Ring 3 endelig i boks

Ring 3 endelig i boks

 

Oslopakke 3 er vedtatt av Stortinget. Dermed er finansiering og videre fremdrift av veiprosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen sikret.

Tekst:

Publisert:

Gjennom deler av Oslopakke 3 ble ny kostnadsramme for prosjektet vedtatt i forrige uke. Den er nå satt til tre milliarder kroner. 

- Det er veldig moro at vi etter nesten to års pause er i full gang igjen, sier Hanna Rachel Broch, prosjektleder i Statens vegvesen.

Rampa til Grorud er fjernet

Våren 2006 vedtok Statens vegvesen å stoppe pågående tilbudskonkurranse for å se på muligheten for besparelser.

Dette er nå gjort, og beregninger viser en besparelse på 500 millioner kroner i forhold til de tidligere planene.

Hovedelementene i den opprinnelige planen ligger fast, men prosjektet er justert ved at blant annet rampa fra Sinsen mot Grorud, som var planlagt i separat tunnel fra Lørentunnelen til Økerntunnelen, nå er lagt i dagen.  

Arbeidene med Lørentunnelen skal etter planen starte opp i september 2008. Dermed ligger det an til at lokalveinettet kan åpnes for trafikk i 2010, og hovedveinettet i 2013.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.