Bydel Stovner i tet med digitalisering av trygghetsalarmer:

Raymond fikk være
hjemmehjelp for Reidun (79)

Raymond fikk være <BR>hjemmehjelp for Reidun (79)


STILTE SPØRSMÅL: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk kartlegge Vestli-beboer Reidun Martinsens (79) behov ved hjelp av et nytt system som skal digitalisere trygghetsalarmene. Bydel Stovner går foran som eksempel.


Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fikk komme inn i stua til Reidun Martinsen (79) på Vestli. Stovner er bydelen som går i bresjen for digitalisering av trygghetsalarmer.

Skrevet av:

Bydel Stovner er først i byen til å heldigitalisere trygghetsalarmene. Nå skal det gjennomføres et pilotprosjekt med Stovner i tet, etterfulgt av Bydel Alna og Grorud, som skal kartlegge rundt 2000 brukere. Nå er bydelen snart ferdig med å kartlegge 400 – en av dem er Reidun Martinsen. Hun fikk et staselig besøk av byrådslederen, som fikk æren av å kartlegge hennes behov.

– Dette er fremtidens måte å jobbe på, sier han.

Sammen gikk de gjennom et nøye utarbeidet skjema med spørsmål om Reiduns helse og rutiner.

– Det å bruke den ekspertisen vi har til å lage gode spørsmål som gjør at man kommer nær brukerne for å kartlegge behovene de har er utrolig viktig.

Bo lenger hjemme

Han roser Stovner bydel for initiativet til kartleggingen og heldigitaliseringen. Tidligere har alle slike prosesser foregått på papir.

– Det er et lite prosjekt, men det er særdeles nyttig. Man har klart å få inn gode spørsmål, samler inn data og frigjør arbeidskraft, sier han.

Målet er at eldre skal kunne bo enda lenger i sine egne hjem.

– Det er veldig lurt å bruke trygghetsalarmer som en start på kartleggingen. Jeg ser veldig fram til dette samarbeidet, og mener at dette er veien å gå, forteller byrådslederen.

Reidun er ikke redd for å prate med folk og nølte ikke da bydelen og Johansen ville komme inn i den julepyntede stua hennes på Vestli.

– Jeg trenger egentlig ikke noe juletre heller når jeg får Raymond på besøk, sier hun.

Avgjør tjenestebehov

En satsing på velferdsteknologi er noe Stovner bydel går inn for i årene som kommer. Digitale alarmer gir tekniske og sikkerhetsmessige fordeler, og kan gi bedre kunnskap om brukerne i bydelen og deres behov. Systemet er under utarbeidelse og i løpet av noen uker skal alle brukere være kartlagt og alle alarmer byttet ut.

For å avgjøre hvilke tilleggstjenester som skal integreres i den nye alarmen, som GPS og fallsensor, og samtidig få bedre kjennskap til våre brukere, er det nødvendig å snakke med brukerne. Da byrådslederen fikk satt seg ned med Reidun fikk han på kort tid oppsummert hvilken grad av hjelp hun trenger. Hun klarer seg for det meste alene, men er litt redd for å gå ut på grunn av sykdom og frykt for å falle.

– Snart har vi like mye kunnskap om Reidun som Kiwi har. Siden dette er et lite prosjekt ser man ikke hvor stort og viktig det egentlig er.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

 
Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!