem bort

I den anledning har NHO bedt om et møte med byråden. De avventer fremdeles svar. Bedriftseiere er derfor usikre på fremtiden.

– Det hersker stor forvirring blant bedriftene. Dette er på grensen til uforsvarlige. Særlig for bedrifter som skal skatte av produksjonsmidlene. Dette er en håndtering som kan skremme investeringer bort fra Oslo. Oslo kommune må ha en attraktiv næringspolitikk. Vi trenger et variert arbeidsliv i hovedstaden, sier hun.

Den nye næringsskatten betyr at bedriftseiere kan få et skattekrav på rundt 700 millioner kroner.

– NHO Oslo og Akershus mener byrådet først må avklare virkningene på bedriftene og arbeidsplassene. Å påføre bedrifter en betydelig skatteøkning i krevende økonomiske tider, er dårlig timing, sier Solli.

Les hele saken i vår eAvis og papiravis. Da kan du også få med deg Selvaag Bolig ASA sine reaksjoner på eiendomsskatten.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.