Ring 3 endelig i boks

Ring 3 endelig i boks

 

Oslopakke 3 er vedtatt av Stortinget. Dermed er finansiering og videre fremdrift av veiprosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen sikret.

Tekst:

Publisert:

Gjennom deler av Oslopakke 3 ble ny kostnadsramme for prosjektet vedtatt i forrige uke. Den er nå satt til tre milliarder kroner. 

- Det er veldig moro at vi etter nesten to års pause er i full gang igjen, sier Hanna Rachel Broch, prosjektleder i Statens vegvesen.

Rampa til Grorud er fjernet

Våren 2006 vedtok Statens vegvesen å stoppe pågående tilbudskonkurranse for å se på muligheten for besparelser.

Dette er nå gjort, og beregninger viser en besparelse på 500 millioner kroner i forhold til de tidligere planene.

Hovedelementene i den opprinnelige planen ligger fast, men prosjektet er justert ved at blant annet rampa fra Sinsen mot Grorud, som var planlagt i separat tunnel fra Lørentunnelen til Økerntunnelen, nå er lagt i dagen.  

Arbeidene med Lørentunnelen skal etter planen starte opp i september 2008. Dermed ligger det an til at lokalveinettet kan åpnes for trafikk i 2010, og hovedveinettet i 2013.

 

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.