ANNONSE

Ring 3 endelig i boks

Ring 3 endelig i boks

 

Oslopakke 3 er vedtatt av Stortinget. Dermed er finansiering og videre fremdrift av veiprosjektet Ring 3 Ulven-Sinsen sikret.

Tekst:

Publisert:

Gjennom deler av Oslopakke 3 ble ny kostnadsramme for prosjektet vedtatt i forrige uke. Den er nå satt til tre milliarder kroner. 

- Det er veldig moro at vi etter nesten to års pause er i full gang igjen, sier Hanna Rachel Broch, prosjektleder i Statens vegvesen.

Rampa til Grorud er fjernet

Våren 2006 vedtok Statens vegvesen å stoppe pågående tilbudskonkurranse for å se på muligheten for besparelser.

Dette er nå gjort, og beregninger viser en besparelse på 500 millioner kroner i forhold til de tidligere planene.

Hovedelementene i den opprinnelige planen ligger fast, men prosjektet er justert ved at blant annet rampa fra Sinsen mot Grorud, som var planlagt i separat tunnel fra Lørentunnelen til Økerntunnelen, nå er lagt i dagen.  

Arbeidene med Lørentunnelen skal etter planen starte opp i september 2008. Dermed ligger det an til at lokalveinettet kan åpnes for trafikk i 2010, og hovedveinettet i 2013.

 

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE